VLC Media Player versie 3 uitgebracht

Vorstellung von Version 3 von VLC

VLC Media Player versie 3 uitgebracht

VLC Icon
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. VLC Media Player versie 3 uitgebracht

Na vele jaren van ontwikkeling is de populaire mediaspeler VLC nu uitgebracht in versie 3 en biedt een veelheid aan vernieuwingen en verbeteringen.

Populaire mediaspeler voor bijna alle formaten

In de loop der jaren is VLC uitgegroeid tot een van de populairste mediaspelers, wat vooral te danken is aan de brede ondersteuning van formaten. Toch had versie 2.x nog enkele tekortkomingen en ontwerpzwakheden, die de ontwikkelaars nu hebben verholpen in de nieuwe release van versie 3.

U kunt VLC versie 3 nu al gratis downloaden via WinTotal.

Essentiële vernieuwingen in versie 3

“Vetinari”, de naam van de nieuwe versie, brengt nu alle platforms samen in de code en biedt ook functies onder Windows die de Android- en iOS-versies al langer bieden.

VLC
VLC 3

VLC 3 maakt hardwaredecodering op alle systemen mogelijk om zwakkere systemen te ontlasten bij het afspelen van 4K-video. Ondersteuning voor maximaal 12-bits kleurdiepte en HDR zorgen voor betere beelden. VLC speelt nu ook 360-gradenvideo’s en 3D-audio af. VLC kan ook HD-audio doorsturen via HDMI.

Versie 3 gebruikt Direct3D 9 tot 11 onder Windows en ondersteunt nu de codec HEVC alias H.265 naast de bekende H.263, H.264/AVC, H.265/HEVC, MPEG-4 Part 2.

Videolan beschrijft nog veel meer vernieuwingen op zijn presentatie van versie 3, zoals BD-Java menu’s en overlay functies voor BluRays, streaming naar Chromecast, betere ondersteuning voor netwerk shares, FTP, NAS of UPNP servers.

Gerelateerde berichten