FreeOffice 2018 – gratis kantoor van Softmaker

SoftMaker stellt sein beliebtes Office-Paket nun auch in einer kostenlosen Editon als FreeOffice zur Verfügung.

FreeOffice 2018 – gratis kantoor van Softmaker

FreeOffice
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. FreeOffice 2018 – gratis kantoor van Softmaker

Softmaker, producent van het bekende SoftMaker Office, heeft nu een gratis versie van het Office-pakket uitgebracht, die ook overtuigt. We stellen de nieuwe gratis Office nader voor.

Software uit Duitsland

SoftMaker Office neemt het al jaren op tegen de sterke concurrentie van Microsoft Office en Open Office. SoftMaker bereikt dit vooral door meer consistentie qua bediening (klassiek met menubalk of alternatief met linten) en functies in vergelijking met de concurrenten en vooral door directe compatibiliteit met de Microsoft Office formaten, omdat het ook de Microsoft formaten DOCX, XLSX en PPTX als standaard bestandsformaten gebruikt.

Lees ook onze review van de oudere versie van SoftMaker Office 2012.

SoftMaker Office bestaat uit de componenten TextMaker als tekstverwerker, PlanMaker als spreadsheet en Presentaties voor presentaties en wordt bovendien in verschillende edities aangeboden, bijvoorbeeld met de Duden-corrector, “Duden: Duits universeel woordenboek” en “Duden: Groot buitenlands woordenboek”.

FreeOffice 2018

De gratis versie van SoftMaker Office, die FreeOffice 2018 heet en ook commercieel gebruikt mag worden, biedt de look-and-feel van SoftMaker Office. U kunt nog steeds schakelen tussen de klassieke interface en de lintbalk.

FreeOffice
Lint of normale balk

De programma’s TextMaker, PlanMaker en Presentaties zijn ook opgenomen in FreeOffice 2018.

FreeOffice
FreeOffice Textmaker
FreeOffice
FreeOffice PlanMaker

Verschillen met SoftMaker Office

Alle drie de programma’s lezen en schrijven de formaten DOCX, XLSX en PPTX, zodat ze gemakkelijk Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden kunnen verwerken of documenten kunnen uitwisselen met Microsoft Office-gebruikers. FreeOffice kan de oude Office-formaten DOC, XLS en PPT lezen, maar niet opslaan.

Vergeleken met de gekochte versie van SoftMaker Office doet FreeOffice het zonder de verbeterde spellingcontrole met de Duden Korrektor en het synoniemenwoordenboek. In plaats daarvan gebruikt FreeOffice de bekende open-source spellingcontrole “Hunspell”. De interface van het lint kan ook niet worden aangepast. Wat ook ontbreekt zijn andere functies zoals het afdrukken van enveloppen en stickers, macro’s, seriële brieven, kruisverwijzingen en afbeeldingsbijschriften.

SoftMaker heeft een gedetailleerde lijst van de verschillen tussen FreeOffice 2018 en SoftMaker Office gegeven in een tabel.

U vindt FreeOffice 2018 op WinTotal om gratis te downloaden.

Gerelateerde berichten