BullGuard Internet Security in de test

Bedreigingen van internet zijn allang gemeengoed geworden en gevaarlijke malware vindt steeds nieuwe manieren om de beveiligingsmechanismen van uw computer te omzeilen. Een betrouwbaar virusbeschermingsprogramma is daarom onmisbaar. De Internet Security van het Engelse softwarebedrijf …

BullGuard Internet Security in de test

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. BullGuard Internet Security in de test

Bedreigingen van internet zijn allang gemeengoed geworden en gevaarlijke malware vindt steeds nieuwe manieren om de beveiligingsmechanismen van uw computer te omzeilen. Een betrouwbaar virusbeschermingsprogramma is daarom onmisbaar. De Internet Security van het Engelse softwarebedrijf BullGuard rust tot 10 apparaten uit met een krachtig antivirusprogramma en biedt bovendien een hele reeks andere functies waarmee u malware en cybergangsters van uw privégegevens kunt weghouden. In onze BullGuard test leest u wat Internet Security 2020 nog meer kan en wat voor of tegen een aankoop spreekt.

Kan ik BullGuard Internet Security ook op mijn mobiele apparaat gebruiken?

Ja, het BullGuard Internet Security-pakket voor Windows en Mac bevat ook een mobiele versie voor iOS en Android met dezelfde functionaliteit als de desktop-app.

Is BullGuard Internet Security ook beschikbaar als proefversie?

Er is een officiële testversie waarmee u het programma 30 dagen lang kunt uitproberen. Daarnaast kunt u de antivirus- en spamfilter 7 dagen gratis en zonder registratie gebruiken.

Kan het programma ook back-ups maken?

BullGuard biedt een geïntegreerde back-upfunctie waarmee u back-ups kunt maken via de cloud of op fysieke media (bijvoorbeeld USB-sticks of netwerkopslag).

1. installatie en instelling: gebruikersaccount verplicht

De installatie van het antivirusprogramma BullGuard neemt iets meer tijd in beslag dan u gewend bent van andere programma’s. Aangezien BullGuard een abonnement vereist, moet u na de installatie een gebruikersaccount openen bij de fabrikant om de activering volledig te voltooien.

Goed om te weten: Nadat u het programma voor de eerste keer hebt gestart, hebt u 7 dagen de tijd om een gebruikersaccount in te stellen. Als de account niet is ingesteld of als de gebruiker niet binnen deze respijtperiode is ingelogd, wordt BullGuard gedeactiveerd. Tijdens de aflossingsvrije periode werken alleen de antivirus- en spamfiltermodules.

De accountinstelling zelf duurt slechts enkele minuten. De eerste keer dat u het programma opstart, verschijnt het accountconfiguratievenster. Voer een gebruikersnaam (een geldig e-mailadres) en een wachtwoord in. BullGuard is dan meteen klaar voor gebruik.

Na succesvolle activering start BullGuard automatisch een update van de virusdatabase en voert later regelmatig updates uit. Indien nodig kunt u het proces ook altijd handmatig opstarten.

BullGuard test: De belangrijkste functies van de internetbeveiliging in één oogopslag

2.1 Bescherming tegen virussen

De systeemscanner van BullGuard biedt basisbeveiliging. Deze scant uw harde schijf op malware en ongewenste indringers en waarschuwt u onmiddellijk bij een verdachte vondst. Virussen, Trojaanse paarden en andere malware of spyware worden direct naar een quarantainemap gestuurd, van waaruit ze geen schade meer kunnen aanrichten. BullGuard Antivirus combineert detectie op basis van handtekeningen met gedragsanalyse om gelaagde bescherming te bieden.

BullGuard Homescreen
Overzichtelijk en opgeruimd: het startscherm van BullGuard Internet Security.

Naast het antivirusprogramma biedt Internet Security nog veel meer praktische functies:

2.2 Firewall-bescherming

De BullGuard firewall werkt als een apart systeem en blijft desgewenst ook draaien als de hoofdtoepassing is gestopt. Het heeft ook een zogenaamd “Intrusion Detection System”, dat volgens de fabrikant speciaal is ontwikkeld om het binnendringen van malware via internet te voorkomen.

Firewall Einstellungen
De BullGuard firewall werkt als een apart systeem en blijft, indien gewenst, ook draaien als de hoofdtoepassing is gestopt.

De BullGuard Firewall heeft toegang tot een lijst met “Bekende toepassingen” die voortdurend wordt bijgewerkt. Daarop staan de meest gebruikte programma’s met hun beveiligingsfuncties. U gebruikt deze lijst om te bepalen welke programma’s worden vertrouwd en welke u automatisch toegang wilt geven tot het internet. De firewall kan ook worden aangepast aan bijna elk type netwerk via de geavanceerde beveiligingsinstellingen.

2.3 BullGuard in de test: Back-up

BullGuard Internet Security biedt ook geïntegreerde back-upfunctionaliteit, waarmee u back-ups kunt maken via de cloud (waaronder Google Drive, Dropbox en OneDrive) of op fysieke media zoals USB-sticks, externe harde schijven of netwerkopslag. U kunt aan elke bestemming een specifieke back-up toewijzen via speciale gebruikersprofielen. Natuurlijk kunt u het back-upproces ook altijd handmatig starten.

2.4 PC TuneUp

Met PC TuneUp heeft BullGuard Internet Security nog een praktische toevoeging om u te helpen uw computer altijd in uitstekende staat te houden. Het helpt u items te vinden die uw systeem vertragen (bijvoorbeeld tijdelijke bestanden of onnodige toepassingen) en voert nuttige acties uit (zoals het defragmenteren van het Windows-register of het opschonen van de browsercache).

Goed om te weten: De opschoonprocessen kunnen indien nodig worden opgeslagen voor toekomstige scans, zodat u de bestanden niet telkens opnieuw hoeft te labelen als u BullGuard start.

BullGuard im Test PC Tune UP
PC Tune Up zoekt naar items die uw systeem vertragen en stelt mogelijke oplossingen voor.

Ook in onze test vond de tool ruimschoots wat we zochten: Op onze Acer Nitro werd meer dan 800 MB voorgesteld om te verwijderen.

2.5 Ouderlijk toezicht

De functie voor ouderlijk toezicht in BullGuard is geweldig voor ouders die willen voorkomen dat hun kroost tijdens het surfen in aanraking komt met volwassen of frauduleuze inhoud. Enerzijds importeert het programma alle gebruikersaccounts uit het besturingssysteem, waardoor u direct bescherming op gebruikersniveau kunt toepassen.

Einstellungen der BullGuard Kindersicherung Family Pack
BullGuard in test: Het geïntegreerde ouderlijk toezicht voorkomt dat de kleintjes tijdens het surfen toegang krijgen tot jeugdgevaarlijke of frauduleuze inhoud
.

Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende vooraf geconfigureerde, leeftijdsafhankelijke filters en zwarte en witte lijsten aanmaken. Ook is het mogelijk de internettoegang te beperken tot bepaalde periodes. Een blokkade voorkomt dan bijvoorbeeld stiekem surfen op niet toegestane tijden.

Last but not least markeert het ouderlijk toezicht ook alle chatprogramma’s die u om veiligheidsredenen moet blokkeren. U kunt programma’s ook handmatig toevoegen als ze niet in de lijst voorkomen.

3 BullGuard in de test: prestaties

In onze test op een Acer Nitro 5 hebben we geen significant snelheidsverlies geconstateerd. De antivirussoftware werkte volledig onopgemerkt op de achtergrond en veroorzaakte geen noemenswaardige vertragingen bij het opstarten of het starten van andere toepassingen (bijvoorbeeld de Microsoft Office-programma’s of de Chrome-browser).

De BullGuard scanner deed ook zijn werk zonder de prestaties van onze notebook al te zeer te beïnvloeden. De situatie was echter iets anders tijdens een volledige scan van de harde schijf: Deze nam 50 procent van de beschikbare CPU-kracht in beslag.

Goed om te weten: BullGuard Internet Security heeft ook een Game Booster, die zorgt voor soepel gamen zonder stotteren en vertragingen. De functie optimaliseert de processorprestaties en blokkeert ook pop-ups.

Game Booster im Bullguard Antivirenprogramm
Bullguard heeft ook een Game Booster, die soepel gamen zonder stotteren en vertragingen mogelijk maakt.

4. ondersteuning

Helaas biedt BullGuard geen telefonische ondersteuning, maar het ondersteuningsteam is 24 uur per dag bereikbaar via chat of e-mail.

Voor onze test stuurden we een verzoek per e-mail en kregen we binnen drie uur antwoord, waarmee we ons probleem volledig konden oplossen.

5. prijzen en beschikbaarheid

De prijzen van BullGuard zijn berekend volgens het in de branche gebruikelijke abonnementsmodel. Het Internet Security-pakket voor maximaal 3 apparaten kost momenteel iets minder dan 30 euro per jaar.

Als dat niet genoeg is, kunt u upgraden naar BullGuard Premium Protection voor iets minder dan 50 euro per jaar. Deze bevat extra functies, zoals de thuisnetwerkscanner en een allesomvattende identiteitsbescherming, en kan op maximaal 15 apparaten tegelijk worden gebruikt.

BullGuard VPN kost in alle tarieven extra. De prijzen beginnen hier momenteel rond de 3 euro per maand.

Te duur? Dan is Bitdefender Antivirus Free Edition misschien iets voor jou. Meer gratis antivirus alternatieven vind je ook in dit artikel.

6. conclusie van onze BullGuard-test: een van de beste virusscanners voor particuliere gebruikers

Naar onze mening is BullGuard Internet Security een van de beste beveiligingspakketten die momenteel beschikbaar zijn voor privégebruik. In onze test scoorde de software bijzonder goed met zijn uitstekende prestaties en een groot aantal praktische functies die geschikt zijn voor dagelijks gebruik, zoals ouderlijk toezicht.

Alleen de gebrekkige vertaling op sommige plaatsen in de Duitse versie die voor onze test werd gebruikt, vertroebelt het algemene zeer positieve beeld. Aan de andere kant kunnen een of twee andere fabrikanten een voorbeeld nemen aan de uitstekende ondersteuning.

Hieronder vindt u nog een test van BullGuard Internet Security

Gerelateerde berichten