Krediet ondanks slechte kredietgeschiedenis: zo werkt het nog steeds

Een nieuwe auto, de perfecte flat of een dringende reparatie aan uw eigen huis of tuin: soms zijn grote aankopen plotseling noodzakelijk of brengt een goede gelegenheid hoge kosten met zich mee – maar u …

Krediet ondanks slechte kredietgeschiedenis: zo werkt het nog steeds

Zahlungsbedingungen und Schufa bei Kredit
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Internet
 6. »
 7. Krediet ondanks slechte kredietgeschiedenis: zo werkt het nog steeds

Een nieuwe auto, de perfecte flat of een dringende reparatie aan uw eigen huis of tuin: soms zijn grote aankopen plotseling noodzakelijk of brengt een goede gelegenheid hoge kosten met zich mee – maar u beschikt niet altijd onmiddellijk over de nodige reserves. In die situatie is er meestal maar één manier om het project te financieren: Een lening afsluiten. Maar wat doe je als je een lening nodig hebt, maar geen goede kredietwaardigheid op je Schufa-rapport hebt? Wij laten u hier zien hoe negatieve Schufa vermeldingen uw kredietwaardigheid beïnvloeden en welke mogelijkheden u heeft om ondanks slechte Schufa toch een lening te krijgen.

Wat kunnen de redenen zijn voor negatieve Schufa-boekingen?

Mogelijke redenen voor negatieve Schufa-boekingen zijn bijvoorbeeld onbetaalde rekeningen, opgezegde of te veel leningen of gestarte incassoprocedures.

Hoe kunt u een lening krijgen met een slecht kredietverleden?

Door bijvoorbeeld een borgsteller of medeaanvrager te vinden, of door onderpand zoals onroerend goed, verzekeringen of effecten te verstrekken, kunt u een lening met slecht kredietverleden krijgen.

Is het mogelijk om een lening op afbetaling te krijgen zonder kredietrapport?

Bij buitenlandse banken is het vaak mogelijk om een lening te krijgen zonder eerst een Schufa-rapport op te vragen.

1e Schufa-rapport: Wat is het en hoe beïnvloedt het iemands kredietwaardigheid?

Schufa Eintrag
U kunt uw gegevens bij Schufa zelf inzien en controleren op juistheid.

Schufa: Een bedrijf dat gegevens verzamelt over andere bedrijven en particulieren om informatie over hun kredietwaardigheid aan derden te verstrekken. Aangezien je bij het ondertekenen van de meeste contracten moet instemmen met het delen van gegevens, is deze praktijk gebruikelijk en kun je deze stap vaak niet vermijden bij het aanvragen van een lening. Daarom is het noodzakelijk te begrijpen wat Schufa is en hoe het uw kredietscore kan beïnvloeden.

1.1 Hoe een slechte Schufa-score uw kredietscore beïnvloedt

Particuliere lening

Mogelijk kunt u het geld dat u nodig heeft van een particulier lenen. Dit kan familie of vrienden zijn – of particulieren die online andere voorwaarden bieden dan banken.

Informatie over kredietwaardigheid wordt verstrekt in de vorm van een Schufa score:

 • Deze score geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat u aan uw betalingsverplichtingen zult voldoen en dat er geen wanbetaling zal plaatsvinden.
 • Als Schufa enkele negatieve vermeldingen over u heeft, is de waarde van deze score slechter.
 • Hoe slechter de score, hoe kleiner de kans dat u een lening van uw bank of online krijgt.

Maar pas op: Zit je in een financiële noodsituatie en heb je ondanks slecht krediet toch een lening nodig? Dat is geen reden tot paniek!

Er zijn verschillende manieren waarop je ondanks een Schufa-vermelding bij creditSUN of andere aanbieders een lening kunt krijgen. Eerst moet u echter begrijpen hoe uw eigen Schufa score tot stand komt.

Tip: U kunt uw kredietscore bij Schufa altijd zelf controleren.

1.2 Hoe negatieve Schufa vermeldingen ontstaan

Antrag abgelehnt
Als uw kredietaanvraag wordt afgewezen, kunt u proberen uw gegevens van Schufa te laten verwijderen.

Met behulp van gegevens over lease- en afbetalingscontracten, leningen, creditcards en bankrekeningen voert SCHUFA uw kredietbeoordeling uit. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met het consumentengedrag en uw eigen financiële investeringen. De volgende factoren hebben een negatieve invloed op uw kredietwaardigheid:

 • onbetaalde rekeningen
 • opgezegde of te veel kredieten
 • incassoprocedures
 • aanvraag van particulier faillissement
 • inschrijving in openbare debiteurenregisters
 • tegen u uitgevaardigde aanhoudingsbevelen

2. krediet ondanks een negatieve Schufa-score: welke mogelijkheden zijn er?

Als je een lening nodig hebt ondanks een slechte Schufa score, zijn er een paar manieren waarop je een veilige en gegarandeerde lening op afbetaling kunt krijgen ondanks een slechte kredietwaardigheid:

Optie Uitleg
Zoek een medeaanvrager Een medeaanvrager heeft dezelfde rechten en plichten als u – maar hij is ook in dezelfde mate aansprakelijk. Als u een betere kredietwaardigheid heeft, kan dit uw kansen op een lening vergroten.
Zoek een garantsteller Een borgsteller met zeggenschap die aansprakelijk is of zal blijven betalen als u insolvent wordt, kan uw kansen om een lening te krijgen ook vergroten als u een goede kredietwaardigheid heeft.
Verzekering of onroerend goed als onderpand Door te lenen op een onroerend goed of verzekeringspolis kunt u de bank ondanks een negatieve Schufa-vermelding van onderpand voorzien.
Effecten als onderpand Als je effecten als onderpand geeft, is er sprake van een zogenaamde Lombardlening.
Voordelige leningen voor studenten Een slechte kredietwaardigheid volgens Schufa speelt geen rol bij het verstrekken van promotieleningen van de Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) aan studenten.
Leningen van de arbeidsbemiddeling voor werklozen In noodsituaties kunnen werklozen zonder Schufa-check een lening krijgen van het Job Centre.

3. een lening aanvragen zonder Schufa-rapport

Mahnung
Aanmaningen hebben ook een negatief effect op je Schufa score.

Een lening krijgen zonder dat de betreffende bank je kredietwaardigheid controleert via een Schufa-onderzoek is in Duitsland nauwelijks mogelijk, behalve bij een expliciet kredietvrije lening. Maar ook zonder Schufa-rapport wordt de kredietnemer onderworpen aan een kredietcontrole, waarvan de uitvoering noodzakelijk is om de kredietwaardigheid van de kredietnemer en daarmee het risico van wanbetaling te beoordelen.

De meeste kredietverstrekkers zonder Schufa zijn in het buitenland gevestigd. Om ondanks een slecht kredietverleden toch een lening te krijgen, staat het u vrij een aanvraag in te dienen bij een buitenlandse bank die geen kredietverledencheck uitvoert.

Als u overweegt dit te doen, moet u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen:

 • Het verstrekken van een lening ondanks negatieve Schufa-boekingen.
 • Onmiddellijke beslissing en, indien nodig, onmiddellijke goedkeuring op basis van de individuele situatie en algemene voorwaarden.
 • Vaak hogere rente en verwerkingskosten
 • Verhoogd risico om in handen te vallen van dubieuze aanbieders

Als u heeft besloten een lening zonder kredietrapport aan te vragen, is het belangrijk een gerenommeerde aanbieder te kiezen. Hiervoor moet u het volgende in overweging nemen:

Kenmerken Uitleg
Krediet zonder vooruitbetaling Gerenommeerde aanbieders brengen geen extra kosten vooraf in rekening – ook niet in de vorm van commissies voor bemiddeling, voor inlichtingen of voor het uitbrengen van een offerte.
Zeer hoge rentepercentages Ook al zijn de kosten voor leningen zonder Schufa meestal wat hoger, buitensporig hoge rentepercentages zijn een teken van een dubieuze aanbieder.
Aanvullende verzekeringen Het verkopen van aanvullende verzekeringen om een slechte kredietwaardigheid te verbeteren is meestal dubieus, met uitzondering van een restschuldverzekering.
Schuldhulpverlening Het adviseren en regelen van uw schulden behoort klassiek niet tot de taak van uw kredietverstrekker en wordt daarom vaak gedaan op basis van een gebrek aan expertise en alleen in combinatie met bijkomende kosten.
Negatieve ervaringen en beoordelingen Een eenvoudige en vaak nuttige methode om gerenommeerde aanbieders te identificeren is zelf onderzoek te doen op internet. In de regel vindt u online ook negatieve beoordelingen van dubieuze aanbieders van andere klanten.

Gerelateerde berichten