PureVPN verbetert: Nieuwe 20 Gbit/s servers gelanceerd in VK en VS

Het gebruik van VPN’s blijft een grote populariteit genieten. De Covid 19 pandemie heeft de technologie nog een enorme impuls gegeven, zodat zowel particuliere gebruikers als werknemers nu vertrouwen op virtuele particuliere netwerken. Met de …

PureVPN verbetert: Nieuwe 20 Gbit/s servers gelanceerd in VK en VS

PureVPN Logo
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Netwerk
 6. »
 7. PureVPN verbetert: Nieuwe 20 Gbit/s servers gelanceerd in VK en VS

Het gebruik van VPN’s blijft een grote populariteit genieten. De Covid 19 pandemie heeft de technologie nog een enorme impuls gegeven, zodat zowel particuliere gebruikers als werknemers nu vertrouwen op virtuele particuliere netwerken.

Met de overgang naar 5G-netwerken worden VPN-aanbieders ook uitgedaagd om hun serverinfrastructuur uit te rusten voor nog snellere datastromen. PureVPN heeft dit al onderkend en is nu als eerste stap live gegaan met 20Gbps servers op drie locaties. Lees meer in ons nieuwsartikel.

1. waarin onderscheidt PureVPN zich?

PureVPN Server
De grote selectie servers van PureVPN laat nauwelijks iets te wensen over.

PureVPN is een VPN-provider uit Hongkong die naar eigen zeggen al meer dan 3 miljoen gebruikers heeft. De client is beschikbaar voor zo’n beetje elk apparaat, zoals:

 • Computer
 • Smartphone
 • Tablet
 • Console
 • Streaming stick

PureVPN heeft 6.500 VPN-servers in meer dan 78 landen, waaronder populaire bestemmingen als Amerika, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast biedt PureVPN veel features en functies die je van een moderne betaalde VPN-service mag verwachten. 256-bit encryptie en een internet kill switch zijn net zo goed aan boord als een smartphone app en split-tunneling.

Het bedrijf garandeert ook een strikt no-log beleid. Dit betekent dat je geschiedenis niet wordt gevolgd of opgeslagen tijdens het gebruik van de VPN. Hiervoor ondergaat het bedrijf regelmatig onderzoeken door externe dienstverleners.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe 20 Gbit/s servers?

PureVPN heeft zijn serverlocaties vorig jaar al geüpgraded en 5-Gbit en 10-Gbit servers geïnstalleerd in Europa en Amerika. Maar steeds grotere datastromen en de trage implementatie van de 5G-standaard vragen om steeds grotere en snellere oplossingen.

Goed om te weten: PureVPN wordt beschouwd als de snelste VPN-provider in Australië, volgens verschillende tests op het internet. Daarvoor heeft het bedrijf het servernetwerk daar rondom geoptimaliseerd.

PureVPN 20-Gbit/s-Server
Met servers die snelheden tot 20 Gbit per seconde kunnen halen, verlopen streams en downloads soepel
.

Met de nieuwe 20 Gbit/s servers, die in eerste instantie zijn geïnstalleerd op de locaties Londen, Manchester en Washington DC, verdubbelt de VPN-provider zijn huidige snelheid. Tegen het einde van 2021 volgen nog meer hogesnelheidsservers.

Een dergelijke snelheid is vooral merkbaar tijdens activiteiten als surfen, streamen en downloaden van grotere content en zorgt voor snel en probleemloos entertainment.

Wat zijn de toekomstplannen van PureVPN?

Virtuele servers

Virtuele servers vertegenwoordigen een virtuele machine die op een fysieke server is geïnstalleerd. Op één fysieke server kunnen meerdere virtuele servers worden geïnstalleerd.

PureVPN heeft al verschillende virtuele servers uit het programma gehaald omdat ze trager en onbetrouwbaarder functioneren dan fysieke servers. Het serveraanbod van de dienst bestaat dus voor 98,7% uit fysieke servers. De 100 % zal echter (althans in de nabije toekomst) niet gehaald worden. De VPN-aanbieder rechtvaardigt dit met verschillende locaties waar de werking van fysieke servers simpelweg niet mogelijk is, zodat daar virtuele servers gebruikt moeten blijven worden.

Daarnaast zal de uitbreiding van de 20 Gbit/s servers doorgaan. Het PureVPN team is zelfs bezig met het testen van 40 Gbit/s servers. Het zal echter nog wel even duren voordat deze gebruikt kunnen worden.

Gerelateerde berichten