Cleaner app: 4 softwares voor mobiele telefoon schoonmaken

Ongebruikte apps, ongewenste bestanden, reclamevideo’s of lang vergeten installaties: De kwestie van dataverspilling is niet langer alleen een computerprobleem, maar treft ook smartphones en tablets. De gebruiker verliest door de onnodige restjes niet alleen belangrijke …

Cleaner app: 4 softwares voor mobiele telefoon schoonmaken

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Cleaner app: 4 softwares voor mobiele telefoon schoonmaken

Ongebruikte apps, ongewenste bestanden, reclamevideo’s of lang vergeten installaties: De kwestie van dataverspilling is niet langer alleen een computerprobleem, maar treft ook smartphones en tablets. De gebruiker verliest door de onnodige restjes niet alleen belangrijke opslagruimte voor foto’s, WhatsApp-berichten of upgrades, maar het apparaat wordt daardoor ook steeds trager. Met een cleaner-app kun je de rommel opruimen, oude bestanden verwijderen en ruimte maken voor nieuwe. In dit artikel presenteren we de beste cleaner-apps voor iOS en Android.

Wanneer heeft een cleaner-app zin?

Een cleaner-app is over het algemeen nuttig voor elk mobiel apparaat, omdat ze snel en eenvoudig orde kunnen scheppen en het systeem als geheel kunnen versnellen. Het is echter vooral de moeite waard voor smartphones en tablets die over het algemeen weinig opslagruimte hebben.

Wat verwijdert een Cleaner-app?

Met een Cleaner-app ruimt u het RAM-geheugen en het gegevensgeheugen van uw toestel op.

Kan een cleaner-app ook gegevens op rootniveau verwijderen?

De meeste tools beperken zich tot een oppervlakkige opschoning, maar met de cleaner-app SD Maid, die we hieronder aan u voorstellen, kunt u ook diepgaandere verwijderingsopties op rootniveau uitvoeren.

1. clean master: het totaalpakket

Clean Master biedt uitgebreide mogelijkheden om uw mobiele apparaat schoon te houden. Na het starten van de app selecteert u simpelweg het geheugengebied dat u wilt ontdoen van datajunk. De app verwijdert oude bestanden en APK’s, wist de cache en verwijdert zoekgeschiedenis, bellijsten en wachtwoorden die niet meer worden gebruikt.

Daarnaast bevat Clean Master ook een gratis virusscanner waarmee je je iPhone of Android-smartphone kunt scannen op malware en mogelijke beveiligingslekken. De virusscan is echter niet automatisch, maar moet handmatig worden geactiveerd.

Clean Master voor iOS en Android is volledig gratis en ook niet beschikbaar als proef- of premiumversie.

2. gemakkelijke uninstaller: de praktische

De ongecompliceerde Easy Uninstaller geeft uitgebreide informatie over je geïnstalleerde apps. De tool toont ook informatie zoals de bestandsgrootte, het versienummer en de datum van de laatste update. Zo zie je in één oogopslag welk bestand de meeste opslagruimte inneemt op je toestel en welke apps je al een tijdje niet meer gebruikt.

Onnodige programma’s kunnen met één klik worden verwijderd. Easy Uninstaller heeft ook een geïntegreerde herinneringsfunctie die je eraan herinnert om een applicatie (bijvoorbeeld testversies) na een bepaalde tijd te verwijderen via een pushmelding en een virusscanner. De Duitse basis-app is gratis, maar niet zonder reclame. De advertenties kunnen echter worden verwijderd door de Pro-versie aan te schaffen.

3. CCleaner: de beproefde versie

CCleaner voor iOS en Android is de app met dezelfde naam als de populaire desktop cleaner voor Windows en Mac. De tool voert een systeemscan uit en detecteert waar optimalisatie nodig is. CCleaner vindt bestands- en cache-restanten, ruimt browsergeschiedenissen op en leegt bellijsten. Het programma spoort ook corrupte bestanden en foutieve synchronisaties op.

Naast de verschillende reinigingsfuncties biedt de nieuwe Duitse versie ook een aantal versnellingsfuncties die u kunnen helpen uw apparaat in zijn geheel te versnellen. Deze omvatten een taakbeheerder en een geïntegreerde slaapstand. De basisversie van CCleaner is gratis te downloaden in de Google Play Store of de Apple Store.

Goed om te weten: De afkorting CCleaner staat voor “Crap Cleaner”, wat zich laat vertalen als “rommelverwijderaar”.

CCleaner: Cleaner-App für Android
De CCleaner ruimt niet alleen je systeem op, maar komt ook met een aantal versnellingsfuncties.

4. SD Maid: de oplossing voor root-gebruikers

Met de gratis tool SD Maid kun je ook lang vergeten “lijken” in je bestandssysteem vinden. De app verwijdert installatieresten en spoort ook betrouwbaar duplicaten op. U beslist vervolgens welke u wilt behouden of verwijderen. Bovendien kunt u desgewenst een overzicht weergeven van alle op uw systeem aanwezige inhoud.

SD Maid ruimt niet alleen het geheugen op, maar biedt ook een aantal functies waarmee u de prestaties van uw Android-toestel kunt optimaliseren. Voor gevorderde gebruikers biedt de tool nog meer diepgaande verwijderingsopties op rootniveau. De testversie is gratis, maar sommige functies zijn alleen beschikbaar in de betaalde premiumversie. U kunt deze versie echter zonder reclame gebruiken.

Gerelateerde berichten