Microsoft heeft Cortana weer onschadelijk gemaakt

Met de Anniversary Update naar versie 1607 van Windows 10 kon Cortana aanvankelijk niet meer worden uitgeschakeld voor zoekopdrachten en voerde het ook bij elke zoekopdracht een online zoekopdracht uit. Met de augustus-update KB3176495 heeft …

Microsoft heeft Cortana weer onschadelijk gemaakt

Onlinesuche aus Cortana
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Windows
  6. »
  7. Microsoft heeft Cortana weer onschadelijk gemaakt

Met de Anniversary Update naar versie 1607 van Windows 10 kon Cortana aanvankelijk niet meer worden uitgeschakeld voor zoekopdrachten en voerde het ook bij elke zoekopdracht een online zoekopdracht uit. Met de augustus-update KB3176495 heeft Micosoft Cortana echter weer uitgeschakeld.

Tot en met Windows 10 versie 1607 kon Cortana nog worden uitgeschakeld, wat met de Anniversary Update niet meer mogelijk was.

Cortana abgeschaltet
Dialoog vóór versie 1607

.

Cortana nicht mehr abschaltbar
Vanaf versie 1607

Nog erger was echter het feit dat bij elke zoekopdracht ook een websearch werd uitgevoerd, wat niet naar de zin was van elke gebruiker, omdat dit ook gegevens doorgaf aan Microsoft over wat men lokaal had gezocht. De functie om dit online zoeken te voorkomen verdween met de update naar versie 1607.

Met de augustus-update KB3176495 heeft Microsoft Cortana nu enigszins onschadelijk gemaakt en biedt het in ieder geval de mogelijkheid om het online zoeken bij zoekopdrachten uit te schakelen.

Onlinesuche aus Cortana

Als u deze schakelaar ondanks de update niet hebt, moet u het register wijzigen onder

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

of systeembreed onder

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\MicrosoftWindowsCurrentVersion\Search

maak een nieuwe DWORD-waarde (32 bit) aan met de naam BingSearchEnabled en de waarde “0”. Na een herstart moet dan het online zoeken worden uitgeschakeld.

Volledig uitschakelen

Cortana kan ook volledig worden uitgeschakeld via groepsbeleid onder Computerconfiguratie -> Administratieve sjablonen -> Windows-componenten -> Zoeken of via het register in de hierboven beschreven paden met de vermelding AllowCortana als DWORD met de waarde “0”.

Gerelateerde berichten