Browserspellen met multiplayer: Deze spellen bieden plezier met vrienden

Browserspellen (of “browsergebaseerde spellen”) zijn computerspellen waarbij een webbrowser zoals Firefox, Chrome of Safari als gebruikersinterface fungeert. Ze hoeven niet langdurig te worden geïnstalleerd en kosten in de meeste gevallen geen cent. Sommige spellen komen …

Browserspellen met multiplayer: Deze spellen bieden plezier met vrienden

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Browserspellen met multiplayer: Deze spellen bieden plezier met vrienden

Browserspellen (of “browsergebaseerde spellen”) zijn computerspellen waarbij een webbrowser zoals Firefox, Chrome of Safari als gebruikersinterface fungeert. Ze hoeven niet langdurig te worden geïnstalleerd en kosten in de meeste gevallen geen cent. Sommige spellen komen qua graphics zelfs in de buurt van de huidige full-price hits. Maar er zijn ook talloze titels die veel plezier bieden met een flinke portie retro flair. In dit artikel presenteren we de beste multiplayer browsergames die je met z’n tweeën tegen elkaar, met vrienden of met miljoenen andere spelers over de hele wereld kunt spelen.

Welke soorten multiplayer browsergames zijn er?

In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen client-side en server-side browsergaming. Bij de client-variant wordt het spel geheel of gedeeltelijk op de computer van de speler geëvalueerd (meestal is hiervoor een download nodig). Server-side spellen draaien volledig op de computers van de desbetreffende aanbieder.

Wat is een “massively multiplayer online role-playing game”?

Een “Massively Multiplayer Online Role-Playing Game” (kortweg MMORPG) is een real-time rollenspel op de computer dat door meerdere (honderd)duizenden spelers tegelijk via het internet kan worden gespeeld.

Zijn de browsergames voor multiplayer gratis?

Alle in dit artikel gepresenteerde spellen zijn Free2Play en vereisen alleen registratie via een e-mailadres. Sommige spellen hebben echter optionele in-game aankopen die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld het spel te versnellen of om nieuwe functies en inhoud te verwerven.

1. goalunited Legends: De voetbalmanager met langetermijnmotivatie

Met goalunited Legends word je de belangrijkste speler van je eigen voetbalclub en kruip je in een dubbelrol als trainer en manager in persoonlijke vereniging. Het hart van het spel is een uitgebreide en complexe rekenmotor, die niet alleen voor een spannende wedstrijd, maar ook voor een bijzonder realistisch spel zorgt.

goalunited Multiplayer-Browsergame
Het hart van goalunited Legends wordt gevormd door een uitgebreide en complexe rekenmotor die niet alleen zorgt voor een spannende competitie, maar ook voor een bijzonder realistisch spel.

Van de uitbreiding van het stadion, tot het werven van sponsors, tot het aannemen van nieuwe medewerkers, in goalunited Legends ligt de volledige verantwoordelijkheid alleen in jouw handen. Wedstrijdopstelling, tactische maatregelen, elftalplanning – jouw beslissingen bepalen het succes of falen van je team. Daarnaast zorg je ook voor de ontwikkeling van belangrijke faciliteiten, zoals de jeugdacademie of de medische afdeling.

Goed om te weten: goalunited werd onder andere bekroond met de Duitse ontwikkelaarsprijs in 2009 en de Duitse prijs voor computerspellen in 2011, en is momenteel het enige browserspel dat in de ESL wordt gespeeld.

2. slither.io: de slang voor de Instagram-generatie

De verslavende MMOGA Slither.io brengt Snake terug naar je terminal. In de gratis multiplayer browsergame neem je het online op tegen maximaal 500 andere medespelers . Het doel is om van een kleine worm uit te groeien tot de langste slang van de dag. Om zo snel mogelijk groter te worden, moet je zoveel mogelijk van de rondslingerende balletjes opeten. Maar pas op: je tegenstanders hebben precies hetzelfde plan en proberen je met slimme manoeuvres uit te schakelen en je resten mee te nemen voor hun eigen groei.

De slang wordtgewoon bestuurd met de muisaanwijzer. Desgewenst kan de slang ook korte tijd versnellen. Hij licht dan op, maar verliest tegelijkertijd aan grootte. Het display linksonder toont je huidige grootte en live positie, terwijl het leaderboard rechtsboven informatie geeft over de top 10 spelers van de dag. Door andere internetgebruikers via Facebook of Twitter op het spel te attenderen, kun je nieuwe ontwerpen voor je slang vrijspelen.

Shell Shockers: Verander je tegenstanders in roereieren.

Shell Shockers is een leuke actieshooter waarin je als schietgrage ei online tegen andere spelers speelt en het moet opnemen tegen vijandelijke machinaties. Maar je moet ook goed voor je eigen huls zorgen, want je wapen heeft maar een beperkte voorraad munitie. Verzamel de uitrusting van verslagen vijanden en verstop je in een kist die in de buurt staat om te voorkomen dat je direct in het kruisvuur terechtkomt. Raak je toch gewond, trek je dan terug in een rustig hoekje van het speelveld om te herstellen.

Goed om te weten: Shell Shockers is ontwikkeld door het Ministerie van Ei- en Zuivelindustrie van de Republiek Wit-Rusland.

Als kindvriendelijke first person shooter biedt Shell Shockers niet alleen veel actie en avontuur, maar ook een heel labyrint aan uitdagingen. Bedenk een naam en kies de kleur van je ei en een wapen – dan kun je meteen beginnen. Je bestuurt het spel met WASD op het toetsenbord (linkshandige spelers kunnen IJKL als alternatief gebruiken), en schiet je wapen af met de linkermuisknop. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk vijandelijke eieren kapot te schieten en aan het eind bovenaan het klassement te eindigen.

https://www.youtube.com/watch?v=P5UGQabkw0g

4 Goodgame Big Farm: De droom van een eigen boerderij

In de Free2Play titel Goodgame Big Farm herbouw je de oude boerderij van je oom George en begin je een carrière als succesvolle online boer. Je zorgt voor alle taken zoals verbouwen, oogsten en het houden van koeien en varkens en verkoopt vervolgens je goederen met winst op de lokale boerenmarkt. Met de winst die je zo maakt, breid je je productiefaciliteiten verder uit en vergroot je je boerderij.

Goed om te weten: Met meer dan 35 miljoen spelers wereldwijd is Goodgame een van de populairste MMOGA’s in zijn genre.

Goodgame Big Farm biedt in totaal meer dan 90 producten en 45 verschillende gebouwen om uit te breiden. Daarnaast heb je meer dan 100 decoratieve elementen tot je beschikking waarmee je je boerderij helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Door verbinding te maken met vrienden of andere spelers kun je elkaar helpen of je goederen over de hele wereld verkopen. Neem het op tegen andere boeren in verschillende missies en ga spannende uitdagingen aan in wekelijks wisselende spelinhoud en evenementen. Goodgame Big Farm kan ook gespeeld worden zonder registratie.

Screenshot aus Big Farm Multiplayer Browsergame ohne Anmeldung
In totaal zijn er meer dan 90 producten en 45 verschillende gebouwen om uit te breiden in Goodgame Big Farm, evenals meer dan 100 decoratieve elementen waarmee je je boerderij naar eigen smaak kunt aanpassen

5 Dark Orbit: De oneindige uitgestrektheid van het universum

Het actievolle browserspel Dark Orbit heeft al lang een cultstatus onder de sciencefiction-strategiegames. Hierin zwerf je met miljoenen andere spelers door de sterrenstelsels – altijd op zoek naar waardevolle grondstoffen en klaar voor elke strijd. Net als op aarde (die allang onbewoonbaar is geworden) draait het in het Dark Orbit-universum om macht en grondstoffen, die drie zeer invloedrijke bedrijven met alle macht willen grijpen.

Screenshot des Dark Orbit Browsergame Multiplayer
Terwijl je je een weg baant door de ruimte, kom je in Dark Orbit tal van opdrachten en andere spelers tegen met wie je een alliantie kunt vormen en samen op jacht kunt gaan.

Als speler kruip je in de rol van een ruimtepiloot en help je jouw corporatie aan de suprematie. In het begin heb je slechts een klein ruimteschip tot je beschikking, dat je naarmate het spel vordert steeds meer upgrade. Op je weg door de ruimte kom je tal van opdrachten tegen en andere spelersmet wie je een alliantie kunt vormen en gezamenlijk op jacht kunt gaan naar buit. Niet zelden verbergt een hoop puin een waardevolle schat. Houd echter altijd je vijanden in de gaten, die in een hinderlaag liggen te wachten om toe te slaan.

Goed om te weten: Dark Orbit is sinds 2014 in een compleet nieuw jasje gestoken en biedt meer dan 100 extra missies.

Gerelateerde berichten