Gebroken displays en waterschade aan smartphones

De trend gaat in de richting van high-end smartphones. Des te vervelender zijn beschadigingen aan de mobiele telefoon, die voor velen neerkomen op een middelgrote ramp. De smartphone is een dagelijkse metgezel geworden. Maar ondanks …

Gebroken displays en waterschade aan smartphones

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Gebroken displays en waterschade aan smartphones

De trend gaat in de richting van high-end smartphones. Des te vervelender zijn beschadigingen aan de mobiele telefoon, die voor velen neerkomen op een middelgrote ramp. De smartphone is een dagelijkse metgezel geworden. Maar ondanks alle voorzichtigheid is gsm-schade niet altijd uit te sluiten, want overal liggen valkuilen op de loer. Het display is het probleem van bijna elke tweede getroffene en dus het meest voorkomende schadegeval. Ook wordt snel vergeten dat de mobiele telefoon veel gevoelige elektronica in zich heeft die slecht tegen zand, water of extreme temperaturen kan.

Kapotte displays – de meest voorkomende schade aan mobiele telefoons

Meer dan 70 procent van alle schade aan mobiele telefoons is te wijten aan gebroken displays of back covers. De tweede plaats gaat naar waterschade, gevolgd door diefstal en inbraak. Mechanische of technische defecten vormen een klein deel van de schade. Onder Friendsurance kun je zien welke schades door de gsm-verzekering worden gedekt. Deze zijn zeer uitgebreid, want alle schades en gevaren worden uitgelegd. Ook is het voordelig dat er geen minimale looptijd is, dat er wereldwijde bescherming is en dat er geld wordt terugbetaald als er geen schade is ontstaan. Hieruit blijkt hoe waardevol een mobiele telefoonverzekering is.

Hoe ontstaat waterschade aan een mobiele telefoon?

Waterschade is erg vervelend omdat het de mobiele telefoon vaak onbruikbaar maakt. Er zijn vele manieren waarop vloeistof in de mobiele telefoon kan komen, bijvoorbeeld door een flinke regenbui. Als u uw bubbelbad niet overleeft zonder uw mobiele telefoon, moet u er ook voor zorgen dat deze niet in het water valt. Alleen al de verhoogde vochtigheid in het bad kan de telefoon beschadigen door condensatie. Een ander gevaar is het dragen van de mobiele telefoon in een open borstzak en het leunen over een gevulde wastafel. Het toestel kan in het water vallen. Ook gemorste drankjes kunnen de telefoon beschadigen. In het zwembad kan opspattend water de oorzaak zijn van schade aan de mobiele telefoon. Een waterdichte beschermhoes kan helpen.

Wat te doen als de mobiele telefoon in contact komt met water?

Als de mobiele telefoon ondanks alle voorzorgsmaatregelen nat is geworden, moet u snel handelen om schade te voorkomen. Als de mobiele telefoon in het water is gevallen, telt elke seconde. Hij moet er zo snel mogelijk worden uitgehaald en de batterij moet worden verwijderd. Dit verkleint het risico op kortsluiting. Vervolgens moeten alle onderdelen zoals de geheugenkaart en de SIM worden verwijderd zodat ze kunnen drogen. De mobiele telefoon mag niet worden ingeschakeld of heen en weer worden gedraaid, zodat het water zich niet verspreidt. Alle onderdelen worden voorzichtig gedroogd, bijvoorbeeld met een stuk keukenpapier. Daarna kunnen ze in de lucht worden gelaten. Een haardroger mag niet worden gebruikt. De felle zon is ook een gevaar, want hier bestaat het gevaar van oververhitting, net als bij de verwarming. Het duurt minstens twee dagen tot alles ook binnenin droog is. Na de droogtijd kan worden geprobeerd het apparaat aan te zetten.

Mobiele telefoon gestolen

Diefstal en beroving zijn gemiddeld de duurste vormen van schade aan mobiele telefoons. Schadevergoeding is zeer kostbaar en de mobiele telefoon moet volledig worden vervangen, waardoor de kosten hoog oplopen. Vooral in een grote menigte kan de diefstal van een mobiele telefoon onopgemerkt blijven, bijvoorbeeld door hem uit een jaszak te trekken of op een tafel te laten liggen. Hier is het belangrijk zich correct te gedragen om het dieven niet zo gemakkelijk te maken. Als de telefoon wordt gestolen of verloren, is het raadzaam de gegevens te beschermen en het nummer te blokkeren.

Conclusie

Schade aan mobiele telefoons is niet altijd te voorkomen, maar hoesjes en beschermfolies zijn goede preventieve maatregelen. Valpartijen en vocht behoren tot de grootste gevaren. Ook krassen kunnen met bescherming worden voorkomen. Maar niet alle gevaren zijn te voorkomen, bijvoorbeeld diefstal van het toestel. Het is daarom raadzaam na te denken over het afsluiten van een mobiele telefoonverzekering.

Gerelateerde berichten