Fritzbox gebruiken onder Windows – Duitslands populairste router onder de loep

Een leven zonder een snelle DSL-verbinding en draadloze netwerken is in tijden van digitale netwerken nauwelijks voorstelbaar. In de huishoudelijke behoefte aan een internetverbinding met een hoge bandbreedte wordt vooral voorzien door de WLAN-routers van …

Fritzbox gebruiken onder Windows – Duitslands populairste router onder de loep

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Fritzbox gebruiken onder Windows – Duitslands populairste router onder de loep

Een leven zonder een snelle DSL-verbinding en draadloze netwerken is in tijden van digitale netwerken nauwelijks voorstelbaar. In de huishoudelijke behoefte aan een internetverbinding met een hoge bandbreedte wordt vooral voorzien door de WLAN-routers van Fritzbox. Het laatste gegevensonderzoek in 2010 documenteerde een marktaandeel van 68 procent. Daarmee is de Fritzbox een van de populairste en best verkochte DSL-routers in Duitsland.

De apparaten van AVM bieden nu veel meer dan alleen een verbinding met het internet. Naast internettoegang hebben consumenten toegang tot functies als een toegangspunt voor een draadloze verbinding (WLAN), een WLAN-repeater, VPN-server, DHCP-server, mediaserver voor een LAN-netwerk en printerserver. Het ingebouwde telefoonsysteem coördineert ook alle inkomende en uitgaande gesprekken. Maar voordat u zelf de voordelen van de Fritzbox gaat ontdekken, moet u de DSL-modem eerst binnen uw eigen vier muren installeren. Hieronder laten we zien hoe u snel en eenvoudig een Fritzbox onder Windows kunt installeren.

Installatie van de Fritzbox onder Windows

Het instellen van de Fritzbox onder Windows kan zelfs met weinig computerkennis onder de knie worden gekregen. Voor een draadloos netwerk met verschillende entertainmentmedia in het huishouden, zoals een tablet, notebook, Smart TV of radio, is het raadzaam om de modem-router in de buurt van alle belangrijke draadloze eindapparaten te plaatsen. Dit garandeert een perfecte ontvangst.

Om van de voordelen van de Fritzbox te kunnen genieten, moet eerst een verbinding tussen de router en het internet tot stand worden gebracht. Daarvoor moeten eerst alle kabelverbindingen tussen de Fritzbox en de telefoonaansluiting tot stand worden gebracht. Alle benodigde kabels voor de verbinding met het internet zijn reeds bij de levering inbegrepen.

Nadat de Fritzbox door middel van een netstekker van stroom is voorzien, moet de DSL-kabel in de Fritzbox en het telefoonstopcontact binnen uw eigen vier muren worden gestoken. Pas dan kan de Fritzbox verbinding maken met het internet. Voor de definitieve installatie moeten echter de toegangsgegevens van de telefoonaanbieder worden ingevoerd. Voor deze stap is het noodzakelijk om de Fritzbox via een LAN-kabel aan te sluiten op een PC of notebook. Zodra dit is gebeurd, verschijnt er automatisch een venster op het bureaublad van de computer. Hier wordt alle verdere informatie voor het instellen van de Fritzbox stap voor stap uitgelegd.

Zodra de Fritzbox definitief is ingesteld, kunt u in elke internetbrowser toegang krijgen tot het apparaat door het adres fritz.box in te voeren en de internetinstellingen te wijzigen en aan te passen. Zo kunnen alle WLAN-verbindingen worden geactiveerd of kan een antwoordapparaat worden geïnstalleerd.

Gerelateerde berichten