Ashampoo Anti-Virus 2014 – Maak één van de twee

Ashampoo heeft nu ook een virusscanner in zijn portfolio met Anti-Virus 2014, dat de vorige Ashampoo Anti-Malware vervangt. We introduceren kort de nieuwkomer, die technologie van twee fabrikanten gebruikt. Optiek Laten we eerst de buitenkant …

Ashampoo Anti-Virus 2014 – Maak één van de twee

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Software testen
  4. »
  5. Beveiliging
  6. »
  7. Antivirus
  8. »
  9. Ashampoo Anti-Virus 2014 – Maak één van de twee

Ashampoo heeft nu ook een virusscanner in zijn portfolio met Anti-Virus 2014, dat de vorige Ashampoo Anti-Malware vervangt. We introduceren kort de nieuwkomer, die technologie van twee fabrikanten gebruikt.

Optiek

Laten we eerst de buitenkant bekijken. De overzichtelijke gebruikersinterface, met 4 grote knoppen voor Examine, Signature Update, Quarantine en Tools, overtuigt door zijn voorbeeldige, eenvoudige toegankelijkheid.

Benutzeroberfläche – Skin: Default light, Ashampoo Anti-Virus2014
Gebruikersinterface – Skin: Default light
Benutzeroberfläche – Skin: Into Darkness, Ashampoo Anti-Virus2014
Gebruikersinterface – Skin: Into Darkness

Als je het een beetje stijlvol vindt, verander dan de skin in Duisternis.

Innerlijke waarden

Onder “Scannen” kunnen verschillende scans handmatig worden geselecteerd. Naast de volledige systeemscan is er een snelle scan, maar ook een door de gebruiker gedefinieerde scan en een scan speciaal voor verwisselbare media.

Untersuchen, Ashampoo Anti-Virus2014
Examine

De software maakt gebruik van twee scantechnologieën, bestaande uit AV-technieken van Bitdefender en Emsisoft. Daarnaast kan de computer desgewenst worden gescand op privacybedreigingen en potentieel ongewenste software/wijzigingen. Met realtime bescherming en surfbeveiliging bent u ook op internet beschermd. De real-time guard draait op de achtergrond en controleert alle bestandstoegang op infecties. De Behaviour Blocker is een gedragsanalyse die nog onbekende malware opspoort en uitschakelt.

Infobereich, Ashampoo Anti-Virus2014
Infogebied
Surfschutz Verhalten, Ashampoo Anti-Virus2014
Surfbeveiligingsgedrag

Onder de knop “Signature update” kunt u de handtekeningen handmatig downloaden, maar Anti-Virus doet dit ook meerdere keren per dag zelfstandig en logt dit.

Verdere toevoegingen

Ashampoo Anti-Virus heeft ook een aantal andere beveiligingstools zoals de File Wiper, ADS Scanner, Internet Cleaner, StartUp Tuner, LSP Viewer en Hostsfile Checker.

Tools, Ashampoo Anti-Virus2014
Tools

File Wiper kan worden gebruikt om bestanden en mappen onherroepelijk te verwijderen. U kunt de verwijderingsmethode handmatig opgeven. De selectie varieert van “snel” tot de “goede man methode”.

Löschmethode, Ashampoo Anti-Virus2014
Verwijdermethode

De “ADS Scanner” helpt bij het identificeren van verdachte ADS-stromen op NTFS-geformatteerde schijven. De “Internet Cleaner” verwijdert cache, cookies, geschiedenislijst van bezochte websites en de lijst met getypte URL’s van Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Apple Safari en Opera.

De “StartUp Tuner” maakt een lijst van alle Autostart entries. Wijzigingen in bestaande vermeldingen worden onmiddellijk toegepast, maar worden in de back-up opgeslagen en kunnen op elk moment ongedaan worden gemaakt.

StartUp Tuner, Ashampoo Anti-Virus2014
StartUp Tuner

De “LSP Viewer” toont alle geïnstalleerde “Layered Service Providers” (LSP’s). Er wordt onderscheid gemaakt of dit onverdachte LSP’s van Microsoft zijn of objecten van derden.

LSP Viewer, Ashampoo Anti-Virus2014
LSP Viewer

De “Hostsfile Checker” toont het verborgen HOSTS-bestand met een informatieregel voor elke vermelding. U kunt het HOSTS-bestand ook laten vervangen door het originele bestand als het te veel verdachte redirects heeft.

Hostsfile Checker, Ashampoo Anti-Virus2014
Hostsfile Checker

Conclusie

De interface is netjes, alle belangrijke functies zijn geïntegreerd en het programma is niet vervelend met pop-ups. Kritische delen van de virusscanner zijn gecodeerd om te voorkomen dat de beschermingsmechanismen worden omzeild. Op het testsysteem bleef de virusscanner aangenaam op de achtergrond en vertraagde het systeem niet merkbaar. De komende tests, bijvoorbeeld door Avtest.de, zullen uitwijzen of het product ook in zijn beschermingsgedrag kan overtuigen. De producten van Emsisoft en Bitdefender waren afzonderlijk al overtuigend, dus waarom niet in combinatie?

, Ashampoo Anti-Virus2014

Ashampoo Anti-Virus 2014

amazon Bestel dit product nu via Amazon
Download de demo via WinTotal

Fabrikant: Ashampoo
Prijs ongeveer 30
Systeem: Windows 8, 7, Vista, XP
Positieven: Twee goede motoren, overzichtelijk
Negatieven:

Beeldbron: Ashampoo

Gerelateerde berichten