Waarom een Google Mijn Bedrijf-vermelding belangrijk is voor elk bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een platform van Google dat informatie geeft over bedrijven in zoekopdrachten van Google. Google Mijn Bedrijf integreert ook de diensten Google Maps, Google Analytics en Google Search. Als iemand zoekt naar …

Waarom een Google Mijn Bedrijf-vermelding belangrijk is voor elk bedrijf

Marketing Tool Google My Business
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Waarom een Google Mijn Bedrijf-vermelding belangrijk is voor elk bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een platform van Google dat informatie geeft over bedrijven in zoekopdrachten van Google. Google Mijn Bedrijf integreert ook de diensten Google Maps, Google Analytics en Google Search. Als iemand zoekt naar een bedrijf of dienstverlener en deze heeft een vermelding op Google Mijn Bedrijf, dan wordt alle nuttige informatie over het bedrijf in één keer aan de zoeker getoond en kan de zoeker snel contact opnemen. Inmiddels is er bijna geen bedrijf meer dat aan de invloed van Google kan ontsnappen.

De vele Google-diensten maken het voor de consument niet alleen gemakkelijker om contact op te nemen met een bedrijf. Vooral omdat ook het telefoonnummer direct kan worden aangeklikt, waardoor een winkel, dokter of dienstverlener gemakkelijk direct kan worden gebeld, waarderen veel mensen de gratis diensten die de browser bij het invoeren van een zoekopdracht direct bij de hand heeft. Ook bedrijven profiteren hiervan. Een Google Mijn Bedrijf vermelding is erg belangrijk voor het bereik van een bedrijf, daarom kan het ook nuttig zijn om een SEO bureau opdracht te geven om een professionele Google Mijn Bedrijf vermelding op te zetten en ook te onderhouden.

Wie een bedrijf runt en nog niet heeft nagedacht over de zichtbaarheid ervan op Google, negeert het grote groeipotentieel dat mogelijk is met behulp van Google. Online marketing en efficiënte digitale reclame is vandaag de dag nauwelijks mogelijk zonder Google.

1. Wat doet Google Mijn Bedrijf precies voor een bedrijf?

Bijna elke internetgebruiker gebruikt de zoekmachine van Google voor zijn onderzoek, althans in Duitsland is het marktaandeel van Google enorm groot. Er zijn ook andere zoekmachines, maar deze alternatieven worden veel minder gebruikt. Daarom is het de moeite waard om in ieder geval een bedrijfsvermelding bij Google te plaatsen. Want daarmee kunnen tal van activiteiten voor marketing en reclame snel en eenvoudig worden afgedekt. Alleen al de gebruikersaantallen van Google maken het voor een bedrijf onmogelijk om het zonder een Google Mijn Bedrijf vermelding te doen. Wie dat doet, verliest grote potentiële nieuwe klanten.

Gebruikers tonen ook veel vertrouwen in Google Search, omdat velen ervan uitgaan dat Google automatisch de beste en meest gerenommeerde resultaten voor een zoekopdracht bovenaan toont. Hoewel deze aanname niet juist is, verandert dat niets aan het feit dat bedrijven Google Mijn Bedrijf kunnen gebruiken om het vertrouwen van gebruikers in Google te laten doorschijnen.

Adresseer nauwkeurig gedefinieerde doelgroep!

Google helpt bij het vinden van de juiste doelgroep. Een handige optie is immers om uw eigen website te koppelen aan zoekwoorden, zodat u gemakkelijker gevonden wordt door zoekers naar specifieke zoekopdrachten en zo een gerichte klantenkring aanspreekt.

Een ander voordeel voor bedrijven: De bedrijfsvermelding kan voortdurend worden bijgewerkt, waardoor klanten via eenvoudige updates op de hoogte kunnen worden gehouden, bijvoorbeeld als openingstijden of contactmogelijkheden en het bedrijfsadres veranderen. Daarnaast is er de routeplanner van Google, die vooral bij smartphones een handig hulpmiddel is om een adres te bereiken. De verbinding met Google Maps is zo handig omdat zoekers die een lokale dienstverlener zoeken, direct kunnen zien hoe ze er het beste kunnen komen, wat de verkeers- en filesituatie op dat moment is en wanneer ze waarschijnlijk hun bestemming zullen bereiken.

Op die manier kan de klant ook beter afstemmen met het bedrijf, een instantie of een praktijk wanneer ze zullen aankomen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor een dokterspraktijk die zich aan een strak schema moet houden en tussendoor acute gevallen moet aannemen. Vooral artsen en gezondheidswerkers profiteren van het reclame-effect van de Google-diensten, omdat een arts geen online marketing of reclame mag maken. Hier gelden de strenge regels van het artsenverbod.

De marketingtools van Google maken gerichte reclame en klantencommunicatie mogelijk.

2. de klantencommunicatie verbetert

Op Google Mijn Bedrijf kunnen patiënten van een medische zorginstelling en klanten van een bedrijf opmerkingen achterlaten en hun getuigenissen delen. Ofwel geven ze sterrenratings ofwel schrijven ze iets extra’s over hun ervaring met het bedrijf. Bovendien kunnen klanten foto’s toevoegen. Foto’s leiden tot een hoger doorklikpercentage op de website van het bedrijf en brengen dus meer verkeer, maar ze zorgen er ook voor dat de gebruiker vooraf een indruk krijgt van wat hij ter plaatse kan verwachten.

Verbeter uw eigen service

Door de feedback van klanten en bezoekers kunnen bedrijven en dienstverleners snel reageren op grieven en hun service verbeteren. Ook stelt Google My Business bedrijven in staat om hun imago op peil te houden en zich goed te presenteren. Zo kan het bedrijf ongegronde beschuldigingen rechtzetten of, indien nodig, publiekelijk zijn excuses aanbieden. Op het vlak van klantencommunicatie is Mijn Bedrijf dus een zeer waardevol marketinginstrument.

Ook de handige tool Questions and Answers van Google kan worden gebruikt voor directe klantencommunicatie. Daar kunnen gebruikers vragen stellen die iedereen kan zien. Het bedrijf beantwoordt vervolgens de vragen en informeert de gebruikers. Het mooie hiervan is dat andere mensen die precies dezelfde vragen hebben vervolgens worden doorverwezen naar de pagina van het bedrijf, die die vraag al heeft beantwoord. Dus ook hier krijg je nieuwe klanten.

Hoe krijgt een bedrijf een Google Mijn Bedrijf vermelding?

Voordat een nieuwe vermelding wordt gemaakt, moet worden gecontroleerd of er misschien al informatie over het bedrijf is. Soms zijn er onjuiste vermeldingen of dubbele vermeldingen die niet door het bedrijf zelf zijn aangemaakt. Als geverifieerde eigenaar van de vermelding kunt u Google verzoeken onjuiste informatie te verwijderen en de juiste informatie te verstrekken.

Is er nog geen vermelding, dan moet er een nieuwe worden aangemaakt. Voorwaarde voor een vermelding in Google Mijn Bedrijf is een account bij Google, dat snel en eenvoudig is aan te maken. Google stuurt vervolgens een brief naar het opgegeven adres ter bevestiging en verificatie, en pas daarna wordt de vermelding voor het aanvragende bedrijf geactiveerd. Na de vermelding kunnen verkeer en klantinteracties worden geanalyseerd met verschillende Google-tools om de vermelding verder te optimaliseren.

Gerelateerde berichten