Autodoc Club is beschikbaar als app voor Android en iOS

In oktober 2019 kondigde de grote onderdelenwinkel Autodoc het platform Autodoc Club aan, dat klanten talrijke hulpmiddelen biedt zoals instructies, schema’s en video’s voor het onderhoud van hun voertuig. Het platform is inmiddels beschikbaar in …

Autodoc Club is beschikbaar als app voor Android en iOS

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Nieuws
 4. »
 5. Autodoc Club is beschikbaar als app voor Android en iOS

In oktober 2019 kondigde de grote onderdelenwinkel Autodoc het platform Autodoc Club aan, dat klanten talrijke hulpmiddelen biedt zoals instructies, schema’s en video’s voor het onderhoud van hun voertuig. Het platform is inmiddels beschikbaar in meer dan 26 landen in Europa en biedt meer dan 1.300 PDF’s en meer dan 2.200 videohandleidingen. Inmiddels is er ook een speciale app voor iOS en Android. Wat kan de Autodoc Club-app en voor wie is het de moeite waard om hem te installeren?

Autodoc Club – Auto wat? Heb ik het nodig?

De aanbieder Autodoc Club beheert een website voor autoliefhebbers, met onder meer

 • een chatforum,
 • talrijke nuttige gidsen,
 • een weblog,
 • en een shop voor onderdelen

voor onderdelen. Wie de site als gast bezoekt, krijgt slechts beperkte functies te zien. Als lid van de Autodoc Club kunnen gebruikers echter niet alleen videotutorials bekijken, maar deze ook downloaden en aan hun favorieten toevoegen. Leden kunnen aanbevelingen en getuigenissen geven en ontvangen om onderdelen te ruilen, voertuigkosten beheren en vergelijken, en toegang krijgen tot statistieken en vele forumgebieden om gerichte hulp te vinden voor een specifiek probleem. Autodoc brengt deze functies nu samen in de Autodoc Club-app voor mobiele apparaten.

autodoc-club-app-download
De app biedt ondersteuning voor eigenaren van talloze automerken.

Dus iedereen die graag aan zijn eigen auto sleutelt of hoge werkplaatskosten wil vermijden door eenvoudige reparaties uit te voeren en gewone slijtagedelen zelf te vervangen, vindt hier de jump-start die hij nodig heeft. Dit is vooral zinvol voor eigenaren van gebruikte auto’s, omdat de reparatiekosten van oudere auto’s na verloop van tijd merkbaar stijgen. Maar als u zelf bougies en accu’s vervangt of zelfs regelmatig olie en filters vervangt, bespaart u niet alleen geld.

Met dergelijke maatregelen kunt u ook het waardeverlies van de auto tegengaan, bijvoorbeeld door motorolie van hogere kwaliteit te gebruiken dan de standaard trommelolie van de werkplaats. Maar ook als je niet zo handig bent en reparaties liever door een garage laat uitvoeren, is deze app een handig hulpje. Want de app kan nog meer:

Kenmerken van de Autodoc Club App voor iOS en Android

Met de Autodoc app hebben gebruikers hun voertuigmonitoring altijd op zak. U kunt de brandstofkosten in de gaten houden, evenals de olie- en reparatiekosten voor uw voertuig. U kunt het onderhoud bijhouden, veel nuttige informatie opdoen en zowel video’s als PDF’s bekijken.

Hieronder volgt een overzicht van de functies van de Autodoc Club App

 • Digitaal serviceboekje: Wie de Autodoc Club App downloadt, kan belangrijke overzichten van serviceafspraken en onderhoud bijhouden in een digitaal georganiseerd serviceboekje. Er is ook een geïntegreerd schema dat informeert wanneer bepaalde onderdelen moeten worden vervangen of wanneer onderhoud nodig is. Deze informatie is gebaseerd op de kilometerstand of optioneel op de datum of periode.
 • Brandstofcalculator: Met een geïntegreerde brandstofcalculator kunnen gebruikers van de app ook hun eigen brandstofverbruik in de gaten houden. Zo kan de brandstofefficiëntie van het voertuig worden verbeterd.
 • Geheugenlijst: Binnen de app kunnen klanten eenvoudig bepaalde gegevens opslaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld onthouden waar ze hun auto-onderdelen kopen of waar ze welke tankstations en werkplaatsen en andere servicebedrijven voor hun voertuig kunnen vinden.
 • Autokosten: Wie nog dieper in het kostenoverzicht wil duiken, vindt in de app ook uitgebreide en zeer gedetailleerde statistieken over de opbouw van de autokosten van het eigen voertuig in vier afzonderlijke categorieën.
 • Tutorials: In de app zijn duizenden PDF’s en video tutorials beschikbaar, bijvoorbeeld om bepaalde autoproblemen zelfstandig zonder werkplaats op te lossen. De instructies in de Autodoc Club laten zien hoe dit werkt.
 • Herinneringen: Gebruikers kunnen in de app herinnerd worden aan onderhoudsintervallen, deadlines, komende reparaties en algemene afspraken. De herinneringsfunctie is ook beschikbaar voor verzekeringsvernieuwingen, een bezoek aan de garage of het wassen van de auto.
 • Koopjes en aanbiedingen: Gebruikers vinden regelmatig passende deals en speciale aanbiedingen voor hun auto’s.

Metdit in het achterhoofd: De app kan worden gedownload en direct gratis worden uitgeprobeerd voor iOS en Android. Gebruikers vinden een praktisch dashboard en geschiedenis en andere punten om hun voertuiggegevens op te slaan, herinnerd te worden en tal van details over zelfreparaties te leren.

Conclusie: release van de Autodoc Club App is zinvol

Na het snelle succes van Autodoc werd eind 2019 aangekondigd dat Autodoc Club hun platform beschikbaar zou maken op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Hiervoor kondigden ze een iOS en Android app aan, die uiteindelijk in 2020 werd gelanceerd. Alle belangrijke content is ook in de app opgenomen:

 • Automotive Cost Manager
 • Onderhoudstips
 • Herinneringen voor komende afspraken
 • Herinneringen voor onderhoudsintervallen
 • Instructies voor zelfreparaties
 • en nog veel meer

Goed om te weten: De Autodoc Club-app is gratis te downloaden.

De app kan worden gedownload via de Google Play Store voor Android of de Apple App Store voor iOS.

De iOS-app downloaden

Om de app te downloaden voor het iOS-besturingssysteem is minimaal iOS 12 of een latere versie vereist. De app is geschikt voor de iPhones, iPads en iPod touch van Apple. De app is ook beschikbaar in tal van talen, waaronder Duits, Engels, maar ook Deens, Frans, Italiaans, Pools en vele andere talen.

De Android-app downloaden

De Autodoc Club Android-app kan ook gratis worden gedownload. Deze vereist minstens Android 5.0 of een hogere versie op de smartphone. Ook onder Android kunnen talrijke talen worden geselecteerd.

Ons oordeel over de Autodoc Club-app

Wij hebben de app onder de loep genomen en de automobilisten op onze redactie zijn enthousiast. Deze voordelen spreken voor het gebruik van de app:

 • De app is volledig gratis te downloaden, zonder beperkingen op functies en ook zonder reclame.
 • Het invoeren van gegevens is eenvoudig en zeer overzichtelijk te realiseren.
 • De kostenmanager van de Autodoc Club app kan voor meerdere voertuigen tegelijk worden gebruikt.
 • Er is geen gebruikersregistratie nodig.
 • De app werkt ook offline en vereist geen internetverbinding.
 • De gegevensopslag is beveiligd.
 • De app is beschikbaar in meer dan 20 verschillende talen.
 • De gebruikersinterface is modern.
 • Er is een gegevensback-up om de ingevoerde gegevens op te slaan.
 • De gegevens van verschillende apparaten kunnen worden gesynchroniseerd.

Gerelateerde berichten