Reset Fritzbox: Hoe krijg je je router weer probleemloos aan de praat

De Fritzbox resetten: Als u problemen heeft met uw Fritzbox 7490 of een ander model of hem gewoon wil resetten, bent u hier aan het juiste adres. Dit artikel laat u zien hoe u uw …

Reset Fritzbox: Hoe krijg je je router weer probleemloos aan de praat

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Netwerk
 6. »
 7. Reset Fritzbox: Hoe krijg je je router weer probleemloos aan de praat

De Fritzbox resetten: Als u problemen heeft met uw Fritzbox 7490 of een ander model of hem gewoon wil resetten, bent u hier aan het juiste adres. Dit artikel laat u zien hoe u uw Fritzbox kunt resetten naar de fabrieksinstellingen.

Waar kan ik de resetknop op de Fritzbox vinden?

Er zit geen resetknop op de Fritzbox 7490. De reset werkt via de gebruikersinterface van de box of uw telefoon. Hoe u dat doet, vindt u hier.

Wanneer moet ik de Fritzbox 7490 resetten?

Een reset is vooral zinvol als uw Fritzbox niet meer naar behoren werkt of als u uw wachtwoorden bent vergeten.

Hoe kan de Fritzbox zonder internet gereset worden naar de fabrieksinstellingen?

Om de Fritzbox zonder internet te resetten naar de fabrieksinstellingen, moet u een harde reset uitvoeren. Hiervoor moet u op de loginpagina van de gebruikersinterface klikken op “Wachtwoord vergeten”.

Hoe uw Fritzbox 7490 te resetten

Er zijn twee methoden om uw Fritzbox 7490 te resetten: een reset via de gebruikersinterface van de box en een harde reset via uw telefoon. Hier leggen we beide methoden stap voor stap uit.

Resetten via de gebruikersinterface, een snelle handleiding:

 1. Zet uw Fritzbox 7490 aan en log in op de gebruikersinterface van uw box.
 2. Klik in het menu eerst op “Systeem”, dan op “Back-up” en vervolgens op de kaart “Fabrieksinstellingen”.
 3. Klik op “Fabrieksinstellingen laden”.

Harde reset via de telefoon:

 1. Dit is alleen mogelijk als u een telefoon heeft die verbonden is met uw Fritzbox 7490. Als u een toestel heeft dat niet op het basisstation is aangesloten, moet u eerst toetsencommando’s activeren. Dit werkt via het telefoonmenu.
 2. Als deze functie actief is, voert u op uw telefoon de toetsencombinatie #991*15901590* in en drukt u op de gesprekstoets.
 3. Na ongeveer 3 seconden moet u weer ophangen. De box zal zich nu resetten en is klaar zodra het WLAN lampje continu brandt.

Belangrijk: Bij het resetten van uw Fritzbox 7490 worden al uw instellingen, zoals netwerkinstellingen en wachtwoorden, gewist. Zorg ervoor dat u voor de reset een kopie van uw instellingen hebt, zodat u deze later kunt herstellen.

De voordelen van het resetten van uw Fritzbox 7490

Er zijn vele redenen waarom u uw Fritzbox 7490 zou moeten resetten. Of u nu problemen hebt met uw netwerk, uw instellingen hebt gewijzigd, terug wilt naar de fabrieksinstellingen of gewoon een herstart nodig hebt, een reset kan veel voordelen opleveren. Hier zijn er een paar:

 1. Problemen oplossen: als je problemen hebt met je netwerk, kan een reset helpen deze op te lossen. Vaak gaat het om kleine fouten die door een reset kunnen worden verholpen zonder dat u een technicus hoeft te bellen.
 2. Verbeterde prestaties: een reset kan uw Fritzbox 7490 versnellen en de prestaties verbeteren. Als uw Fritzbox 7490 traag is of verbindingsproblemen heeft, kan een reset helpen.
 3. Eenvoudig herstel: Als u uw instellingen hebt gewijzigd en ze werken niet meer, kan een reset een eenvoudige oplossing zijn. Met een reset worden al uw instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen en kunt u opnieuw beginnen.
 4. Beveiliging: Een reset kan uw Fritzbox 7490 helpen beschermen tegen aanvallen van hackers en andere bedreigingen. Als u zich zorgen maakt dat uw netwerk onveilig is, kan een reset een eenvoudige manier zijn om het op te schonen en te beschermen.

Goed om te weten: Fritzbox werd in 2002 geïntroduceerd door AVM, een Duits bedrijf. Het is een van de populairste routers in Duitsland en Europa en biedt een verscheidenheid aan functies zoals DSL-modem, WLAN-router, VoIP-telefoonsysteem en meer. AVM biedt regelmatig gratis firmware-updates voor Fritzbox-apparaten om nieuwe functies en beveiligingsupdates te bieden.

Fritzbox ondersteunt smart home integratie en maakt eenvoudige bediening mogelijk van apparaten zoals lampen, verwarmingen en meer – en AVM biedt een Fritzbox-app waarmee u uw netwerk overal kunt benaderen en beheren.

Hoe zet je je Fritzbox terug naar de fabrieksinstellingen?

Hier is een stap-voor-stap gids over hoe je je Fritzbox 7490 in de fabriek reset:

 1. Maak verbinding met uw Fritzbox: Zorg ervoor dat u verbonden bent met uw Fritzbox, via WLAN of via een kabel.
 2. Open de gebruikersinterface: Open een webbrowser en voer het IP-adres van uw Fritzbox in (standaard is dit “192.168.178.1”). Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 3. Ga naar “Systeem” en selecteer “Fabrieksinstellingen”: Klik op het menu “Systeem” en selecteer “Fabrieksinstellingen”.
 4. Bevestig de reset: U wordt gevraagd of u zeker weet dat u de fabrieksinstellingen wilt resetten. Klik op “Ja” om door te gaan.
 5. Wacht tot de reset is voltooid: Het resetten van de fabrieksinstellingen kan enkele minuten duren. Wacht tot het proces is voltooid voordat u verdere stappen onderneemt.
 6. Uw Fritzbox opnieuw configureren: Zodra de reset is voltooid, wordt u gevraagd uw Fritzbox opnieuw te configureren. Volg de instructies op het scherm om uw Fritzbox opnieuw in te stellen.

Dat was het. U zou nu opnieuw verbonden moeten zijn met uw Fritzbox en alle instellingen teruggezet moeten hebben naar de fabrieksinstellingen.

De eenvoudige reset direct op het apparaat

Heeft u problemen met uw Fritzbox 7490 en weet u niet hoe u het apparaat moet resetten? Geen zorgen, u kunt de reset direct op het apparaat uitvoeren zonder dat u een computer of een webbrowser nodig heeft. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het uitvoeren van de reset op het apparaat:

 1. Schakel de voeding uit: Schakel de voeding van uw Fritzbox uit door de stekker van de voedingskabel uit het stopcontact te halen.
 2. Druk op de resetknop: Houd de resetknop aan de achterkant van uw Fritzbox ingedrukt.
 3. Schakel de voeding in: Sluit de stroomkabel weer aan om de voeding van uw Fritzbox in te schakelen.
 4. Laat de resetknop los: Laat de resetknop los zodra de LED-indicatoren op de voorkant van de Fritzbox oplichten.
 5. Wacht tot de reset voltooid is: De reset kan enkele minuten duren. Wacht tot het proces is voltooid voordat u verdere stappen onderneemt.

U zou nu opnieuw verbonden moeten zijn met uw Fritzbox en alle instellingen teruggezet moeten hebben naar de fabrieksinstellingen.

Een harde reset zonder toegang tot de Fritzbox 7490

Soms kunt u geen toegang krijgen tot uw Fritzbox 7490 hoewel u een reset wilt uitvoeren. In dit geval kan een harde reset zonder toegang tot de Fritzbox een goede oplossing zijn. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het uitvoeren van een harde reset zonder toegang tot uw Fritzbox:

 1. Schakel de voeding uit: Schakel de voeding van uw Fritzbox uit door de stekker van de voedingskabel uit het stopcontact te halen.
 2. Schakel de voeding in: Sluit de stroomkabel opnieuw aan om de stroomtoevoer naar uw Fritzbox in te schakelen.
 3. Open op uw terminal de gebruikersinterface van de Box en klik op “Wachtwoord vergeten”. De Box kan nu gereset worden naar de fabrieksinstellingen. Het is belangrijk op te merken dat deze procedure alleen mogelijk is na een herstart van de Box.

Nu zou uw Fritzbox gereset moeten zijn naar de fabrieksinstellingen en kunt u hem weer gebruiken.

fritzbox-zuruecksetzen

Let op: Het veelvuldig resetten van een router kan leiden tot beschadiging van bepaalde functies, slechtere prestaties en configuratiefouten. Het kan ook leiden tot verbindingsproblemen met andere apparaten of met het internet. Het wordt daarom aanbevolen de router alleen te resetten wanneer dat nodig is.

Een goede box!

De Fritzbox 7490 is een krachtige router die gemakkelijk kan worden gereset om problemen op te lossen of het netwerk opnieuw te configureren. Er zijn verschillende manieren om de Fritzbox te resetten, waaronder fabrieksreset, reset op apparaat en harde reset. Het is ook mogelijk om het apparaat te resetten zonder toegang te krijgen tot de vereiste configuratie. Het is daarom belangrijk om vertrouwd te raken met de verschillende opties om snel te kunnen reageren in geval van een probleem.

FAQ over het onderwerp: FritzBox resetten

Hoe kan ik mijn FritzBox 7590 zonder internet resetten naar de fabrieksinstellingen?

Om de FritzBox 7590 zonder internetverbinding naar de fabrieksinstellingen terug te zetten, moet u dezelfde stappen volgen als bij de 7490.

Waarom moet ik mijn FritzBox resetten?

Het resetten van de FritzBox kan netwerk- of verbindingsproblemen oplossen, het wachtwoord resetten of zorgen voor betere prestaties en stabiliteit. Het is ook nuttig als er een foutieve configuratie is of het wachtwoord is vergeten.

Waar kan ik het wachtwoord voor de FritzBox vinden?

Het wachtwoord voor de FritzBox vindt u in het gebruikersgedeelte onder “Systeem” ➡ “Wachtwoord”. U kunt het ook opschrijven in de meegeleverde handleiding of op een stickerkaart aan de onderkant van de FritzBox.

Gerelateerde berichten