PDFCreator: Gratis programma dat uw werk vergemakkelijkt

De PDFCreator is een programma om verschillende bestandstypen te herformatteren tot PDF-bestanden. U hebt vast wel eens het probleem gehad dat u een document in een bepaald formaat hebt verstuurd, maar dat de ontvanger het …

PDFCreator: Gratis programma dat uw werk vergemakkelijkt

PDFCreator
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Office
 6. »
 7. PDFCreator: Gratis programma dat uw werk vergemakkelijkt

De PDFCreator is een programma om verschillende bestandstypen te herformatteren tot PDF-bestanden. U hebt vast wel eens het probleem gehad dat u een document in een bepaald formaat hebt verstuurd, maar dat de ontvanger het niet kon openen. In zulke gevallen kan PDFCreator helpen.

Wat kan het programma PDFCreator doen?

PDFCreator is een gratis programma waarmee u vanuit bijna elke toepassing PDF-documenten kunt maken. Documenten kunnen worden gemaakt in de formaten PDF, PNG, JPEG, TIFF en TXT.

Hoe werkt PDFCreator?

PDFCreator werkt doordat het op de computer wordt geïnstalleerd als een virtuele printer. Dit betekent dat het kan worden gebruikt als een normale printer, maar in plaats van op papier af te drukken, maakt het een PDF-bestand.

Wat kost PDFCreator meestal?

PDFCreator is een open source programma en daarom gratis. Er zijn dus geen kosten voor het gebruik van het programma of voor updates. Wel is er de mogelijkheid om een donatie te doen om de ontwikkeling van het project te ondersteunen.

PDF-bestanden: Toepassingsgebieden

pdf taste
PDF Creator: een praktisch hulpmiddel voor het dagelijkse werk

PDF-bestanden, of Portable Document Format-bestanden, zijn universele bestandsformaten die worden gebruikt voor het beveiligen en delen van documenten. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd door Adobe Systems in 1993 en zijn sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gebruikte bestandsformaten voor documenten.

Een van de belangrijkste toepassingen van PDF-bestanden is het creëren van documenten die onafhankelijk van de toepassingssoftware en het besturingssysteem kunnen worden geopend. Hierdoor kunnen gebruikers documenten maken, bewerken en uitwisselen zonder zich zorgen te hoeven maken of de ontvanger hetzelfde programma of besturingssysteem gebruikt.

PDF-bestanden worden ook veel gebruikt in de grafische industrie omdat ze goed compatibel zijn met een groot aantal printers. Bovendien kunnen de afzonderlijke onderdelen van het document correct worden weergegeven en gerangschikt. Dit betekent dat de kwaliteit van het document bij het afdrukken zo hoog mogelijk kan worden gehouden.

PDF-bestanden worden ook vaak gebruikt in het bedrijfsleven , met name voor het opstellen van contracten, facturen en andere zakelijke documenten. Ze stellen bedrijven in staat snel en gemakkelijk documenten uit te wisselen en ze te archiveren zonder compatibiliteitsproblemen.

Voordelen van PDF-bestanden in één oogopslag:

 • Ze kunnen op elk apparaat worden geopend.
 • De oorspronkelijke lay-out blijft behouden. Dit betekent dat de lettertypes, kleuren en spatiëring blijven zoals ze in het originele document staan.
 • Je kunt in een PDF-bestand niet zomaar iets veranderen, waardoor het ideaal is voor bijvoorbeeld facturen of belangrijke formulieren.
 • PDFCreator: voor- en nadelen

  glücklich mit pdf creator
  Ongecompliceerd werken met PDFCreator

  PDFCreator is een gratis open-source programma waarmee gebruikers vanuit bijna elke toepassing PDF-bestanden kunnen maken. Daarom kan het ook een PDF-converter worden genoemd. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken en biedt een groot aantal functies.

  De voordelen van PDFCreator

  Een van de voordelen van PDFCreator is dat het gratis is en ondersteund wordt door een grote gemeenschap . Dit betekent dat het voortdurend wordt verbeterd en bijgewerkt om nieuwe functies en bugfixes te bieden. Omdat het open source is, kan iedereen het aanpassen en wijzigen.

  Een ander voordeel van PDFCreator is dat het een breed scala aan functies biedt waarmee gebruikers vanuit bijna elke applicatie PDF-bestanden kunnen maken. PDF Creator kan dus ook online worden gebruikt. Het ondersteunt een groot aantal bestandstypen, waaronder Microsoft Word, Excel, PowerPoint en andere documenten.

  Bovendien is het positief dat de PDF Converter gemakkelijk te installeren en te gebruiken is. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en het eenvoudige menu kunnen PDF-bestanden zonder problemen worden gemaakt, zelfs door niet-professionals.

  De nadelen van PDFCreator

  Er zijn echter ook enkele nadelen van PDFCreator. Een daarvan is dat het soms problemen heeft met de compatibiliteit met andere toepassingen. Er kunnen ook problemen zijn met de opmaak van documenten , vooral bij complexe projecten.

  Een ander nadeel van PDFCreator is dat het niet zoveel functies heeft als sommige van de commerciële PDF-programma’s . Daarom is het meer geschikt voor eenvoudige PDF-creatie dan voor uitgebreide bewerking. Verder kunnen er problemen zijn met de prestaties en snelheid van het programma.

  Voordelen en nadelen in één oogopslag

  Over het geheel genomen biedt PDFCreator veel voordelen, vooral voor gebruikers die op zoek zijn naar een gratis en gebruiksvriendelijk programma om PDF-bestanden te maken. Het heeft echter ook enkele nadelen, vooral op het gebied van compatibiliteit en geavanceerde functies. Het is dus belangrijk om de eisen en het budget in overweging te nemen voordat u voor PDFCreator kiest.

  • Gratis
  • Grote gemeenschap
  • Gebruiksvriendelijk
  • Opmaakproblemen
  • Beperkte functionaliteit
  • Compatibiliteitsproblemen
  pdf erstellen
  Ongecompliceerde creatie van PDF-formaat

  PDFCreator: reeks functies

  PDFCreator is een gratis programma voor het maken van PDF-documenten. Als PDF-converter stelt het gebruikers in staat om vanuit bijna elke toepassing PDF-bestanden te maken door simpelweg de printopdracht te gebruiken. Zo kunnen gebruikers documenten uit Word, Excel, PowerPoint, afbeeldingsviewers en vele andere toepassingen gratis converteren naar PDF.

  Ook biedt PDFCreator geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om meerdere documenten samen te voegen tot één PDF-bestand, documenten te beschermen met wachtwoorden en PDF-formulieren in te vullen. Het ondersteunt ook het maken van PDF/A-bestanden voor langetermijnarchivering en het maken van PDF-bestanden met een zoekfunctie.

  Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een eenvoudige interface. Ook kunnen gebruikers PDF-documenten binnen de functionaliteiten aanpassen.

  Opmerking: PDFCreator is compatibel met Windows-besturingssystemen en kan in vele talen worden gebruikt. Het is een handig hulpmiddel voor iedereen die PDF’s wil converteren, maken, bewerken of delen.

  PDFCreator: onderweg gebruiken?

  PDFCreator is een programma dat draait op Windows-computers . Er zijn echter mobiele toepassingen die soortgelijke functies bieden om PDF te converteren of te bewerken.

  In de Google Play Store of de Apple App Store kunt u bijvoorbeeld verschillende PDF-editors en -creators gratis of tegen een kleine vergoeding downloaden. U moet ervoor zorgen dat de app die u kiest de gewenste functies biedt. Hij moet ook geschikt zijn voor uw specifieke besturingssysteem en apparaat voordat u hem downloadt.

  PDF-programma’s: Standaard in de hedendaagse werkdag

  Andere PDF-programma’s op de markt

  Door zijn beperkte functionaliteit en compatibiliteit is PDFCreator niet voor iedereen geschikt. Maar ook als u een ander PDF-programma zoekt, hebt u de keuze uit veel verschillende PDF-programma’s. Deze verschillen qua functies, prijs en doelgroep.

  Betaalde PDF-programma’s

  • Adobe Acrobat: Adobe Acrobat is een van de meest gebruikte PDF-programma’s en wordt vaak de standaard genoemd. Het biedt verschillende functies zoals het maken, bewerken, converteren en becommentariëren van PDF-bestanden. Het is echter ook een van de duurdere programma’s en daarom meer geschikt voor professionele toepassingen.
  • Foxit PhantomPDF: Foxit PhantomPDF is een ander populair PDF-programma dat veel van de functies van Adobe Acrobat biedt – maar tegen een lagere prijs. Het is vooral geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven of particulieren die professionele PDF-functies nodig hebben, maar niet bereid zijn de hoge prijs van Adobe Acrobat te betalen.
  • NitroPro: Nitro Pro is een PDF-programma dat veel van de functies voor het bewerken van PDF-bestanden biedt – maar tegen een nog lagere prijs dan Foxit PhantomPDF. Het is vooral geschikt voor particulieren en kleine bedrijven die professionele PDF-functies nodig hebben, maar niet bereid zijn veel geld uit te geven.
  • PDF-XChangeEditor: PDF-XChange Editor is een PDF-programma dat veel van de functies van Adobe Acrobat biedt, maar tegen een zeer redelijke prijs. Het is bijzonder geschikt voor particulieren en kleine bedrijven die PDF-functies nodig hebben, maar niet bereid zijn veel geld uit te geven.
  • PDFelement: PDFelement is een alles-in-één PDF-programma dat zowel een betaalde als een gratis versie biedt. Het biedt verschillende functies zoals het maken, bewerken, converteren en becommentariëren van PDF-bestanden, evenals functies voor formulieren en handtekeningen.

  Gratis PDF-programma’s

  • PDFill PDF Editor: Met deze editor kunt u gratis PDF converteren. Maar ook geavanceerde functies kunnen in het programma worden gebruikt. Als u een gratis programma zoekt, kan PDFill PDF Editor een goede keuze zijn.
  • Sumatra PDF: Het programma Sumatra PDF is ook gratis en bovendien snel en gemakkelijk te gebruiken. Het heeft geen geavanceerde functies zoals het bewerken en maken van PDF-documenten, maar is zeer duidelijk ontworpen.
  • PDF Reader van Google: De PDF Reader van Google is een eenvoudig te gebruiken programma dat werkt als een online PDF creator direct in de browser. U kunt er gratis PDF’s mee converteren. Het is bijzonder geschikt voor personen die PDF-bestanden moeten lezen en becommentariëren, maar geen geavanceerde functies zoals bewerken of creëren nodig hebben.

  Tip: Als u een Creative Cloud-abonnement hebt, is ook het programma Adobe Acrobat inbegrepen. Hiermee heb je zonder extra kosten toegang tot de vele functies van het programma. Vooral studenten kunnen het Creative Cloud-abonnement voor een lage prijs aanschaffen en er tal van programma’s mee gebruiken.

  Gemakkelijker werken met de juiste software

  PDFCreator: gratis en ongecompliceerde conversie naar PDF

  Al met al is PDFCreator een zeer handige tool die het mogelijk maakt om gratis documenten naar PDF te converteren en ze dus gemakkelijker en veiliger te verzenden en op te slaan. Bovendien zijn PDF-bestanden beschermd tegen ongewenste wijzigingen, waardoor ze ideaal zijn voor belangrijke documenten zoals facturen of formulieren.

  Naast PDFCreator zijn er tal van andere PDF-programma’s op de markt, die verschillen wat betreft hun scala aan functies. De meeste PDF-programma’s werken echter op dezelfde manier. U selecteert het document dat u gratis wilt omzetten in een PDF-bestand en geeft aan waar het nieuwe bestand moet worden opgeslagen.

  FAQ: PDF-creator

  Hoe installeer ik de PDFCreator?

  Eerst kunt u het programma downloaden van de officiële website van PDFCreator. Zodra het downloaden is voltooid, kunt u het gedownloade installatiebestand starten. In de regel leidt de installatiewizard van uw apparaat u door de juiste installatie.

  Wat is de beste PDF-creator?

  Er zijn veel goede PDF-creators op de markt. Enkele van de meest aanbevolen zijn Adobe Acrobat Pro DC, Foxit PhantomPDF en Nitro Pro. Uiteindelijk hangt de keuze van de beste PDF-creator af van de individuele vereisten.

  Hoe voeg ik PDF-bestanden samen met PDFCreator?

  Om een document als PDF op te slaan, opent u het document in de juiste toepassing (bijv. Word) en selecteert u PDFCreator als printer. Klik vervolgens op “Afdrukken” en de PDFCreator zal het bestand omzetten in een PDF en opslaan.

  Gerelateerde berichten