Veelbelovende starters uit de IT-sector

Het jaar loopt onverbiddelijk ten einde, maar voor veel starters in de IT-sector betekent dit niet dat zij het jaar rustig kunnen afsluiten. Het aantal startende ondernemingen in de IT-sector is de laatste tijd toegenomen, …

Veelbelovende starters uit de IT-sector

Startup
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Veelbelovende starters uit de IT-sector

Het jaar loopt onverbiddelijk ten einde, maar voor veel starters in de IT-sector betekent dit niet dat zij het jaar rustig kunnen afsluiten. Het aantal startende ondernemingen in de IT-sector is de laatste tijd toegenomen, en niet alleen in Duitsland. Het kan soms even duren voordat de massa bekend is met bedrijven als Soundcloud, Lieferheld en anderen, maar vaak wordt al snel duidelijk of een bedrijf veelbelovend is of niet. Op dit punt willen we een aantal IT-start-ups met een enorm potentieel bekijken die dit jaar zijn gelanceerd en waar we in de nabije toekomst zeker nog van zullen horen.

Clue

Clue is een Berlijnse start-up die met een vrij eenvoudig idee al meer dan 10 miljoen US dollar heeft binnengehaald. De cyclus- en vruchtbaarheidsapp is een echte bestseller en heeft wereldwijd al enkele miljoenen gebruikers. Het meten van de vrouwelijke cyclus via een app klinkt in eerste instantie misschien niet bijzonder innovatief, maar is vooral interessant voor de lucratieve e-health markt.

ShareTheMeal

De app ShareTheMeal laat zien hoeveel theoretisch potentieel er schuilgaat in nieuwe innovatieve start-ups. Gemiddeld kost een maaltijd 40 cent, volgens het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Met ShareTheMeal kun je met niet meer dan 2 klikken precies die 40 cent doneren. Op dit moment zijn er al meer dan een miljoen maaltijden mogelijk gemaakt via deze app. Het belangrijkste doel is het bestrijden van honger onder kinderen in ontwikkelingslanden.

Centraal bureau voor gevonden voorwerpen

De vraag waarom het centraal bureau voor gevonden voorwerpen nog niet zo lang bestaat, is terecht. In het tijdperk van internet was het slechts een kwestie van tijd voordat er eindelijk een wereldwijd bureau voor verloren voorwerpen kwam. Via het centraal bureau voor verloren voorwerpen kunnen verloren voorwerpen wereldwijd worden teruggevonden via een zoekmachine. Ook kunnen zoekopdrachten worden ingediend. Zolang er eerlijke vinders zijn, in ieder geval een zeer nuttige zaak.

Boerenknip

Al in 2015 stelde Farmers Cut zich ten doel een netwerk op te bouwen van boerderijen die het hele jaar door pesticidevrije salades en kruiden verbouwen in stedelijke centra om consumenten lokaal te bevoorraden. Volgend jaar opent de eerste dergelijke boerderij in Hamburg.

ClaimRecht

De start-up ClaimRight stelt zijn klanten in staat juridische claims af te dwingen met relatief weinig inspanning en kostenrisico. In tegenstelling tot het op eigen initiatief en met een eigen advocaat instellen van vorderingen zijn de kansen op succes groter en de kosten lager. Vooral mensen met weinig financiële armslag durven hun vorderingen vaak niet geldend te maken omdat zij vrezen met hoge kosten te worden opgezadeld.

Zipline

Het Zipline-team werkt al vijf jaar aan zijn levensreddende missie. Halverwege dit jaar werd het project officieel gelanceerd. Het principe is even eenvoudig als geniaal: met drones kunnen medicijnen, bloedreserves of soortgelijke zaken tot 1,5 kg worden vervoerd. Sinds juli zijn de eerste klinieken in Rwanda bevoorraad. Vooral crisisgebieden kunnen van deze transportmogelijkheid profiteren.

Andere spannende start-ups

Andere interessante start-ups en informatie over het thema start-ups zijn te vinden op het onlineportaal Gründer Welt. Aangenomen mag worden dat het aantal start-ups in de toekomst zal blijven toenemen. Het valt echter nog te bezien hoeveel van deze bedrijven zich op lange termijn zullen kunnen vestigen. Uiteindelijk heeft het internet het gemakkelijker gemaakt dan ooit tevoren om een innovatief idee gekoppeld aan ondernemersmoed en financiële investeerders te realiseren.

Intrografisch: © denisismagilov – Fotolia.com

Gerelateerde berichten