Microsoft Expression Design en Web nu gratis

Microsoft stopt met de ontwikkeling van zijn Expression-familie en biedt delen ervan aan als gratis download. De Expression-serie is een softwarefamilie van Microsoft voor het ontwikkelen en ontwerpen van websites en gebruikersinterfaces voor Windows en …

Microsoft Expression Design en Web nu gratis

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Microsoft Expression Design en Web nu gratis

Microsoft stopt met de ontwikkeling van zijn Expression-familie en biedt delen ervan aan als gratis download. De Expression-serie is een softwarefamilie van Microsoft voor het ontwikkelen en ontwerpen van websites en gebruikersinterfaces voor Windows en cross-platform webapplicaties. De onderdelen Microsoft Expression Web als webontwikkelingsomgeving en opvolger van het bekende FrontPage zijn gratis te gebruiken, evenals Microsoft Expression Design, de vectortekenaar en tool voor webafbeeldingen.

Microsoft is van plan om tegen 2015 servicepacks voor beide tools aan te bieden.

Microsoft Expression Web is een professionele – inmiddels gratis – webontwikkelingsomgeving. De opvolger van het bekende FrontPage is gebaseerd op een nieuwe codebasis en biedt een WYSIWYG-editor, een broncode-editor en tal van comfortfuncties zoals drag and drop van elementen, automatische code-aanvulling (IntelliSense) voor HTML, PHP, XML, CSS 2.1, ASP.NET 3.5, XHTML, XSLT en JavaScript en kant-en-klare lay-outfuncties. Ontwerpen kunnen heel mooi op pagina’s worden toegepast met de CSS-engine en de opmaak kan later worden uitbesteed aan centrale CSS-bestanden.

Microsoft Expression Web
Microsoft Expression Web

Microsoft Expression Design is een – soms gratis aangeboden – tool voor webafbeeldingen. De tool uit het Expression-pakket importeert gangbare vectorformaten zoals EPS of Adobe Illustrator en kan dienen met een handig palet aan grafische en vectorfuncties samen met filters en effecten. De graphics kunnen worden geëxporteerd in bijna alle gangbare formaten, inclusief Silverlight.

Microsoft Expression Design
Microsoft Expression Design

Op de homepage van Expression vindt u meer informatie en downloadmogelijkheden.

U kunt beide tools ook rechtstreeks bij WinTotal downloaden. Naar de vermelding van Microsoft Expression Web of Microsoft Expression Design.

Gerelateerde berichten