Bitdefender-test: hoe Internet Security 2019 presteert

Ze sluipen ongemerkt door de achterdeur of verstoppen zich in de bijlagen van uw e-mails: hackers en computervirussen zijn in het internettijdperk allang een wereldwijd probleem geworden en een betrouwbare bescherming is nu onontbeerlijk. Bitdefender …

Bitdefender-test: hoe Internet Security 2019 presteert

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Software testen
 4. »
 5. Beveiliging
 6. »
 7. Antivirus
 8. »
 9. Bitdefender-test: hoe Internet Security 2019 presteert

Ze sluipen ongemerkt door de achterdeur of verstoppen zich in de bijlagen van uw e-mails: hackers en computervirussen zijn in het internettijdperk allang een wereldwijd probleem geworden en een betrouwbare bescherming is nu onontbeerlijk. Bitdefender Internet Security 2019 biedt uitgebreide functies waarmee u uw eindapparaten betrouwbaar kunt beschermen tegen schade en manipulatie door malware en internetcriminelen. In onze Bitdefender-test laten we zien wat het beveiligingspakket “Made in Romania” kan en of het de moeite waard is om te kopen.

 • Het functionele bereik van Bitdefender Internet Security gaat veel verder dan eenvoudige virusbescherming.
 • Met behulp van een app kunnen ook mobiele apparaten worden beschermd.
 • De componenten van Bitdefender Internet Security 2019 kunnen in verschillende pakketten of afzonderlijk worden aangeschaft.

1 Bitdefender Internet Security 2019 in de test

Bitdefender Internet Security 2019 is een multipakket dat je betrouwbaar beschermt tegen alle bedreigingen van het internet. In dit overzicht hebben we de belangrijkste functies gebundeld.

1.1 Realtime virusbescherming met scanfunctie

Bitdefender Internet Security 2019 - Unser Test-Rechner ist sauber!
Bitdefender Internet Security 2019 – Onze testcomputer is schoon!

De virusscanner van Bitdefender , die meerdere prijzen heeft gewonnen (bijvoorbeeld van het gerenommeerde instituut AV-Test), scant bestanden, harde schijven of desgewenst uw hele computer op virussen, wormen, spyware of Trojaanse paarden en weert tegelijkertijd op de achtergrond mogelijke aanvallen af. Daartoe werkt de software meerdere keren per dag de virusdatabase bij, zodat malware eerder wordt gedetecteerd. Zo is uw systeem ook gewapend tegen bijvoorbeeld zero-day bedreigingen en rootkits.

Bitdefender gebruikt echter niet alleen digitale handtekeningen om malware te identificeren, maar hanteert ook een soort proactieve aanpak door ook systeemactiviteiten te loggen en het gedrag van de gebruiker te analyseren. Als software zich volgens de vastgestelde criteria verdacht gedraagt, wordt deze onmiddellijk onschadelijk gemaakt of verwijderd.

In onze test overtuigde de virusbescherming van Bitdefender slechts gedeeltelijk met zijn snelheid: de software heeft minder dan een minuut nodig voor de snelle scan, maar het duurde ongeveer 75 minuten voor een volledige systeemcontrole in de eerste run. Door individuele aanpassingen, zoals het uitsluiten van bepaalde bestanden van de scan, kan de scantijd aanzienlijk worden verkort en tegelijkertijd de reactietijd van de computer worden verhoogd.

Das Dashboard in Bitdefender Internet Security 2019.
Het dashboard in Bitdefender Internet Security 2019.

Een nieuwe vorm van virusbescherming wordt gerealiseerd door de integratie van cloudbescherming: Hierbij wordt alle malware die op uw computer wordt geïdentificeerd automatisch ingevoerd in de Bitdefender-database en doorgestuurd naar de beschermingsmodule. Dit betekent dat de gegevens ook beschikbaar zijn voor andere Bitdefender-gebruikers. Dit maakt een snellere reactie op mogelijke aanvallen mogelijk.

Goed om te weten: Bitdefender AntiVirus kan ook onafhankelijk van Total Security 2019 als standalone product worden aangeschaft.

1.2 Multi-level anti-ransomware bescherming

Ransomware, de zogenaamde KryptoLocker, maakt de chantagehandel digitaal: de software gijzelt uw gegevens en geeft ze alleen terug als u een bijbehorend losgeld betaalt. In de meeste gevallen komt ransomware via geïnfecteerde websites of e-mailbijlagen op de computer terecht en vergrendelt deze vervolgens met een vergrendelingsscherm of versleutelt de hele harde schijf.

Ausnahmeliste der Ransomware-Bereinigung in Bitdefender Internet Security 2019.
Ransomware opruimen uitzonderingslijst in Bitdefender Internet Security 2019.

In onze test biedt Bitdefender Internet Security allround bescherming tegen alle soorten afpersingssoftware dankzij de aanpak op meerdere niveaus:

 • De gegevensbeschermingslaag van Bitdefender haalt actuele informatie op uit de Protection Cloud en kan zo uw afbeeldingen, documenten en video’s beter beschermen tegen encryptiesoftware.
 • De Advanced Threat Prevention-module detecteert afwijkingen op uw apparaat en koppelt deze aan verdacht gedrag. Zo kunnen bedreigingen eerder worden gedetecteerd en kan ransomware zoals CTB-Locker, Locky, Petya, CryptoWall of TeslaCrypt soms zelfs in realtime worden gedetecteerd.

Zodra Bitdefender ransomware op uw systeem heeft gedetecteerd en onschadelijk heeft gemaakt, zal het deze op uw verzoek spoorloos van het systeem verwijderen.

1.3 De geïntegreerde aanpasbare firewall overtuigt in de test

Bitdefender Internet Security 2019 is uitgerust met een eigen firewall, die extra bescherming biedt tegen malware door potentieel gevaarlijke toepassingen de toegang tot het internet te blokkeren of te voorkomen dat ze worden gestart. Als een programma daarentegen betrouwbaar is, worden op de achtergrond automatisch de nodige toestemmingen verleend. Natuurlijk kunt u ook altijd uw eigen regels en uitzonderingen voor geselecteerde toepassingen maken.

In den Firewall-Einstellungen können Sie Ausnahme-Regeln für dedizierte Anwendungen erstellen.
In de firewall instellingen kunt u uitzonderingsregels aanmaken voor specifieke toepassingen.

In het tabblad firewallinstellingen kunt u ook de stealth- en paranoïde modus activeren:

 • Voor stealth klikt u op “Stealth-instellingen bewerken” om aan te geven wanneer uw computer zichtbaar of onzichtbaar moet zijn voor andere computers.
 • Activeer de paranoïde modus om een waarschuwing te genereren zodra een programma toegang probeert te krijgen tot het internet.

Tip: U kunt automatische instellingen toewijzen aan toepassingen waarvoor geen regels zijn gedefinieerd door een standaardgedrag in te stellen.

1.4 De kwetsbaarhedenscanner analyseert het systeem

Bitdefender presenteert een bijzonder praktische functie met de geïntegreerde kwetsbaarhedenscanner: met slechts één klik scant deze uw systeem op verouderde software en ontbrekende patches en informeert u wanneer het tijd is voor een update.

Bovendien controleert de automatische exploitbescherming van de scanner programma’s en Windows-componenten op hun actualiteit en de aanwezigheid van potentieel onveilige instellingen. Bitdefender stelt vervolgens uitvoerbare oplossingen voor en blokkeert, in het geval van ernstige beveiligingsproblemen, de getroffen toepassing totdat deze volledig is gesloten.

Das Ergebnis des Bitdefender Schwachstellenscanners in unserem Test.
Het resultaat van de Bitdefender kwetsbaarhedenscanner in onze test.

1.5 Safepay – Veilig online bankieren

Statistisch gezien doet tegenwoordig elke tweede persoon in Duitsland zijn bankzaken online. Hoewel dit uiterst praktisch en tijdbesparend is, trekt het ook veel internetoplichters aan die via phishing toegang willen krijgen tot uw rekeninggegevens. Zijn PIN- of TAN-nummers eenmaal gestolen, dan is de weg naar uw rekeningen vrij.

Het beveiligingsmechanisme in Bitdefender Internet Security 2019 controleert de portalen en websites die u bezoekt op echtheid met behulp van het SSL-certificaat en slaat alarm als de ernst ervan als onvoldoende wordt geclassificeerd.

U kunt de speciale beveiligingsbrowser gebruiken voor uw online banktransacties: Een groen kader geeft aan dat u zich in de beveiligde modus bevindt.

Tip: u kunt uw creditcardnummers ook automatisch laten invoeren met SafePay.

1.6 De reddingsmodus maakt een veilig herstel mogelijk

Zum Aktivieren der Rettungsumgebung ist ein Reboot erforderlich.
Er is een reboot nodig om de reddingsomgeving te activeren.

Een aparte vorm van computervirussen zijn de zogenaamde rootkits, die ofwel de processen van reeds gestarte programma’s overschrijven (user-mode rootkits) of zich nestelen in de kernel van het besturingssysteem (kernel-mode rootkits), waardoor de hacker volledige controle over de computer krijgt.

Om dit soort bedreigingen te voorkomen heeft Bitdefender Internet Security een reddingsmodus: het scant alle bestaande partities op de harde schijf en als het er een vindt, start het de computer opnieuw op in de veilige modus, van waaruit u de opschoning en het herstel kunt uitvoeren.

Goed om te weten: Met Windows 10 is de reddingsomgeving van Bitdefender geïntegreerd in Windows RE.

2. mobiele functies van Bitdefender Internet Security 2019

Voor uw Android- of iOS-apparaten is Bitdefender Internet Security beschikbaar in een mobiele versie die enkele speciale functies heeft:

 • Privacy Advisor laat u zien wat uw apps op de achtergrond doen zonder dat u het weet.
 • Met Anti-Theft komt u er snel achter of uw mobiele telefoon is gestolen of dat u hem gewoon kwijt bent. In het ergste geval kunt u op afstand alle gegevens wissen of het apparaat vergrendelen.
 • Met behulp van het app-slot kunt u geselecteerde apps beveiligen met een pincode.
 • WearON laat uw mobiele telefoon rinkelen wanneer deze zich buiten het gezichtsveld van uw Smartwatch beweegt en geeft een melding zodra de afstand een bepaalde drempel overschrijdt.

3. Bitdefender Internet Security 2019 – Prijzen en beschikbaarheid

Nieuwe klanten betalen 35,99 euro voor een jaarabonnement, en het pakket bevat licenties voor drie apparaten. Met de optionele Premium VPN moet je 65,98 euro neerleggen. In principe geldt: hoe langer de abonnementsperiode, hoe goedkoper.

Ter vergelijking: een 3-jarig abonnement voor 10 apparaten kost momenteel bijvoorbeeld 159,99 euro.

De prijzen variëren afhankelijk van de duur en het aantal inbegrepen licenties. U kunt uw persoonlijke pakket samenstellen onder deze link. De download voor de proefversie van 30 dagen vindt u hier.

4 Conclusie van onze Bitdefender-test: Krachtig beveiligingspakket voor een eerlijke prijs

Bitdefender Internet Security 2019 voldoet in onze test ruimschoots aan de huidige eisen op het gebied van beveiliging. Met continue updates reageert de antivirus snel op nieuwe bedreigingen. Voor een abonnementsprijs van 49,99 euro (1 jaar, 1 computer) krijg je alle programma’s die je nodig hebt voor een effectieve bescherming tegen hackers en malware.

 • Definitie database altijd up-to-date door regelmatige updates
 • Toepassingen kunnen ook afzonderlijk worden gekocht en gebruikt
 • Gemakkelijk bereikbare klantenservice
 • Ook beschikbaar voor MacOS
 • 30 dagen gratis (proefversie)
 • Scans duren vaak lang
 • beïnvloedt de systeembelasting en maakt zwakkere computers merkbaar trager

Gerelateerde berichten