MediathekView alternatief: stream ZDF, ARD en Co.

Het streamen van films, series en tijdschriften op internet buiten de gebruikelijke uitzendtijden wordt steeds eenvoudiger: MediathekView verzamelt alle content uit de mediabibliotheken van de publieke omroepen en stelt deze beschikbaar om te bekijken en …

MediathekView alternatief: stream ZDF, ARD en Co.

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. MediathekView alternatief: stream ZDF, ARD en Co.

Het streamen van films, series en tijdschriften op internet buiten de gebruikelijke uitzendtijden wordt steeds eenvoudiger: MediathekView verzamelt alle content uit de mediabibliotheken van de publieke omroepen en stelt deze beschikbaar om te bekijken en te downloaden. Wij presenteren het programma en MediathekView alternatieven.

Wat is MediathekView?

MediathekView is een programma waarmee u video’s uit de mediatheken van publieke omroepen kunt bekijken en downloaden.

Welke voordelen biedt MediathekView?

U hoeft niet individueel naar verschillende mediatheken, maar krijgt het hele aanbod overzichtelijk op een rij.

Is er een goed MediathekView alternatief?

Er zijn verschillende aanbieders die soortgelijke of vergelijkbare diensten aanbieden.

1. mediathekview: gratis streaming van publieke programma’s

mediathekview alternative öffentlich rechtliche sender google
In de mediabibliotheken van de publieke omroepen kun je het hele programma vinden voor online streaming.

Tegenwoordig biedt elke publieke omroep zijn programma niet alleen op tv aan, maar ook op internet in een online mediabibliotheek. Daar kun je programma’s, films en series streamen en op elk gewenst moment bekijken. Hiervoor bestaat echter geen gestandaardiseerde toegang, elke omroep heeft zijn eigen mediatheek met zijn eigen functies, structuur en aanbod.

Wie dus niet alleen op zoek is naar een specifiek programma, maar het hele programma van de publieke omroep in één overzicht wil hebben, zal zich elders moeten behelpen. Een populair programma hierbij is MediathekView: hiermee heeft u centraal toegang tot het aanbod van ZDF, ARD, SWR en Co.

1.1 Films downloaden en bekijken met MediathekView

MediathekView is een gratis programma dat de online mediatheken van de publieke omroepen doorzoekt en hun programma’s opsomt. U hoeft de software alleen maar te downloaden en te installeren en u kunt het aanbod van de verschillende omroepen doorzoeken, bekijken en zelfs films downloaden.

U kunt zoeken naar individuele films of series, naar onderwerpen of speciale programma’s. Het is ook mogelijk om abonnementen aan te maken, zodat u automatisch bericht krijgt zodra er een nieuwe aflevering van uw favoriete serie of tijdschrift beschikbaar is en in de downloadmap staat. Het enige wat u nodig heeft om de film af te spelen is een speler zoals VLC Media Player of MPlayer.

1.2 Beschikbaarheid en aanbod

MediathekView is beschikbaar als gratis download voor Windows, Linux en Mac. Er is ook een webclient waarmee u het programma in de browser van uw smartphone kunt gebruiken.

Met MediathekView heeft u toegang tot de volgende zenders:

3sat, ARD, Arte, BR, Deutsche Welle, hr, KiKA, mdr, NDR, ORF, Phoenix, rbb, SR, SRF, SWR, WDR, ZDF.

2. MediathekView Alternatieven

MediathekView is eigenlijk een heel praktisch programma als u graag gebruik maakt van de online mediabibliotheken van de publieke omroepen. Met de praktische zoekfunctie kunt u direct naar inhoud zoeken. De resultaten worden gesorteerd in een gedetailleerde lijst waar u ook direct op Bekijken of Downloaden kunt klikken.

MediathekView is qua functies eigenlijk heel goed, maar sommige gebruikers willen graag een alternatief dat net zo gemakkelijk werkt. Wij hebben een lijst samengesteld van aanbieders die een vergelijkbare dienst aanbieden.

2.1 Mediathekdirekt – een duidelijk MediathekView-alternatief

Met de online dienst Mediathekdirekt kunt u ook de volledige mediabibliotheken van de publieke omroepen doorzoeken en filteren op specifieke programma’s of inhoud. Door te klikken op de video’s worden deze direct geopend in een nieuw browsertabblad met een web player. Er kunnen echter geen programma’s worden gedownload. Er zijn ook geen andere functies geïntegreerd. Als u gewoon op zoek bent naar een lijst met programma’s van de publieke omroep, is Mediathekdirekt zeker een goed alternatief voor MediathekView.

2.2 Vavideo – praktisch en rijk aan functies

mediathekview alternative öffentlich rechtliche Sender
Vavideo is een zoekmachine voor mediatheken.

Vavideo is een zoekmachine voor mediabibliotheken. Op het platform kun je snel en eenvoudig zoeken naar de relevante content. Je kunt ook een eigen account aanmaken en je vervolgens abonneren op programma’s. Door op de video te klikken, kom je heel snel op de homepage van de aanbieder van de video, bijvoorbeeld de ARD of ZDF Mediathek.

U kunt de video ook bekijken via de knop “Directe links”. Daar kunt u zelfs kiezen tussen verschillende kwaliteitsniveaus, van laag tot zeer hoog. Dit is erg praktisch als u onderweg bent en alleen mobiele data of een slecht WLAN kunt gebruiken. De video opent dan in een apart venster waar u hem eventueel ook kunt downloaden.

2.3 TV Spielfilm en programma gemist?

mediathekview alternative internet appleOp de homepage van de bekende programmagids TV Spielfilm heeft u ook de mogelijkheid om films uit de mediabibliotheken van de publieke omroep te zoeken. Ga gewoon naar “Streaming” en vervolgens naar “Mediatheken”. U krijgt dan de afzonderlijke kanalen te zien en ook filmlijsten per genre of aanbeveling. Op TV Spielfilm zelf krijgt u echter alleen informatie over de films. Om ze te bekijken, moet u op de previewfoto klikken, waarna u wordt doorverwezen naar de betreffende mediatheek.

Het aanbod Sendung verpasst? werkt op dezelfde manier. Hier krijgt u echter naast het aanbod van de openbare dienst ook particuliere zenders te zien. Er is hier geen speciale filter voor mediabibliotheken, maar u kunt ook films op genre sorteren of specifiek naar programma’s zoeken. Door op de video te klikken, wordt u ook doorgestuurd naar de mediabibliotheek van de aanbieder.

Beide diensten zijn browserdiensten en werken dus even goed op Windows, Apple of Linux.

2.4 Zattoo – Television on demand als alternatief voor MediathekView

mediathekview alternative filmliste Zattoo biedt theoretisch de grootste selectie van MediathekView alternatieven. Op het platform kun je meer dan 100 tv-zenders streamen, maar daarvoor moet je je wel registreren en een betaald abonnement nemen, afhankelijk van het aanbod. Wil je echter alleen toegang tot de programma’s van de publieke omroepen, dan is Zattoo volledig gratis te gebruiken. De dienst is ook beschikbaar als app voor iOS, Android en Windows 10 en kan worden gebruikt op alle apparaten met internet, zoals Smart TV of Xbox One. Het is echter niet mogelijk om video’s te downloaden.

2.5 Kodi – Integratie van individuele mediabibliotheken

Kodi is een gratis software voor het afspelen van films, muziek of zelfs radioprogramma’s. Daarnaast biedt de mediabibliotheeksoftware een addon waarmee je specifieke media uit mediabibliotheken zoals ARD of ZDF kunt afspelen. Kodi biedt echter geen lijst met alle mediabibliotheken. Je kunt alleen individuele kanalen als addon toevoegen. Kodi werkt echter ook onafhankelijk van apparaten en platforms.

Gerelateerde berichten