Opnieuw in gevaar door Flash en Adobe Reader

De golf van enorme veiligheidslekken in “standaard plug-ins” zoals Java of Adobe Flash neemt niet af. Nu moet Adobe weer verbeteringen aanbrengen en heeft het twee bouwplaatsen tegelijk: Adobe Flash en Adobe Reader zijn opnieuw …

Opnieuw in gevaar door Flash en Adobe Reader

Produktlogo
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Opnieuw in gevaar door Flash en Adobe Reader

De golf van enorme veiligheidslekken in “standaard plug-ins” zoals Java of Adobe Flash neemt niet af. Nu moet Adobe weer verbeteringen aanbrengen en heeft het twee bouwplaatsen tegelijk: Adobe Flash en Adobe Reader zijn opnieuw kwetsbaar, een patch is momenteel alleen beschikbaar voor Adobe Flash.Adobe heeft een nieuwe beveiligingspatch uitgebracht voor Adobe Flash, die 17 beveiligingslekken dicht, waarvan er 16 door aanvallers kunnen worden misbruikt om vreemde programmacode te infiltreren. Zoals altijd kunt u de huidige versie vinden in het WinTotal software archief of rechtstreeks bij Adobe.

Zowel de Chrome browser als Internet Explorer 10 onder Windows 8 ontvangen de noodupdate via de interne updatefunctie met het versienummer 11.6.602.167.

Andere betrokken producten

Naast Adobe Flash is er ook een beveiligingslek in Adobe AIR, dat met de update naar 3.6.0.597 moet worden verholpen. Ook de Adobe Shockwave Player had te maken met twee beveiligingslekken, die met de update naar 12.0.0.112 worden verholpen.

Voorzichtig met PDF-producten van Adobe

Daarnaast waarschuwt Adobe voor een beveiligingslek in Adobe Reader en in het full-price product Adobe Acrobat. Deze producten bevatten een beveiligingslek dat al actief wordt uitgebuit, hoewel Adobe hier verder geen informatie over geeft. Adobe is van plan onmiddellijk een beveiligingsupdate voor deze producten uit te brengen.

Gerelateerde berichten