Deals app: de beste koopjes apps in vergelijking

Winkelen is het leukst als je geld kunt besparen. Maar kortingen en koopjes zijn niet altijd makkelijk te vinden. Gelukkig zijn er nu allerlei praktische apps die je helpen de beste deals te vinden. Deze …

Deals app: de beste koopjes apps in vergelijking

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Deals app: de beste koopjes apps in vergelijking

Winkelen is het leukst als je geld kunt besparen. Maar kortingen en koopjes zijn niet altijd makkelijk te vinden. Gelukkig zijn er nu allerlei praktische apps die je helpen de beste deals te vinden. Deze beperken zich niet alleen tot online winkels, ook in de supermarkt om de hoek kun je met de juiste tool geld besparen. In dit artikel presenteren we de beste deals apps voor iOS en Android.

Waarom heb ik überhaupt een deals-app nodig?

Met een koopjesapp hoor je niet alleen meteen over nieuwe topdeals, maar profiteer je ook van communityfuncties en exclusieve koopjes en prijsvragen die alleen via de app worden aangeboden.

Kan ik echt geld besparen met een deals app?

Als je het goed gebruikt, kun je echt geld besparen met een deals app. Je moet echter nog steeds de prijzen en voorwaarden controleren voordat je koopt, want vaak kun je de producten elders nog goedkoper vinden.

Wat kosten de koopjes-apps?

De programma’s in dit artikel zijn allemaal gratis en je verplicht je tot niets door ze te downloaden.

1. myTopDeals – gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

MyTopDeals-Logo

MyTopDeals maakt koopjesjagen de makkelijkste oefening. Met de gratis app voor Android en iOS mis je geen enkele aanbieding meer en ontvang je dagelijks de beste deals via een pushbericht op je smartphone of tablet. De app is vanaf het begin zeer gebruiksvriendelijk. Meteen na het openen kun je door de dagelijkse aanbiedingen scrollen, je favorieten markeren of de “heetste” deals bekijken. In de bijbehorende beschrijvingen vindt u de belangrijkste informatie (bijv. start of duur) over de betreffende aanbieding. Bovendien kunt u nieuw ingediende aanbiedingen via push-notificatie laten toesturen.

Screenshot der MyTopDealz Angebote App
Dankzij de geïntegreerde zoekfunctie zijn bepaalde artikelen vrij snel te vinden in de MyTopDealz app.

Dankzij de geïntegreerde zoekfunctie zijn bepaalde items vrij snel te vinden. Vooral de diversiteit van de deals is het vermelden waard – van goedkope reizen tot gratis loten of wellness vouchers, er is voor ieder wat wils. Een groot voordeel is zeker de grote community, waardoor dagelijks talrijke nieuwe aanbiedingen in de app belanden. In de categorie “Userdeals” kunnen gebruikers ook hun eigen spaaraanbiedingen invoeren en van commentaar voorzien.

Wie ook statistieken over zijn eigen aanbiedingen wil bekijken, kan een gratis profiel aanmaken. Het enige wat je nodig hebt is je e-mailadres, een verbinding met Facebook of Google is niet nodig.

Een speciale categorie in MyTopDeals zijn de bonusaanbiedingen. Als je gebruik maakt van een aanbieding uit deze categorie, ontvang je een bonus van de aanbieder (bijvoorbeeld in de vorm van een Amazon voucher).

2 KaufDA – Brochures voor u opgesteld

KaufDA-Logo

Vooral in landelijke gebieden kun je je volgende boodschappenreis het beste plannen met behulp van de folders van de dichtstbijzijnde supermarkt. Met de KaufDA app ben je niet meer afhankelijk van de willekeur van de bezorger en kun je alle koopjes en aanbiedingen in de buurt in de gaten houden.

De gratis tool brengt alle belangrijke informatie over de retailers (bijv. ALDI, Lidl, Edeka, maar ook elektrowinkels en bouwmarkten zoals Saturn en Obi) bij jou in de buurt naar je mobiele telefoon. Om te beginnen bepaalt u uw favorieten en op basis daarvan worden de bijbehorende aanbiedingen getoond. U kunt ook altijd door de hele brochure bladeren. Als u op zoek bent naar een specifiek product, kunt u het toevoegen aan uw volglijst en KaufDA toont u alle relevante aanbiedingen.

KaufDA App Prospekte Wurst Cola Bier
In de KaufDA app heb je ook de mogelijkheid om op elk gewenst moment door de volledige aanbiedingsprospectus te bladeren.

Om ervoor te zorgen dat u de betreffende winkel zonder problemen kunt vinden, worden ze weergegeven op een stadsplattegrond (te vinden in de “Extra’s”). Indien beschikbaar worden hier ook de openingstijden en een telefoonnummer weergegeven. Als er andere winkels in uw omgeving zijn, worden deze ook weergegeven. U kunt uw favorieten instellen als winkels waar u vaker winkelt.

3. MyDealZ – Het Sociale Sparen

Logo der MyDealz Angebote App

Het social shopping community portal MyDealZ biedt een actueel overzicht van verschillende koopjes die op het internet beschikbaar zijn, waaronder vouchercodes, kortingsacties, gratis monsters en zelfs prijsfouten. Naast de redactionele inhoud hebben gebruikers hier ook de mogelijkheid om hun eigen deals te delen, zodat de rest van de gemeenschap ook de kans krijgt om te winkelen voor koopjes op het net. De koopjes kunnen ook worden beoordeeld, waardoor het aanbod nog diverser en groter is dan bij vergelijkbare apps.

https://www.youtube.com/watch?v=4KoERTokeEc

MyDealZ biedt niet alleen online deals aan, maar ook tal van offline aanbiedingen. De site overtuigt vooral door zijn overzichtelijke lay-out. Naast de verplichte filter- en deelfuncties kunt u de koopjes ook groeperen volgens de “heetste prijs”.

MyDealZ is beschikbaar als app voor Android en iOS, die je gratis kunt downloaden in de desbetreffende store. En het koopjesportaal is ook zeer actief in de sociale media: naast een drukbezochte Facebook-pagina is er ook een eigen YouTube-kanaal.

Goed om te weten: MyDealz werd in 2007 opgericht door een Berlijnse student en heeft naar eigen zeggen inmiddels wereldwijd meer dan 700.000 gebruikers. De website wordt beheerd door 6Minutes Media GmbH, dat ook eigenaar is van het reisportaal urlaubspiraten.de.

4 Schnäppchenfuchs – Het oudje onder de spaarportalen

Schnaeppchenfuchs-Logo

Schnäppchenfuchs werd al in 2007 opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf, dat behoort tot MenschDanke GmbH, ongeveer 100 medewerkers in dienst die er dagelijks voor zorgen dat u de nieuwste koopjes gepresenteerd krijgt. Het portaal biedt een grote keuze aan vouchers en kortingen en organiseert regelmatig wedstrijden voor zijn gebruikers. Topcategorieën en winkels worden direct op de homepage weergegeven. Natuurlijk kunt u hier ook uw eigen deals samenstellen.

Screenshot der Schnäppchenfuchs-App
Ook in de Schnäppchenfuchs app kun je in een paar eenvoudige stappen je eigen deals invoeren.

In het forum kunnen gebruikers informatie over de deals uitwisselen. In het nieuws wordt u dagelijks voorzien van nieuwe informatie over het thema internetkoopjes, terwijl de gids praktische tips geeft om in het dagelijks leven geld te besparen. Er is ook een tabblad voor cadeau-ideeën, waar de aanbiedingen zijn teruggebracht tot bijzonder geschikte opties om het leven van de niet-creatieve cadeaugever te vergemakkelijken. Sinds kort biedt Schnäppchenfuchs ook een WhatsApp-functie die je via een bericht op de hoogte houdt van nieuwe krakersaanbiedingen.

Zoals de meeste koopjesportals maakt ook Schnäppchenfuchs gebruik van sociale media en biedt bijvoorbeeld een eigen YouTube-kanaal aan. Daarnaast is het bedrijf ook vertegenwoordigd op Google, Twitter en Facebook.

Met de gratis apps voor Android en iOS krijg je het aanbod van Schnäppchenfuchs op je smartphone of tablet.

5. groupon – vouchers voor alle gebieden

Groupon-Logo

De koopjesspecialist Groupon is ook beschikbaar als praktische app voor Android en iPhone. Het portaal staat vooral bekend om zijn dagelijks wisselende voucheraanbiedingen voor restaurants, reizen en andere activiteiten en is wereldwijd ook een van de grootste aanbieders op dit gebied. Je kunt er echter ook terecht voor laaggeprijsde producten zoals speelgoed, mode of elektronische artikelen.

Nieuwkomers moeten zich eerst gratis registreren op het portaal, maar kunnen daarna meteen aan de slag. Via de zoekfunctie kun je filteren op trefwoord of postcode om bijvoorbeeld kortingsaanbiedingen in je directe omgeving te zien.

Als een aanbieding u bevalt, beveiligt u de voucher direct via de app en genereert u een barcode die u vervolgens ter plaatse kunt inwisselen. Optioneel kunnen de vouchers ook besteld worden als cadeau voor iemand anders. Gekochte producten kunnen tegen een kleine meerprijs direct aan huis worden geleverd.

Betaling bij Groupon gaat ofwel via PayPal, onmiddellijke overschrijving of creditcard. In de rubriek “Vouchercodes” vindt u ook talrijke gratis vouchercodes voor diverse winkels, zoals Amazon of Douglas.

Tip: Houd er rekening mee dat je in het geval van een dienst (bijvoorbeeld een massage) ondanks de voucher meestal vooraf een afspraak moet maken.

6 Conclusie: De Koopjesvos heeft rondom overtuigd

Onze favoriet in de vergelijking was Schnäppchenfuchs, omdat deze de meeste en goedkoopste deals bood voor onze behoeften. Maar het concept van KaufDA was ook erg overtuigend en we zullen de app in de toekomst zeker vaker gebruiken voor onze boodschappen.

Hoe goed sparen met je smartphone werkt, zie je in de volgende video:

Gerelateerde berichten