Datum voor Windows 8.1 update in het voorjaar bevestigd

Ter gelegenheid van het Mobile World Congress 2014 in Barcelona heeft Microsoft bevestigd dat het in de lente van 2014 de update voor zowel Windows 8.1 als Windows RT 8.1 zal uitbrengen, die vooral de …

Datum voor Windows 8.1 update in het voorjaar bevestigd

Windows 8.1 ModernUI klein
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Datum voor Windows 8.1 update in het voorjaar bevestigd

Ter gelegenheid van het Mobile World Congress 2014 in Barcelona heeft Microsoft bevestigd dat het in de lente van 2014 de update voor zowel Windows 8.1 als Windows RT 8.1 zal uitbrengen, die vooral de desktop weer enigszins in beeld zal brengen.

Er wordt al weken gespeculeerd over wanneer de update voor Windows 8.1 uitkomt, die veel gedetailleerde verbeteringen zal bieden voor desktopgebruikers, maar ook voor gebruikers van de Modern UI.

Microsoft heeft nu bevestigd dat de update in het voorjaar van 2014 beschikbaar zal zijn. Wanneer precies is echter nog niet bekend.

Om mobiele apparaten met Windows 8.x aan een groter marktaandeel te helpen, heeft Microsoft ook de hardware-eisen voor Windows 8.1 verlaagd: 1 GB RAM en 16 GB flashgeheugen zouden voortaan voldoende moeten zijn. Zowel het RAM als het geringe flashgeheugen beloven echter weinig goeds, want onze ervaring is dat Windows 8.x pas echt plezierig is met 2 GB RAM of meer. Ook het flashgeheugen van 16 GB is niet ruim, omdat een groot deel daarvan waarschijnlijk al bezet is door het besturingssysteem en de herstelfunctie. Beeldbron: Microsoft

Gerelateerde berichten