5 stappen naar een productief kantoor

Dit artikel is een betaalde advertentie. Steeds meer mensen werken vanuit huis. Maar het is niet altijd gemakkelijk om werk en vrije tijd thuis te scheiden. Om ’s avonds goed af te kunnen schakelen en …

5 stappen naar een productief kantoor

Büromöbel Einrichtungsideen und Tipps
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Office
 6. »
 7. 5 stappen naar een productief kantoor

Dit artikel is een betaalde advertentie.

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Maar het is niet altijd gemakkelijk om werk en vrije tijd thuis te scheiden. Om ’s avonds goed af te kunnen schakelen en overdag productief te kunnen werken, is een goed ingericht kantoor onmisbaar. In de volgende 5 tips onthullen we hoe u dit kunt bereiken met de juiste kleuren, kantoormeubelen en stijlelementen. Laten we beginnen met de herinrichting.

Kies de juiste kleuren voor meer focus

Kleuren zijn echte alleskunners als het gaat om hun effect op onze stemming. Wist u dat u kleuren specifiek kunt gebruiken om uw productiviteit te verhogen en minder gestrest te zijn? In het algemeen zijn lichte kleuren geschikter voor het thuiskantoor dan donkere, omdat die een agressief en drukkend effect kunnen hebben. De volgende tinten zijn bijzonder geschikt:

 • Blauw bevordert uw creativiteit
 • Groen schept helderheid en werkt uiterst kalmerend
 • Oranje en geel zijn verfrissend en brengen u in een goed humeur.
 • Violet bevordert de concentratie en werkt inspirerend.

Het volstaat om één muur in de desbetreffende kleur te schilderen, want een volledig geverfde kamer kan een drukkend effect hebben. Kies indien mogelijk uw wanddecoratie en bureauaccessoires in bijpassende kleuren om een harmonieus geheel te creëren.

De perfecte inrichting

Een gemiddelde werkdag duurt 8 uur. Om dit derde deel van de dag zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken en te voorkomen dat u met rugpijn naar bed gaat, is goed kantoormeubilair essentieel. Het allerbelangrijkste is de bureaustoel. Kies een ergonomisch model dat zich aan uw wervelkolom aanpast en u de hele werkdag lang optimaal ondersteunt.

Design en ergonomie hoeven elkaar niet tegen te spreken.

Als u aan uw bureau zit en uw ellebogen een rechte hoek vormen, is de zithoogte perfect. Bijzonder praktisch is een in hoogte verstelbaar bureau dat u in verschillende zit- en staanposities kunt instellen. Dit geeft uw lichaam de nodige beweging en voorkomt spanning. U plaatst het bureau best aan de kant van het raam, zodat het zonlicht u niet verblindt.

Voer een clean desk policy in: U zult veel productiever zijn als uw bureau opgeruimd is. Om de chaos op afstand te houden, kunt u gebruik maken van opbergbakjes, planken en kasten. Praktische opbergdozen verzamelen uw documenten. Bewaar alleen het hoognodige op het bureaublad zelf en ruim het aan het eind van de dag op om zonder erfenis aan de volgende werkdag te beginnen.

Heeft u niet de luxe van een aparte kantoorruimte? Geen probleem, scheid het werkgedeelte van het woongedeelte met schermen, rekken of planten. Zo word je na de uren niet voortdurend aan je werk herinnerd.

Lampen als productiviteitsbooster

Naast kleuren heeft licht ook een directe invloed op ons humeur. Bij gebrek aan licht worden we chagrijnig en moe. Geen goede omstandigheden voor productief werk. Maar vooral in de winter is de hoeveelheid licht beperkt. Om ervoor te zorgen dat ons lichaam toch productief blijft en niet liever gaat slapen, kunt u helpen met kunstlicht. De verlichtingssterkte op kantoor moet minstens 750 tot 1.000 lux bedragen. Een flexibele leeslamp op het bureau zorgt voor helderheid precies waar u die nodig hebt.

In de winter kan een daglichtlamp ook een uitstekende keuze zijn. Deze bootst zonlicht na met een extra hoge lichtsterkte van 2500 tot 10000 lux. Al na een paar dagen gebruik voelt u zich veel energieker en verkwikt.

Laat er groen zijn

Planten zijn niet alleen een geweldig decoratief element, maar ook belangrijke productiviteitsboosters in het thuiskantoor. Enerzijds werkt hun groene kleur kalmerend, zodat u minder gestrest uw werkdag doorkomt. Anderzijds reinigen planten de lucht in je kamer en produceren ze voortdurend verse zuurstof. Dit is essentieel voor onze hersenfuncties.

Zet een paar potplanten op je bureau, vensterbank of plank. Investeer in grote staande planten om andere delen van de kamer af te scheiden. Een hele muur van planten of een plantentrap ziet er bijzonder mooi uit.

Decoratie-ideeën voor meer gezelligheid

Naast planten en mooie kleuren kunt u ook andere decoratieve elementen gebruiken om uw kantoor gezelliger te maken. Ga hierbij af op uw eigen voorkeuren, want sommige mensen worden afgeleid door te veel objecten en geven de voorkeur aan een strakke uitstraling om zich volledig te kunnen concentreren. Motiverende uitspraken van uw professionele rolmodellen aan de muur of in fotolijsten zorgen bijvoorbeeld voor motivatie. Een paar foto’s van uw dierbaren kunnen ook een leuk idee zijn. Modieuze kunstdrukken of schilderijen aan de muur kunnen uw creativiteit stimuleren en bijdragen tot een gezellige algemene sfeer.

Stijlvolle wandplanken dienen niet alleen als praktische opbergruimte voor uw keukengerei, maar ook als decoratief element. Houdt u van kleurrijk? Versier dan een muur met een mooi patroon of fotobehang. Een tafereel van een droomstrand kan je bijvoorbeeld motiveren om toe te werken naar je volgende vakantie.

Zoals u ziet, zijn er veel manieren om uw eigen kantoor gezellig, creatief en productiviteitsbevorderend in te richten. U kunt de juiste meubels en accessoires tegen betaalbare prijzen vinden bij vidaXL. Nu hoeft u alleen nog maar te beginnen met herinrichten. Wedden dat u binnenkort uitkijkt naar de gezellige uurtjes in uw thuiskantoor?


Dit artikel is een betaalde advertentie.

Gerelateerde berichten