Ashampoo Backup Pro 10 – Handig back-upprogramma met cloudverbinding

Ashampoo heeft Backup Pro 10 uitgebracht, een nieuw programma voor het back-uppen en herstellen van bestanden en partities, dat punten scoort met zijn brede ondersteuning van in Duitsland veelgebruikte cloud providers. Wij namen de nieuwe …

Ashampoo Backup Pro 10 – Handig back-upprogramma met cloudverbinding

Logo Ashampoo Backup Pro
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Beveiliging
 6. »
 7. Back-up
 8. »
 9. Ashampoo Backup Pro 10 – Handig back-upprogramma met cloudverbinding

Ashampoo heeft Backup Pro 10 uitgebracht, een nieuw programma voor het back-uppen en herstellen van bestanden en partities, dat punten scoort met zijn brede ondersteuning van in Duitsland veelgebruikte cloud providers. Wij namen de nieuwe back-upoplossing onder de loep.

Functionaliteit

Ashampoo Backup Pro 10 is een comfortabel back-upprogramma met cloudverbinding dat zowel bestands- als beeldback-ups aankan.

Backupart
Type back-up

De functies omvatten:

 • 1:1 bestandskopieën incl. vergelijking en verificatie.
 • geheugenbeeld (beeldback-up om uw Windows-besturingssysteem te herstellen)
 • Volledige, differentiële en incrementele back-ups
 • Back-ups op basis van bestandstype
 • versiebeheer van bestanden
 • automatische synchronisatie

256-bit AES wordt gebruikt voor encryptie en 7Zip/LZMA voor compressie. Rapporten worden opgeslagen in de software en kunnen ook per e-mail worden verzonden.

Werking

Via een wizard kunt u eenvoudig back-uptaken aanmaken, waarbij naast lokale en netwerkschijven vele cloud providers zoals Dropbox, Google Drive, OneDrive, Strato HighDrive, 1&1, MagentaCloud en WebDAV als back-updoelen worden ondersteund.

Backupziele Ashampoo Backup Pro
Back-up bestemmingen

Als het gaat om het maken van back-ups van schijven, biedt de software weinig opties – het maakt ook een back-up van de opstartinformatie en van systeemgereserveerde schijven, als die aanwezig zijn.

Imagesicherung
Beeldback-up

Bestandsback-ups kunnen worden opgeslagen in het eigen gecomprimeerde en gecodeerde formaat van het programma, maar ook in het oorspronkelijke formaat (optioneel ZIP-gecomprimeerd en gecodeerd) als een 1:1 kopie, wat het terugzetten bijzonder gemakkelijk maakt, maar grotere back-ups creëert in het geval van incrementele en differentiële back-ups. Naast het schema geeft u voor elke taak ook aan hoe lang oude versies van bestanden moeten worden bewaard.

Ashampoo Backup Pro Formatwahl
Bestandsformaat

Voor programma’s als Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of de diverse webbrowsers biedt het programma slimme regels om ook de inventaris van deze programma’s volledig op te slaan.

Smarte Regeln
Slimme regels

Back-ups worden volledig automatisch op de achtergrond gemaakt. Eenmaal geactiveerd zorgt de software voor de back-up, die op elk moment gepauzeerd of onderbroken kan worden. Wanneer een back-up op de achtergrond wordt gemaakt, controleert de software de prestaties van de computer en schort de back-up op als de systeemprestaties nodig zijn voor een andere software of een computerspel.

Hauptmenü
Hoofdmenu

Voor het herstel van partities en bestanden zonder het hoofdprogramma biedt de fabrikant een opstartbare, op Ubuntu gebaseerde nooddatadrager, die ook bestanden in cloudopslag kan herstellen.

Conclusie

In de korte test bleek het programma zeer flexibel, vooral voor bestandsback-ups, en we waren vooral te spreken over de optie om bestandsback-ups in het oorspronkelijke formaat te maken. Dankzij de optie om de gegevens te versleutelen, kunnen ze ook veilig worden opgeslagen in een cloudopslag. Voor de prijs van net geen 40 euro biedt Ashampoo een betrouwbare back-upoplossing voor de back-up van bestanden en afbeeldingen, waarbij de back-up van afbeeldingen slechts enkele opties biedt.

ppage_phead_box_backup_pro_10

Ashamppo Backup Pro 10

wtbuyKoop dit product nu via WinTotal
Download de demo via WinTotal

Fabrikant: Ashampoo
Prijs ongeveer 40 Euro
Systeem: Windows XP of hoger
Positieven: Goede wizard, back-up van bestanden en partities, brede cloud ondersteuning, back-up in origineel formaat mogelijk.
Negatieven: Beeldback-up alleen voor eenvoudige back-uptaken

Gerelateerde berichten