Windows Essentials – Afscheid van een vriend

Microsoft beëindigt op 10.01.2017 de ondersteuning van Windows (Live) Essentials en stopt daarmee met populaire klassiekers als Windows Movie Maker, die al jaren meegaan. De Windows Live Essentials werden tussen 2009 en 2012 van tijd …

Windows Essentials – Afscheid van een vriend

Essentials
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Windows Essentials – Afscheid van een vriend

Microsoft beëindigt op 10.01.2017 de ondersteuning van Windows (Live) Essentials en stopt daarmee met populaire klassiekers als Windows Movie Maker, die al jaren meegaan.

De Windows Live Essentials werden tussen 2009 en 2012 van tijd tot tijd door Microsoft uitgebreid en onderhouden. De laatste versie uit 2012 bevat naast het nog steeds geweldige Windows Movie Maker ook de razend populaire blogsoftware Windows Live Writer, Windows Live Photo Gallery en Windows Live Mail. Inmiddels is er een gratis opvolger van Live Writer genaamd Open Live Writer; voor de andere onderdelen promoot Microsoft zijn apps in Windows 10.

Wie geen afscheid wil nemen van Windows (Live) Essentials – al was het maar vanwege Movie Maker – kan nog steeds Windows Essentials 2012 (full installer) downloaden van tal van websites zoals Chip.

Gerelateerde berichten