DameWare 11 onderweg

Solarwinds heeft op een blog aangekondigd dat de DameWare productfamilie (Remote Support en Remote Control) binnenkort uitkomt in versie 11. Intern wordt bèta 2 al ijverig getest. Tot de vernieuwingen behoort ook een interne DameWare-server. …

DameWare 11 onderweg

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Nieuws
 4. »
 5. DameWare 11 onderweg

Solarwinds heeft op een blog aangekondigd dat de DameWare productfamilie (Remote Support en Remote Control) binnenkort uitkomt in versie 11. Intern wordt bèta 2 al ijverig getest. Tot de vernieuwingen behoort ook een interne DameWare-server.

SolarWinds laat in een blogpost weten dat bèta 2 van de komende versie 11 van DameWare intern wordt getest.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de gecentraliseerde modus, die via de nieuwe DameWare Server zal worden gerealiseerd.

DameWare 11
Toegangsstructuur

Deze heeft verschillende taken:

 • De DameWare-server is nu de centrale licentieadministratie “in huis”. Klanten met meerdere, verschillend aflopende licentiepakketten hoeven niet langer het gedoe van activeren en parkeren van licenties in de Solarwinds Customer Portal (of zelfs contact opnemen met support), maar kunnen de nieuwe DameWare Server in hun eigen netwerk bedienen, die als centrale instantie het licentiebeheer overneemt.

  Solarwinds, DameWare
  Server console
 • De Mobile Gateway wordt ook beheerd via de nieuwe DameWare Server en vereist niet langer een stand-alone installatie, zoals nodig was met versie 10.
 • De DameWare Server herbergt ook de Internet proxy, die de verbindingen tussen LAN en WAN remote sessies regelt, geen publieke IP’s meer nodig heeft en ook achter firewalls werkt. De gebruiker van buitenaf downloadt een clientmodule en wordt dan via de server verbonden met de betreffende oproepende machine.
  Solarwinds, DameWare
  Internet proxy
  Agent Download page, Solarwinds, DameWare
  Downloaden van de agent

  Solarwinds, DameWare
  Verbinding maken

De nieuwe server wordt ingesteld met behulp van een wizard om alle noodzakelijke parameters in te stellen. Hij wordt bediend via een beheerdersconsole, waarvoor toegangsgegevens nodig zijn.

Solarwinds, DameWare
Toegang tot beheerconsole

Er is ook gewerkt aan de twee kernproducten Mini Remote Control en Remote Support, met nieuwe functies zoals een globale en persoonlijke hostlijst, die op de centrale DameWare-server worden opgeslagen en daarmee worden gesynchroniseerd.

Solarwinds, DameWare
Host lists

Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden voor de bètatest.

Wanneer de definitieve versie beschikbaar is, zullen we daar uiteraard over berichten en onze klanten informeren. Bij geldig onderhoud zal een upgrade van versie 10 naar 11 gratis zijn.

Beeldbronnen: Solarwinds

Gerelateerde berichten