Het Microsoft Update Download Center instellen

Microsoft heeft op 29 april 2016 terloops in het Technet-blog aangekondigd dat er vanaf de komende patchdag in mei 2016 geen updates meer in het Microsoft Download Centre zullen worden geplaatst en bestaande updates stap …

Het Microsoft Update Download Center instellen

Update Catalog
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Het Microsoft Update Download Center instellen

Microsoft heeft op 29 april 2016 terloops in het Technet-blog aangekondigd dat er vanaf de komende patchdag in mei 2016 geen updates meer in het Microsoft Download Centre zullen worden geplaatst en bestaande updates stap voor stap zullen worden verwijderd. Dit betekent dat gebruikers alleen nog oudere patches voor Windows Vista of Windows 7 kunnen downloaden via de Microsoft Update Catalog.

In principe zou dit geen groot probleem zijn. Het probleem hier is echter dat de Microsoft Update Catalog nog steeds alleen foutloos werkt met Internet Explorer.

Update Catalog
Update Catalog

Voor de meeste gebruikers is dit geen probleem. Power users zullen dit echter helemaal niet leuk vinden, omdat veel scripts en “updatepakketten” zoals die van Dr. Windows zichzelf direct in het downloadcentrum hebben geholpen. Als Microsoft deze weg afsnijdt, zullen ook deze mogelijkheden verdwijnen.

Gerelateerde berichten