Site pictogram computerhulpentips.nl

Bewakingscamera’s in de test – waar kan optimale bescherming worden gevonden?

Surveillance camera

Surveillance camera with digital world, IP-Kamera, luebay2014 Fotolia.com

Bewakingscamera’s zijn zeer populaire technische snufjes in een tijd waarin de inbraakcijfers de pan uit rijzen. De kleine bewakingshulpmiddelen worden zowel binnen als buiten gebruikt. Om een kort overzicht te geven van de mogelijkheden die momenteel op de markt zijn, is de volgende test opgesteld. Deze test behandelt overigens niet alleen de voor- en nadelen en de verschillende functies van de geselecteerde camera’s, maar houdt ook rekening met de interactie met Windows als besturingssysteem.

Potentiële inbrekers die zich bewust worden van de camera’s besluiten meestal verder te gaan en af te zien van inbraak. En als een crimineel toch niet wordt afgeschrikt, is in ieder geval achteraf alles op “band” te zien, zodat de inbreker snel kan worden gepakt. Bewakingscamera’s zijn niet alleen bedoeld voor inbraakpreventie. Ook in huis kunnen IP-camera’s worden gebruikt. Bedlegerige familieleden of kinderen blijven met de camera’s altijd in beeld, zodat in geval van nood snel gehandeld kan worden. Andere belangrijke voordelen van bewakingscamera’s of videobewaking als zodanig zijn ook te ontdekken op http://secur-sicherheitstechnik.de/videoueberwachung/.

Model 1: De knipperende camerapop

De goedkoopste en tegelijkertijd meest ongecompliceerde methode is de zogenaamde camerapop. Dit is een slim geconstrueerde dummy die sterk lijkt op een echte bewakingscamera. Het in de test nader onderzochte Maisone ATC-model, een waterdichte bewakingscamera met zwaailicht, is bijvoorbeeld te vinden op Amazon.

Camera dummy, beeldbron: Maisone

Dit is een zeer goedkope dummy die ook voor een klein budget geschikt is. De camera is uitgerust met een klein LED-lampje dat op gezette tijden rood oplicht. Zo wordt de functie van de camera gesimuleerd. De camera wordt met een paar schroeven aan de muur bevestigd en heeft zelfs een dummy kabel die het geheel nog realistischer doet lijken. Primair wordt deze waterdichte camera buiten geïnstalleerd. In feite kan een dergelijk model niet op zijn functionaliteit worden beoordeeld, omdat een functie in principe niet bestaat. Wie daadwerkelijk videobewijs wil verkrijgen, moet dus op zoek naar een andere camera. Bovendien raden deskundigen in de meeste gevallen dummy-camera’s af, omdat ze inbrekers vaak eerder aantrekken dan afschrikken. Dit geldt vooral voor gangbare seriemodellen die bij de meeste criminelen al bekend zijn.

Model 2: Middelgroot model met goede prestaties

Wie besluit een bewakingscamera in de eigen vier muren te installeren, wil meestal een maximaal effect bereiken tegen minimale kosten. De DCS-932L Wireless N Day/Night IP-camera van D-Link lijkt beide in de volle omvang te garanderen.

D-Link DCS-932L, beeldbron: D-Link

Met een prijs van minder dan 50 euro past de camera in elk budget, video-opnames zijn zowel overdag als ’s nachts mogelijk. Nachtelijke opnames zijn mogelijk met behulp van infrarood LED’s, een bewegingssensor en een microfoon zijn al geïntegreerd. Als u wilt, kunt u de camera zelfs gebruiken als moderne babyfoon en ervoor zorgen dat uw kroost echt goed slaapt. De plaatsing van de camera is flexibel dankzij de Wireless-N technologie en met slechts drie stappen kan de camera worden voorbereid voor de eerste opnames. Het bijzondere hoogtepunt: er is een gratis mydlink-portaal via welk, na een korte registratie, alle beelden live via de computer toegankelijk zijn. Dit werkt onafhankelijk van het individuele besturingssysteem. Anderzijds is er ook een mydlink app waarmee alle beelden ook via tablet of smartphone kunnen worden bekeken. Onderweg controleren of thuis alles in orde is – dat kan met deze camera gemakkelijk. Dit laat zien dat een extra beveiligingsniveau in de eigen vier muren kan worden geïntegreerd, zelfs met weinig financiële middelen. Wie echter goederen bezit die echt het beschermen waard zijn, moet een specialist raadplegen alvorens een camera te installeren.

Afbeelding: luebay2014 @ Fotolia.com

Mobiele versie afsluiten