DynDNS.com account is belastbaar geworden – Alternatief

Als u programma’s als DynDNS Updater heeft, heeft u ook een account met een hostnaam bij DynDNS.com nodig. Het account bij DynDNS.com is echter inmiddels betalend geworden. Dit roept de vraag op naar alternatieven. Telkens …

DynDNS.com account is belastbaar geworden – Alternatief

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. DynDNS.com account is belastbaar geworden – Alternatief

Als u programma’s als DynDNS Updater heeft, heeft u ook een account met een hostnaam bij DynDNS.com nodig. Het account bij DynDNS.com is echter inmiddels betalend geworden. Dit roept de vraag op naar alternatieven.

Telkens wanneer uw pc of router een internetverbinding tot stand brengt, krijgt hij van de provider een IP-adres toegewezen. Bij particuliere internettoegang wijst het inbelknooppunt van de provider uw pc of router normaal gesproken voor elke verbinding een ander IP-adres uit zijn adrespool toe. Zelfs als u de verbinding permanent in stand houdt, verbreekt de provider deze gewoonlijk automatisch om de 24 uur. Om altijd onder een vast adres bereikbaar te zijn, was DynDNS.com tot nu toe de eerste aanloophaven.

Een gratis alternatief zijn dynamische DNS-diensten, waarbij je een vast adres krijgt in de vorm van een subdomein voor je wisselende IP. We hebben hier gratis DynDNS alternatieven verzameld:

DNS Exit
Het gratis tarief heet “Free Second-Level Domain DNS”. Hierbij kan de gebruiker één of meer subdomeinen aanmaken die verwijzen naar statische of dynamische IP-adressen. MX-records voor mailservers zijn ook mogelijk.

DynDNSs.net
Tot 3 Dynamic-DNS accounts zijn volledig gratis.

FreeDNS
Biedt tot 20 subdomeinen gratis aan.

No-IP.com
De gratis versie bevat tot 3 subdomeinen.

Selfhost.com
De gratis versie bevat een onbeperkt aantal subdomeinen. Nadeel: Je moet je elke maand registreren, anders wordt het account op inactief gezet.

SPDNS.de
Tot 5 hosts zijn gratis.

TwoDNS
Tot 5 hosts zijn gratis.

Voor Fritzboxen is er een aparte dienst genaamd MyFRITZ, waarmee u uw eigen dynamische DNS-naam kunt aanmaken.

Informatie zonder garantie.

Beeldbron: DynDNS

Gerelateerde berichten