Gebruik Messenger WhatsApp ook op Windows PC

WhatsApp is een van de populairste messenger-apps voor smartphones. Alles wat je nodig hebt is een smartphone waarop de app is geïnstalleerd, een geldig telefoonnummer en ten minste één contactpersoon die ook WhatsApp op zijn …

Gebruik Messenger WhatsApp ook op Windows PC

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Windows
  6. »
  7. Gebruik Messenger WhatsApp ook op Windows PC

WhatsApp is een van de populairste messenger-apps voor smartphones. Alles wat je nodig hebt is een smartphone waarop de app is geïnstalleerd, een geldig telefoonnummer en ten minste één contactpersoon die ook WhatsApp op zijn smartphone heeft geïnstalleerd. Met WhatsApp kun je zowel tekstberichten als foto’s en andere bestanden versturen. Je kunt de app zelfs op je pc gebruiken – aangezien er echter geen client voor Windows is, werkt dit alleen via een Android-emulator. Je hebt dan niet eens een mobiele telefoon nodig. Dit artikel beschrijft hoe je te werk gaat. Met de techniek kun je ook veel andere Android-apps op de pc testen en gebruiken.

Voorbereidingen

1) Download de BlueStacks App Player of Genymotion en zet met deze Android-emulators een Android-omgeving op de Windows-pc op.

2.) Koop een nieuw mobiel telefoonnummer voor een tweede WhatsApp-account als je WhatsApp al op je smartphone hebt geïnstalleerd. Als je je eigen mobiele nummer gebruikt om WhatsApp op je pc te bedienen, kun je geen berichten meer ontvangen op je smartphone. Je kunt echter ook een vast nummer invoeren bij de registratie bij WhatsApp en je de bevestigingscode per telefoon laten geven.

3) Stel een nieuw Google-account in als je liever de BlueStacks App Player gebruikt.

Instructies met BlueStacks App Player

Stel tijdens de installatie de twee vinkjes in voor“App store access” en“App notifications“.

02.WhatsApp
Activeer beide opties

Na de installatie moet WhatsApp ook meteen worden geïnstalleerd. Klik op het oranje vergrootglas icoontje op de homesite (huisje).

03.WhatsApp
Zoeken

Typ WhatsApp in de zoekbalk en klik vervolgens op“Zoeken naar WhatsApp“.

04.WhatsApp
Zoeken Play voor WhatsApp

Klik vervolgens op het zoekresultaat WhatsApp.

05.WhatsApp
WhatsApp Messenger

Klik vervolgens op“Installeren“.

06.WhatsApp
WhatsApp Messenger installeren

Accepteer de toestemmingen zoals je dat op een smartphone zou doen.

07.WhatsApp
App-machtigingen accepteren

Je krijgt een melding dat WhatsApp is geïnstalleerd. Klik nogmaals op de homesite en vervolgens op“Alle apps“.

08.WhatsApp
WhatsApp is geïnstalleerd

Daar vindt u WhatsApp. De setup volgt.

09.WhatsApp
Alle apps

Klik op WhatsApp, het welkomstvenster wordt geopend.

10.WhatsApp
Welkom bij WhatsApp

Klik op“Akkoord en doorgaan“.

Selecteer in het volgende venster je land (rode markering) en voer je nieuwe mobiele telefoonnummer in, zonder de voorloopnul van het netnummer en zonder spaties. Voor Duitsland is het landnummer+49, voor Oostenrijk+43 en voor Zwitserland+41.

11.WhatsApp
Selecteer uw land
12.WhatsApp
Voer uw nieuwe mobiele nummer in

Na “OK” wordt u nogmaals gevraagd of het nummer echt correct is.

13.WhatsApp
SMS verificatie bezig

Klik op “OK”. De SMS verificatie volgt. Wacht tot de kleine blauwe balk de rechterkant bereikt. WhatsApp wil je een sms sturen om je telefoonnummer te verifiëren. Aangezien je op de pc geen sms kunt ontvangen, is dit proces niet succesvol.

14.WhatsApp
SMS-verificatie mislukt

Nu moet je even de nieuwe mobiele nummerkaart in je smartphone omruilen voor je huidige, want je wordt nu gebeld. Klik op“Bel mij” en accepteer de oproep. Een computerstem geeft je een 6-cijferige cijfercode, die je in het midden met het handset-symbool invoert. De vrouwelijke stem herhaalt de verificatiecode verschillende keren. In een ander geval kwam er een SMS met de 6-cijferige cijfercode.

WhatsApp wordt dan geopend en je hoeft alleen de profielinformatie in te vullen.

15.WhatsApp
Profielinfos
16.WhatsApp
Profielinfo ingevuld

Na “Volgende” (rechtsboven) ben je klaar.

17.WhatsApp
Veel plezier met 1 jaar WhatsApp gratis

Nu kun je WhatsApp gebruiken op je desktop-pc. Je WhatsApp-contacten worden echter niet automatisch overgedragen omdat ze altijd lokaal worden opgeslagen. Je kunt de contacten handmatig invoeren in BlueStacks Player onder “Instellingen” –“Adressen beheren” of ze synchroniseren via je nieuwe Google-account.

Wanneer u een internationaal contactnummer toevoegt aan uw adresboek, begint u met een plusteken (+). Schrijf vervolgens de landcode, gevolgd door het netwerkprefix ZONDER nul en vervolgens het telefoonnummer, bijvoorbeeld +491761234567 (49 is de landcode).

18.WhatsApp
Instellingen – Adressen beheren

Instructies met Genymotion

De eerste keer dat u start, wordt u automatisch gevraagd om een nieuw virtueel apparaat aan te maken. Klik op“Ja” en vervolgens op“Verbinden“.

19.WhatsApp
Virtueel apparaat aanmaken

De freeware zal dan vragen om de login en het wachtwoord dat je hebt ingevoerd bij het instellen van Genymotion.

20.WhatsApp
Aansluiten en gebruikersnaam + wachtwoord

Selecteer de Nexus S als je alleen WhatsApp wilt gebruiken. De Nexus S gebruikt het minste geheugen. Klik vervolgens op “Volgende”.

21.WhatsApp
Virtuele apparaten: Nexus S

Opnieuw zie je de bevestiging van de Nexus S. Daarna downloadt Genymotion hem automatisch. Druk op“Play” om het virtuele apparaat te starten.

22.WhatsApp
Play

Wacht tot het homescreen is opgebouwd en klik dan op “OK”. Sleep het homescreen naar links met de muis.

23.WhatsApp
Homescreen

Klik op“Instellingen“.

24.WhatsApp
Instellingen

Klik vervolgens op“Taal & invoer“.

25.WhatsApp
Taal & invoer

Klik hier op“Taal“.

26.WhatsApp
Taal

Selecteer hier“Duits“.

27.WhatsApp
Duits

Het systeem is nu Duits en de tijd- en toetsenbordinstellingen zouden ook automatisch moeten worden aangepast. Klik nu op Homesite. Wil je meteen contacten toevoegen, klik dan hier op het adresboek.

28.WhatsApp
Homesite

Klik in het adresboek op“Nieuw contact maken“. Er verschijnt een waarschuwing dat de telefoon niet gekoppeld is aan een online account om de contacten online op te slaan.

29.WhatsApp
Nieuw contact aanmaken

Voor WhatsApp zijn alleen namen en telefoonnummers belangrijk. Voor het nummer moet een WhatsApp-account worden toegewezen, anders verschijnt het contact niet op WhatsApp. Klik na het invoeren bovenaan op“Gereed“. Als je meer contacten wilt aanmaken, klik je gewoon op “Terug”.

Wanneer je een internationaal contactnummer toevoegt aan je adresboek, begin je met een plusteken (+). Schrijf vervolgens de landcode, gevolgd door het netwerkprefix ZONDER nul en vervolgens het telefoonnummer, bijvoorbeeld +491761234567 (49 is de landcode).

30.WhatsApp
Contacten aanmaken

Download nu de WhatsApp.APK en sleep het APK-bestand naar het beginscherm. APK-bestanden kunnen ook worden gebruikt om Android-apps te installeren buiten de Google Play Store om. De geëmuleerde apparaten van Genymotion worden sowieso niet geleverd met de Google Play Store. Download WhatsApp.apk van whatsapp.com (16,9 MB). Na de installatie start WhatsApp automatisch.

31.WhatsApp
Bestandsoverdracht in uitvoering

Er verschijnen twee meldingen dat WhatsApp custom ROM’s en tablets niet officieel worden ondersteund. In een ander geval verschenen de meldingen niet. Je kunt deze meldingen gerust negeren. Het welkomstvenster wordt geopend. Klik op“Akkoord en doorgaan“.

32.WhatsApp
Akkoord en doorgaan

In het volgende venster selecteert u uw land (rood gemarkeerd) en voert u uw nieuwe mobiele telefoonnummer in zonder de leidende 0 in het netnummer en zonder spaties. Voor Duitsland is het landnummer+49, voor Oostenrijk+43 en voor Zwitserland+41.

33.WhatsApp
Selecteer uw land

Voer je nieuwe mobiele telefoonnummer in. Na “OK” wordt u nogmaals gevraagd of het nummer echt correct is.

34.WhatsApp
SMS verificatie in uitvoering

Klik op “OK”. De SMS verificatie zal volgen. Wacht tot de kleine blauwe balk de rechterkant bereikt. WhatsApp wil je een sms sturen om je telefoonnummer te verifiëren. Aangezien je op de pc geen sms kunt ontvangen, is dit proces niet succesvol.

Nu moet je kort de nieuwe mobiele telefoonnummerkaart uitwisselen met je huidige nummer in je smartphone, want je wordt nu gebeld. Klik op“Bel mij” en accepteer de oproep. In een ander geval kwam er een SMS met een 6-cijferige cijfercode. Een computerstem stuurt u een 6-cijferige cijfercode, die u in het midden invoert met het symbool van de telefoonhoorn. De vrouwelijke stem herhaalt de verificatiecode verschillende keren.

35.WhatsApp
SMS-verificatie mislukt

WhatsApp wordt vervolgens geopend en je hoeft alleen de profielinformatie in te vullen.

36.WhatsApp
Profielinfo voltooid

Na “Volgende” (rechtsboven) ben je klaar.

37.WhatsApp
Veel plezier met 1 jaar WhatsApp gratis
38.WhatsApp
Start chat
39.WhatsApp
Chat

Ander gebruik

De hier gepresenteerde manier om de WhatsApp messenger op Windows te gebruiken kan ook worden aangepast aan vele andere apps. Zo kun je op je gemak Android-programma’s op de pc uitproberen voordat ze naar de smartphone migreren. Naast de hier gepresenteerde emulators is ook Andy een goed alternatief.

Artikel van WinTotal: “WhatsApp Web Messenger gebruiken via Google Chrome, Firefox en Opera op de pc”.

Inleiding: WhatsApp

Gerelateerde berichten