Windows 8.1 Update 1 – nieuwe info

Een nieuwe versie van de komende update voor Windows 8.1 die op het net circuleert, en die al dicht bij de definitieve versie zou kunnen zijn, biedt een glimp van welke vernieuwingen er binnenkort komen. …

Windows 8.1 Update 1 – nieuwe info

Windows 8.1 ModernUI klein
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Windows 8.1 Update 1 – nieuwe info

Een nieuwe versie van de komende update voor Windows 8.1 die op het net circuleert, en die al dicht bij de definitieve versie zou kunnen zijn, biedt een glimp van welke vernieuwingen er binnenkort komen.

Volgens Chip.de zijn de nieuwe functies van de build onder meer transparante titelbalken voor apps wanneer deze vanaf het bureaublad worden gestart. In dat geval blijft ook de taakbalk onderaan het scherm zichtbaar. Apps kunnen nu ook aan de taakbalk worden vastgepind. De Windows Store is daar al verankerd.

Ook nieuw is de integratie van de knoppen zoeken en afsluiten (of opnieuw opstarten of energie besparen) naast het gebruikerspictogram op het startvlak. De omleidingen via de Charmbar zijn niet meer nodig.

Op het startvlak, dat nu nog de standaardinterface is na het opstarten, bieden apps nu een contextmenu voor de functies om de grootte van tegels te wijzigen, ze vast te pinnen aan de taakbalk, enz. De menubalk voor apps onderaan het scherm is daarentegen weggelaten.

Paul Thurrott van Winsupersite heeft build 16610 al getest, wat een van de laatste versies voor de definitieve versie zou kunnen zijn. Daar is bijvoorbeeld Skydrive al omgedoopt tot Onedrive.

Gerelateerde berichten