Auto app: Aanbevolen Android

Goedkoop tanken of snelheidscontroles vermijden: met een auto-app maak je van je smartphone een boordcomputer, vind je je auto gemakkelijker terug op een drukke parkeerplaats of weet je meteen welke boetes je riskeert als je …

Auto app: Aanbevolen Android

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Mobiel
  6. »
  7. Auto app: Aanbevolen Android

Goedkoop tanken of snelheidscontroles vermijden: met een auto-app maak je van je smartphone een boordcomputer, vind je je auto gemakkelijker terug op een drukke parkeerplaats of weet je meteen welke boetes je riskeert als je in de flitspaal hebt gekeken. In dit artikel hebben we de beste bestuurderstools voor iOS en Android op een rijtje gezet en laten we zien waar je op moet letten bij het gebruik ervan.

Werken de auto-apps ook in het buitenland?

Ja. De vereiste informatie (bijv. op Blitzer.de) moet echter meestal vooraf worden gedownload, zodat er geen real-time updates zijn.

Is het gebruik van auto-apps legaal?

De hier gepresenteerde apps zijn allemaal niet verboden, maar ze mogen niet worden gebruikt tijdens het rijden. Een overtreding wordt in Flensburg bestraft met een boete en een punt.

Zijn er ook speciale apps voor gebruikers van elektrische auto’s?

Ja. Met PlugShare bijvoorbeeld stellen we je in dit artikel een applicatie voor die wereldwijd oplaadpunten voor elektrische voertuigen vindt.

1. android auto app: de beste metgezel voor bestuurders

Android Auto is een oplossing van Google waarmee je je smartphone kunt integreren in het infotainmentsysteem van moderne auto’s. Daarvoor hoeft u hem alleen maar via USB te koppelen aan een compatibel multimediasysteem. Na een korte eerste configuratie kunt u aan de slag.

Benutzer Oberfläche von Android Auto mit Google Maps und Autoradio App
De gebruikersinterface van Android Auto is zeer overzichtelijk en vormgegeven. Alle ingangen en gebeurtenissen worden weergegeven in de vorm van grote knoppen.

Goed om te weten: Android Auto concurreert rechtstreeks met Carplay, waarmee Apple zijn iOS-apparaten in auto’s integreert.

De gebruikersinterface is zeer duidelijk ontworpen. Actuele items en gebeurtenissen (bijvoorbeeld het locatiegebonden weer of het nieuws) worden weergegeven in de vorm van grote knoppen waar je doorheen kunt scrollen. Daarbij dwingt de tool een verkeersvriendelijke bediening af door langere scrollprocessen op gezette tijden te onderbreken met een “gedwongen pauze” van vijf seconden. De ingangspunten (navigatie, telefoon en mediaspeler) bevinden zich onderaan het scherm. Het item “Media Player” geeft bijvoorbeeld toegang tot talrijke compatibele spelers, waaronder Spotify, Podcast Addict en Google Play Music.

Android Auto mit Google Navi App
De Android Auto app gebruikt standaard Google Maps als navigatieoplossing.

Android Auto gebruikt standaard Google Maps als navigatieoplossing en maakt naast de bekabelde verbinding automatisch een Bluetooth-verbinding met het voertuig. Deze wordt vervolgens gebruikt voor telefoneren via het handsfree protocol (HFP). Berichten versturen kan comfortabel via spraakbesturing, waarmee ook WhatsApp-teksten kunnen worden verstuurd en webinformatie kan worden opgeroepen.

2. 2020 boete calculator: Hoeveel kost een parkeerbon?

Bußgeldrechner 2020 Screenshot
De 2020 boete calculator gebruikt verschillende criteria om de te verwachten boetes te bepalen.

Als je met een ongelode voet rijdt en betrapt wordt op een flitspaal, kan dat dure gevolgen hebben. De boete calculator app voor iOs en Android brengt de actuele boetecatalogus naar je smartphone. Hiermee kun je nagaan welke sancties je kunt verwachten, nog voor je de bekeuring ontvangt. De tool detecteert meer dan 200 overtredingen en berekent boetes en punten in Flensburg voor snelheidsovertredingen, doorrijden met verkeerslichten, rijden onder invloed en geen veilige afstand houden.

Voor een snelheidsovertreding voert u bijvoorbeeld het type voertuig in, of u binnen of buiten de bebouwde kom reed en of u misschien zelfs nog in proeftijd bent. Na het invoeren van de geschatte snelheid krijgt u direct het resultaat in de vorm van de boete. Gaat het daarentegen om het rijden door rood licht, dan hoeft u alleen aan te geven of de rode fase meer of minder dan een seconde geleden was.

De boetecalculator is ook al enige tijd bruikbaar via Amazon Alexa. Instructies voor het activeren ervan op de cloud-gebaseerde spraakassistent vind je hier.

3. blitzer.de: snelheidscontroles op tijd detecteren met de auto-app

Om dit in de eerste plaats te voorkomen, moet je de gratis app Blitzer.de in de gaten houden, die je tijdig waarschuwt voor flitspalen en je zo behoedt voor dure boetes. De tool voor iPhone en Android geeft met een indringende waarschuwingstoon aan dat u zich in de onmiddellijke nabijheid van een flitspaal bevindt. Ook het type flitspaal (bijv. lasergun of radarsysteem) en de maximumsnelheid worden weergegeven.

De applicatie haalt de nodige informatie uit een van de grootste flitspaaldatabanken van dit land, die ook door gebruikers wordt onderhouden. Dat betekent dat je ook zelf flitspalen kunt melden. En ook in het buitenland kun je op de app rekenen. Mobiele flitsers worden hier niet in aanmerking genomen, maar door de benodigde informatie vooraf te laden, toont Blitzer.de in ieder geval de vaste flitsers.

Het enige nadeel: de permanente GPS-verbinding, samen met de snelheidsmeting en het voortdurend bijwerken van de mobiele flitspalen (om de 5 minuten), trekt de batterij leeg. Daarom wordt een oplaadkabel voor de auto aanbevolen.

De basisversie van Blitzer.de is gratis, voor de Plus-versie betaalt u eenmalig 4,99 euro. In ruil daarvoor blijft u echter gespaard van vervelende reclame en krijgt u nuttige extra functies, zoals de filewaarschuwing of Bluetooth-ondersteuning.

Zijn flitspaal-apps legaal in Duitsland? De flitspaalwaarschuwing zelf is niet verboden, omdat de smartphone met de bijbehorende app niet wordt beschouwd als een technisch apparaat voor de weergave van verkeersbewakingsmaatregelen. Het gebruik van de app tijdens het rijden daarentegen wel. Maar ook hier is sprake van een soort juridisch grijs gebied, want volgens de Wegenverkeerswet geldt het verbod alleen voor bestuurders en niet voor passagiers. Word je echter betrapt met een vast flitspaalwaarschuwingsapparaat of een draaiende flitspaal-app op je mobiele telefoon, dan komt dat je duur te staan. De overtreding zelf kost 75 euro en je krijgt ook een punt in Flensburg.

4 PlugShare Auto app: ontdek laadstations over de hele wereld

PlugShare Ladestation Elektroauto App
PlugShare maakt het gemakkelijk om laadstations te vinden die compatibel zijn met je voertuig en toont hun beschikbaarheid en prijzen in realtime.

De PlugShare app maakt verbinding met de meest uitgebreide en nauwkeurige laadpaalkaart voor elektrische voertuigen ter wereld. Deze omvat meer dan 140.000 openbare laadstations, waaronder grote netwerken in Noord-Amerika (Tesla SuperCharger, ChargePoint, Blink, GE WattStation, AeroVironment, EVgo, SemaCharge) en Europa (Innogy, Endesa, Clever, Enel).

De app maakt het gemakkelijk om laadstations te vinden die compatibel zijn met uw voertuig en toont hun beschikbaarheid en prijzen in real time. Zo kun je gemakkelijk je volgende route plannen en meteen alle beschikbare stations onderweg zien. Bezette stations worden grijs weergegeven op de kaart. Als je een nieuw laadstation hebt ontdekt, voeg je het gewoon toe via de app en deel je het met andere gebruikers. Op deelnemende locaties is het ook mogelijk om direct via de app te betalen voor het opladen.

Tegelijkertijd is PlugShare ook ’s werelds grootste community voor elektrische autorijders. Gebruikers hebben al meer dan een miljoen stationsbeoordelingen verzameld, inclusief talloze foto’s en beschrijvingen. Daarnaast kun je berichten sturen naar andere rijders en het gebruik van (ook netwerkonafhankelijke) stations onderling afstemmen.

Goed om te weten: PlugShare is de officiële positiebepaler voor elektrische laadstations van het Nissan “No Charge to Charge” programma.

5. PACE Drive-tankapp: Snel en goedkoop tanken

Günstige Tankstellen finden mit der Pace Drive Tank App
De PACE Drive Tank app vindt alle tankstations in je directe omgeving.

Wat PlugShare is voor gebruikers van elektrische auto’s, is de PACE Drive Tank app voor bestuurders van conventionele voertuigen. De software vindt alle tankstations in uw directe omgeving en toont hun faciliteiten, openingstijden, de soorten brandstof die worden aangeboden, mogelijke diensten en de mogelijke betaalmethoden. Tik gewoon op de gewenste stad of verken de omgeving via de kaart.

De zoekopdracht is niet beperkt tot Duitsland. De applicatie geeft momenteel ook informatie over tankstations in Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. Naast Super, Super E10, Super Plus en Diesel biedt de PACE-Drive brandstof-app ook premium brandstoffen zoals Premium Diesel, Ultimate, Petrol E85 of Premium Petrol. Bijzonder praktisch is ook de functie“Zoek het goedkoopste tankstation“, waarmee u geld kunt besparen bij het tanken. Gesloten tankstations worden aangegeven door grijze iconen op de kaart.

De informatie over de betreffende tankstations wordt onderaan de kaart weergegeven en u kunt uw favorieten markeren met een ster. Om meer details over het tankstation te krijgen, tikt u gewoon op de desbetreffende vermelding of rechtstreeks op de preview onderaan het scherm.

De PACE Drive Tank app is geheel gratis te gebruiken en is gelukkig geheel vrij van reclame.

Goed om te weten: Helaas kunnen de prijzen van aardgas (CNG) en autogas/liquid petroleum gas (LPG) tankstations momenteel niet worden weergegeven in de PACE Drive Tank app.

6. iParking – Vind mijn auto: Vind uw auto gemakkelijker

Das Auto finden mit der iParking App
Overzichtelijk en intuïtief: Het startscherm in de auto-app “iParking – Vind mijn auto”.

Bent u een van die mensen die voortdurend vergeet waar ze hun auto hebben geparkeerd? Dan is de gratis app “iParking – Vind mijn auto” iets voor u. Want met behulp van de app voor iPhone en Android kunt u eenvoudig de locatie van uw voertuig opslaan en later via Google Maps terugnavigeren.

Gebruik hiervoor de knop“Parkeren” om een nieuwe locatie voor uw voertuig aan te maken en gebruik vervolgens de GPS-positiebepaling van uw smartphone of stel handmatig een punt in op de kaart. De optie“Home -> Return -> Back to car” in het hamburgermenu linksboven brengt u dan terug naar uw auto. iParking biedt ook verschillende andere praktische functies. Zo kunt u uw favoriete parkeerplaatsen, inclusief adres, datum en tijd, opslaan als favorieten.

De app is gratis te gebruiken, maar bevat reclame en in-app aankopen. Bovendien vereist het gebruik (vooral de plaatsbepaling) een verbinding met de GPS en een internetverbinding om de locatie op te halen en de kaart weer te geven.

Gerelateerde berichten