Windows 10 S wordt de nieuwe S Mode in Windows 10

Microsoft integriert Windows 10 S in das kommende Windows 10 als S Mode

Windows 10 S wordt de nieuwe S Mode in Windows 10

Neues Startmenü von Windows 10
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Windows 10 S wordt de nieuwe S Mode in Windows 10

Microsoft heeft in een blogpost aangekondigd dat Windows 10 S binnenkort in alle Windows-edities wordt opgenomen en als aparte editie zal verdwijnen. De gebruiker zal dan zonder upgradekosten kunnen beslissen of hij de S Mode in Windows 10 blijft gebruiken of overstapt naar de normale editie van Windows 10.

Windows 10 S

Met Windows 10 S heeft Microsoft een speciale variant van Windows 10 gelanceerd die alleen apps uit de Store kan draaien. Het normaal installeren of draaien van programma’s die niet uit de Store komen is niet mogelijk. De editie, die fabrikanten goedkoper kunnen aanschaffen, moet vooral de verkoop van laptops voor schooldoeleinden stimuleren.

Een presentatie van Windows 10 S vindt u in ons artikel “Windows 10 S – Geen volledige Windows 10?

In de blogpost bevestigt een Microsoft-manager dat de huidige Windows 10 S als aparte editie wordt stopgezet en in plaats daarvan wordt geïntegreerd in het komende Windows 10 (versie 1803). Fabrikanten van pc-systemen kunnen dan zelf beslissen of ze Windows 10 in S Mode of in normale modus leveren.

Omdat de S Mode echter doorslaggevende beperkingen heeft, zoals het weglaten van de opdrachtprompt, PowerShell of toegang tot de register-editor en ook alleen programma’s uit de Store draait, kan de gebruiker zonder extra kosten overstappen op een normale versie van Windows. Of hij de Home of Pro Edition krijgt, hangt af van welke editie de fabrikant heeft voorgeïnstalleerd. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zullen we binnenkort zien.

Gerelateerde berichten