Site pictogram computerhulpentips.nl

Windows 10 Final voor pc arriveert eindelijk op 29 juli 2015

Win10 Logo Klein

Win10 Logo Klein

Hebt u het kleine witte venstergoeder in het meldingsgebied onder Windows 7 en Windows 8.1 opgemerkt? Zo niet, dan kan het nog komen. Als u de “Meldingen voor Windows 10” voor het laatst hebt geïnstalleerd via Windows Updates, verschijnt sinds vandaag het kleine pictogram van de “Get Windows 10 App”. De definitieve versie van Windows 10 komt nu op 29 juli uit – maar dat betekent alleen de definitieve voor pc’s en tablets. Er is nog geen informatie over de beschikbaarheid voor andere apparaten zoals smartphones en Xbox.

Krijg Windows 10 app in de systraybalk:

Krijg Windows 10 app

In het contextmenu staat “Download Windows 10”, “Reserveer een gratis upgrade”, “Ontvang Windows Update” en “Leer Windows 10 kennen”.

Contextmenu van “Get Windows 10 app”

“Download Windows 10” laat op de eerste pagina zien hoe je de gratis upgrade kunt reserveren. De pagina’s 2 tot en met 5 tonen de functies van Windows 10.

Download Windows 10

Een klik op“Reserveer gratis upgrade” – dat is het.

Reserveer een gratis upgrade

U kunt de bevestiging nog bekijken.

Uw upgrade is gereserveerd

Als u een bevestiging per e-mail wenst, vul dan uw e-mailadres in en klik op “Bevestiging verzenden”.

E-mail bevestiging

Als u het hamburger menu opent, kunt u uw PC laten controleren. Hier zie je bijvoorbeeld dat het Windows Media Center wordt verwijderd omdat het niet meer beschikbaar is onder Windows 10 Final, en dat programma’s als VMware na de installatie van Windows 10 opnieuw moeten worden geïnstalleerd.

Hamburger menu links
PC controleren

Als u de gratis upgrade heeft gereserveerd en via Windows Update ontvangt, kan deze nog steeds op het betreffende systeem worden gebruikt en hoeft er na een jaar niet meer voor te worden betaald.

De link in de rechterbovenhoek “Voor meer informatie, bezoek windows.com” leidt opnieuw naar details over het upgraden naar Windows 10.(Link openen met IE)

“Bel Windows Update” roept gewoon Windows Update op met de informatie dat Windows 10 Upgrade is gereserveerd.

Windows Update

“Leer Windows 10 kennen” opent een link naar de Duitse Microsoft FAQ-pagina(link openen met IE), die openstaande vragen beantwoordt, waaronder: Wanneer komt Windows 10 beschikbaar? Wat wordt bedoeld met het reserveren van een gratis upgrade naar Windows 10? Is de upgrade echt gratis? Voor welke apparaten is de gratis upgrade beschikbaar? Hoe reserveer ik mijn gratis upgrade? Wat is de Get Windows 10-app?

Microsoft heeft ook de systeemvereisten van Windows 10 nader gespecificeerd. Meer details vindt u onder “Microsoft Specificaties”(link openen met IE).

Intrographic: Microsoft

Mobiele versie afsluiten