Videobewerkingsapp: onderweg films bewerken is kinderspel

En actie! Met een mobiele Movie Maker wordt u uw eigen regisseur en heeft u zelfs geen pc meer nodig. Want de geavanceerde tools voor smartphones of tablets bieden talloze functies waarmee je onderweg films …

Videobewerkingsapp: onderweg films bewerken is kinderspel

Symbolbild Videobearbeitung App
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Mobiel
 6. »
 7. Videobewerkingsapp: onderweg films bewerken is kinderspel

En actie! Met een mobiele Movie Maker wordt u uw eigen regisseur en heeft u zelfs geen pc meer nodig. Want de geavanceerde tools voor smartphones of tablets bieden talloze functies waarmee je onderweg films kunt bewerken, knippen, geluid of speciale effecten kunt toevoegen. In dit artikel presenteren we de beste apps voor videobewerking op iOS en Android en laten we zien hoe je het beste uit je mobiele telefoonfilms kunt halen.

 • De meeste mensen gebruiken tegenwoordig hun mobiele telefoon voor snapshots in plaats van een professionele videocamera.
 • Je hoeft niet per se veel geld te investeren voor een goed videobewerkingsprogramma.
 • Voorheen het domein van de iPhone, heeft de Android markt ook veel vooruitgang geboekt op het gebied van videobewerking.

1. overzicht van de beste videobewerkingsapps voor Android en iOS

1.1 InShot Video Editor

Video schneiden mit InShot
In de gratis versie van InShot moet je helaas vervelende reclame dulden, en zelfs zonder watermerken krijg je die alleen tegen betaling.

De InShot Video Editor voor Android en iOS is een alles-in-één oplossing die vooral gericht is op Instagram-gebruikers. De app biedt tal van functies voor het bewerken van video’s, waarmee je bijvoorbeeld clips kunt trimmen of de snelheid van je beelden kunt aanpassen. Op de tijdlijn voeg je teksten en emoji’s toe of onderstreep je je video’s met muziek.

In tegenstelling tot andere apps geeft InShot Video Editor je zelfs de mogelijkheid om filmpjes te kantelen of te draaien. Het programma heeft ook een geïntegreerde foto-editor aan boord waarmee je collages maakt en ze verfraait met stickers of afbeeldingseffecten.

De app doet het zonder overbodige toeters en bellen, waardoor hij prettig eenvoudig en intuïtief in gebruik is. In de gratis versie moet je helaas reclame en een vervelend watermerk dulden, maar daar ben je snel vanaf met een premium upgrade. Die kost 2,99 USD, maar bevat ook extra filters en effecten.

 • Rotatie en kantelen van video’s mogelijk
 • Geïntegreerde foto-editor
 • Videobewerking via tijdlijn
 • Gratis versie bevat reclame en watermerken
 • Embedden van foto’s niet mogelijk

1.2 KineMaster

De video-editor KineMaster (beschikbaar voor Android & iOS) maakt vooral indruk met zijn doordachte bedieningsconcept en intuïtieve gebruikersinterface . Qua functionaliteit blijft er vrijwel niets te wensen over. De app is een zeer krachtige tool voor videobewerking, waarmee ook veeleisende projecten kunnen worden gerealiseerd.

Devideo’s worden direct vanuit de tijdlijnbewerkt, waarbij u bijvoorbeeld heen en weer kunt schakelen tussen de afzonderlijke sequenties, ondertitels kunt toevoegen of de vorm van uw overgangen kunt bepalen. Daarnaast kunt u natuurlijk teksten, muziek en een hele reeks verschillende (voorgedefinieerde) effecten toevoegen. Als dat nog niet genoeg voor u is, vindt u zeker het juiste tussen de vele afbeeldingen, lettertypen, stickers en muziek- en geluidseffecten in de KineMaster Asset Store.

Video bearbeiten in KineMaster
U kunt uw films ook direct vanuit de tijdlijn in KineMaster bewerken.

KineMaster ondersteunt alle gangbare videoformaten en laat je bestanden exporteren tot 4K (2160p, 30 FPS). De tool is gratis, maar er wordt wel een watermerk aan de filmpjes toegevoegd. Daarnaast zijn sommige premium functies en tools alleen beschikbaar via de aanschaf van een maandelijks abonnement, wat met 4,99 dollar echt geen koopje is.

Let op: De KineMaster Premium-abonnementen worden na afloop automatisch verlengd, tenzij de betreffende optie in Google Play is uitgeschakeld.

 • breed scala aan functies
 • doordacht bedieningsconcept en intuïtieve gebruikersinterface
 • veel uitbreidingen beschikbaar in de KineMaster Asset Store
 • Watermerk voor gratis download
 • Premium versie in abonnementsmodel

1.3 WeVideo Mobile: de cloud-gebaseerde optie

WeVideo is eigenlijk een cloudgebaseerde videobewerker voor de browser, maar je kunt hem ook gebruiken op iOS en Android in de app-versie WeVideo Mobile. Een Windows 10-app die betere prestaties belooft is ook te downloaden. Voor het bewerken van je films zijn een aantal thema’s beschikbaar, waarmee je speciale effecten kunt creëren. Dit zijn bijvoorbeeld dramatische zwart-wit contrasten of de bijzondere flair van een jaren 60 kleurenfilm. De geselecteerde thema’s worden automatisch toegepast op het hele project.

U kunt de gebruikte clips eenvoudig rangschikken door ze te verslepen, op het gewenste punt knippen of tekst en audio toevoegen. In de Premium-versie is hiervoor ook een uitgebreide muziekbibliotheek beschikbaar, waaruit u eenvoudig de geschikte achtergrondmuziek voor uw project selecteert. De app laadt alle door u geselecteerde inhoud in de cloud en maakt er een film van, die u vervolgens op uw harde schijf kunt opslaan.

In degratis versie krijg je echter maar 10 GB cloudopslag en heb je ook te maken met vervelende reclame.

 • is ook geschikt voor tragere toestellen, omdat de eigenlijke montage in de cloud gebeurt
 • zeer gebruiksvriendelijk
 • aantrekkelijke effecten en overgangen
 • Uploaden naar de cloud soms erg tijdrovend
 • Veel functies alleen beschikbaar in de premium versie

1.4. iMovie – App voor videobewerking op iPhone en iPad

iMovie is een gratis videobewerkingsprogramma van Apple waarmee je films kunt bewerken op de Mac, iPhone of iPad. De software bevat een hele reeks verschillende filters en effecten en laat je bestanden bewerken met een resolutie tot 4K. De eenvoudige multi-touch bediening maakt het bijzonder beginnersvriendelijk.

Video schneiden mit iMovie
iMovie is een zeer beginnersvriendelijke videobewerkingsapp die toch met een verrassend groot aantal functies op de proppen komt.

Er zijn ook meer dan 20 filmstijlsjablonen waaruit je kunt kiezen voor je projecten, die je direct op je filmsequenties kunt toepassen. Vervolgens kun je je clips de finishing touch geven met losse teksten of muziek uit je iTunes-bibliotheek. Of je kiest een van de meer dan 100 soundtracks uit de meest uiteenlopende genres, die zich automatisch aanpassen aan de lengte van je clip.

De iOS-versie van iMovie ondersteunt ook het invoegen van afbeeldingen met een transparante achtergrond. Zo kun je bijvoorbeeld logo’s in de film opnemen of geavanceerde split-screen effecten creëren. Dankzij de geïntegreerde deelfunctie kunt u uw meesterwerken vervolgens direct per e-mail versturen of publiceren op Facebook, YouTube en Vimeo.

 • gratis, al voorgeïnstalleerd op Apple-apparaten
 • Groen scherm functionaliteit
 • niet compatibel met alle bestandsformaten
 • alleen beschikbaar voor Apple-apparaten

1.5 Timbre Audio / Video Editor voor Android

Timbre Audio/Video Editor is een gratis app voor Android die alle kernfuncties heeft die je zou verwachten van een goed videobewerkingsprogramma zonder onoverzichtelijk te zijn. U kunt het gebruiken om audio- en videobestanden te bewerken, samen te voegen, te converteren of de snelheid ervan te wijzigen. Timbre ondersteunt de volgende formaten:

 • Audio: mp3, wav, aac, pcm, aiff, ogg, wma, alac, flac, m4a.
 • Video: mp4, avi, flv, mkv, mpeg, mov, webm

De geïntegreerde converter converteert ook verschillende

Videos schneiden mit Timbre
Met Timbre zijn alle belangrijke functies in één oogopslag gecombineerd.

formaten in elkaar over. Wil je alleen het audiospoor uit een video halen, dan doet de app dat voor je met één druk op de knop. Met behulp van deze functie kunnen echter alleen MP3-bestanden worden gemaakt. Een erg leuke gadget is ook de functie waarmee je geanimeerde GIF’s kunt maken van videofragmenten en deze direct kunt delen met je vrienden en volgers op sociale media.

De app maakt gebruik van de FFmpeg-bibliotheek en heeft ook een ingebouwde FFmpeg-console voor het geval je zelf aan de slag wilt. Timbre heeft ook toegang tot de text-to-speech engine van de smartphone en zet teksten om in spraak, die je vervolgens als audiobestand kunt exporteren.

Zoals met de meeste freeware programma’s wordt u van tijd tot tijd geconfronteerd met advertenties. U kunt zich hieruit loskopen voor een klein maandelijks bedrag van 69 cent. Extra premium functies zoals de uitgebreide wachtrij voor bewerkingsfuncties zijn echter pas beschikbaar vanaf 1,49 euro per maand.

 • kleine, overzichtelijke tool voor bewerken en converteren
 • zelfverklarende bediening
 • ondersteunt vele formaten
 • geen effecten en cross-fades mogelijk
 • Premium versie gekoppeld aan een abonnement

Gerelateerde berichten