E-mailprogramma’s: Hoe vindt u de juiste?

Er zijn talloze e-mailprogramma’s voor Windows 10, Android en Mac. En elk belooft natuurlijk de beste te zijn. Toch zijn er veel verschillen tussen de aanbieders op het gebied van functionaliteit, kosten en beveiliging. Wij …

E-mailprogramma’s: Hoe vindt u de juiste?

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Internet
  6. »
  7. E-mailprogramma’s: Hoe vindt u de juiste?

Er zijn talloze e-mailprogramma’s voor Windows 10, Android en Mac. En elk belooft natuurlijk de beste te zijn. Toch zijn er veel verschillen tussen de aanbieders op het gebied van functionaliteit, kosten en beveiliging. Wij hebben de populairste e-mailprogramma’s voor je op een rijtje gezet om te vergelijken.

Welke e-mailprogramma’s zijn er?

Er zijn talloze e-mailprogramma’s. Wij stellen u Thunderbird, Mailbird, Outlook, eM Client en Inky voor.

Zijn alle programma’s gratis?

De meeste programma’s bieden een gratis versie aan.

Waarop moet u letten bij het kiezen?

Dat hangt af van welke functies je nodig hebt en met welk programma je het meest vertrouwd bent.

1. overzicht e-mailprogramma’s

E-mail programma Thunderbird Mailbird Outlook

eM-client

Inky
Kosten Freeware Pro versie: 69€ eenmalig of 2,92€/maand inbegrepen in Microsoft Office 365 vanaf 69€/jaar Pro-versie vanaf 39,95 geen details
Beveiliging Privacy- en phishingbescherming, automatische updates, spamfilter niet gespecificeerd Virusbescherming, Safelinks, S/MIME-codering PGP- en S/MIME-codering Bescherming tegen phishing
Link IMAP/POP3 IMAP/POP3 IMAP/POP3 IMAP/POP3 IMAP/POP3
Besturingssysteem Windows, MacOS, Linux Windows Windows, MacOS Windows Windows
Toevoegingen [ja] [nee] [ja] [ja] [nee]
download [download link=”/download/mozilla-thunderbird/”] [download link=”https://www.getmailbird.com/de/mailbird-beste-email-client-windows-10/”] [download link=”https://products.office.com/de-de/compare-all-microsoft-office-products?tab=1&market=de”] [download link=”https://de.emclient.com/page.aspx?contentid=homepage&lang=de”] [download link=”https://www.inky.com”]

2. e-mailprogramma’s: Apps voor Desktop

Vergleich e mail programme
E-mailprogramma’s zijn praktische hulpjes voor het versturen van berichten.

Wie een e-mailprogramma zoekt, is meestal op zoek naar een gebruiksvriendelijke, maar uitgebreide oplossing. Op apparaten met Windows 10 is de Windows 10 Mail-app standaard voorgeïnstalleerd. De client biedt het meest noodzakelijke om mails te ontvangen en te versturen, maar heeft verder niet veel te bieden.

Op Android-apparaten is Gmail dienovereenkomstig geïnstalleerd, omdat u een Google-account nodig hebt om in te loggen en het besturingssysteem te gebruiken. Gmail heeft veel voordelen, omdat het veel gratis opslagruimte biedt en, net als Microsoft Hotmail, veel andere online programma’s integreert. Deze omvatten Google Docs, Calendar, Photos, Spreadsheets en nog veel meer. Als u echter liever een desktopapplicatie gebruikt, moet u een van de volgende talrijke alternatieven proberen.

3. thunderbird

Thunderbirde mail programme thunderbird is een van de oude rotten onder de e-mailprogramma’s en heeft nog steeds een grote schare fans. De freeware is gebaseerd op open source en biedt S/MIME-encryptie. Het instellen is snel en eenvoudig: u kunt kiezen tussen IMAP, waarbij de mails op de oorspronkelijke server blijven, en POP3, waarbij de mails op de oorspronkelijke server worden verwijderd. U hoeft dan alleen het e-mailadres en wachtwoord van uw mailprovider in te voeren en Thunderbird zorgt voor de synchronisatie.

Thunderbird biedt een goed overzicht door de mails in tabbladen te rangschikken en een krachtige zoekfunctie. U kunt ook trefwoorden aan mails toevoegen. Het scala aan functies kan bovendien worden uitgebreid met tal van add-ons. De Lightning-extensie biedt bijvoorbeeld ook een kalenderfunctie.

Mailbird 4

Mailbirdwie outlook kalender is bijzonder praktisch voor mensen die meerdere e-mailaccounts samen willen beheren. Deze functie is echter alleen beschikbaar in de betaalde versie. De gratis versie staat slechts één e-mailaccount toe. Het is ook in te stellen met POP3 of IMAP en biedt toegang tot diensten als Outlook.com, Yahoo, Gmail en andere.

Bovendien kan het ontwerp van het e-mailprogramma worden aangepast en is er zelfs een donkere modus. Ook de integratie van add-ons en andere toepassingen zoals Twitter en WhatsApp is probleemloos mogelijk. Helaas is er geen gedetailleerde informatie over het onderwerp beveiliging en encryptie.

5. Microsoft Outlook

Outlooke mail programme microsoft is waarschijnlijk een van de bekendste e-mailprogramma’s, maar als onderdeel van Microsoft Office is het niet gratis. Werkt u toch met het Office-pakket, dan is Outlook een uitstekende mailclient. Het programma biedt namelijk een enorm scala aan functies en integreert naast berichten ook agenda, adresboek en andere taakfuncties.

Bovendien is een verbinding met andere Office-toepassingen zoals Excel, Skype of Word probleemloos mogelijk. Instellen via POP3 en IMAP is ook geen probleem en synchronisatie met andere apparaten werkt ook uitstekend. Berichten kunnen cryptografisch versleuteld worden. Outlook is vooral populair bij bedrijven vanwege de vele functies.

6. eM Client

Net als Outlook is eM Cliente mail programme windows 10 uitgerust met vele extra’s: het combineert mail, agenda en afspraakfuncties en kan ook verbonden worden met chats zoals Facebook of Skype. Bovendien is de interface zeer gebruiksvriendelijk en biedt hij uitgebreide synchronisatie met andere clients en apparaten. Veilige communicatie wordt gegarandeerd via SSL/TLS-standaarden. Daarnaast is het versturen van berichten mogelijk via PGP-coderingsondersteuning.

In de gratis versie kunt u twee e-mailaccounts gebruiken. Meer is alleen mogelijk in de Pro-versie. De moderne vormgeving ziet er goed uit en maakt het e-mailprogramma makkelijk in gebruik.

7. inky

client testInky hecht veel belang aan gebruiksgemak en vertrouwt daarom op een eenvoudige en duidelijke gebruikersinterface. Ook hier is de setup snel en ongecompliceerd met alle gangbare berichtendiensten en kun je zoveel accounts toevoegen als je wilt. Een gratis demoversie kan worden gedownload van de homepage, maar er is geen informatie over prijzen, wat een groot nadeel is.

Aan de andere kant richt Inky zich vooral op de beveiliging. Met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning worden phishing e-mails geblokkeerd en spam betrouwbaar gedetecteerd. Dankzij de achterliggende technologie kun je het e-mailprogramma ook leren relevante mails te herkennen en in kleur te markeren. Bovendien kan de gebruikersinterface individueel worden ingesteld. Helaas is Inky momenteel nog niet beschikbaar in het Duits, maar alleen in het Engels.

In de volgende video worden bijna alle genoemde clients nog eens gepresenteerd:

Gerelateerde berichten