Windows Blue – Windows 8 opvolger al in 2013?

Zoals verschillende nieuwssites op het net melden, is de pre-release versie van “Windows Blue” uitgelekt en reeds beschikbaar via verschillende bronnen. De build met het nummer 9364 is waarschijnlijk de opvolger van Windows 8, die …

Windows Blue – Windows 8 opvolger al in 2013?

Windows Blue
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Windows Blue – Windows 8 opvolger al in 2013?

Zoals verschillende nieuwssites op het net melden, is de pre-release versie van “Windows Blue” uitgelekt en reeds beschikbaar via verschillende bronnen. De build met het nummer 9364 is waarschijnlijk de opvolger van Windows 8, die claimt versie 6.3 te zijn. Wat al wel duidelijk is over de niet officieel door Microsoft vrijgegeven versie blijkt uit de screenshots op Winforum.eu: Microsoft houdt vast aan het tegelontwerp met al zijn voor- en nadelen en blijft het doen zonder reactivering van de startknop. In ieder geval komen er nu kleinere tegels, wat de overzichtelijkheid voor veel programmakoppelingen kan verbeteren. Daar staat tegenover dat de snapfunctie die we al kennen van het bureaublad van Windows 7, waarbij twee vensters op 50% van het scherm worden gesplitst, ook voor het tegeloppervlak wordt ingevoerd. Ook Internet Explorer 11 en een bestandsbeheerder op het tegelvlak zijn aan boord.

Over alle nieuwe functies en een releasedatum is nog niets bekend. Insiders als Cnet en The Verge voorspellen dat de nieuwe versie – in ieder geval als bèta – in 2013 uitkomt.

Gerelateerde berichten