Eén Windows voor iedereen – “Windows vNext

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft nu tijdens de bekendmaking van de huidige bedrijfsresultaten bevestigd dat ze momenteel werken aan een universele Windows-kern, die op alle platforms draait (x86, RT, Windows Phone, Xbox), maar …

Eén Windows voor iedereen – “Windows vNext

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Eén Windows voor iedereen – “Windows vNext

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, heeft nu tijdens de bekendmaking van de huidige bedrijfsresultaten bevestigd dat ze momenteel werken aan een universele Windows-kern, die op alle platforms draait (x86, RT, Windows Phone, Xbox), maar qua werking (interface) is georiënteerd op het betreffende platform.

Deze “Windows OneCore”, zoals Nadella het noemde, zal waarschijnlijk verschijnen na de opvolger van Windows 8, die momenteel wordt ontwikkeld onder de codenaam “Threshold”, want de Microsoft-baas koos niet voor de codenaam of Windows 9 als benaming, maar verraste met de term “Windows vNext”.

Opname van de uitspraken over Windows vNext

Omens – Universele apps

Het geplande concept sluit goed aan bij de huidige ontwikkelingen in de app-sector. Sinds mei biedt de Windows Store Universal Apps aan, die zowel op Windows 8.1 als op RT-toestellen, Windows Phone en XBox draaien en herkenbaar zijn aan de Universal-indicator in de Store.

image_04C59DD9

universal

Het idee is echter niet nieuw en slechts een aanpassing van wat Apple al aanbiedt voor zijn apps.

Gerelateerde berichten