Hoe een app belastingadvies nog eenvoudiger en moderner maakt

Ondernemers en particulieren die een belastingadviseur de opdracht geven hun belastingaangifte te behandelen, kennen de klassieke procedure: Er wordt een afspraak gemaakt met de belastingadviseur op kantoor, waar alle details met betrekking tot de samenwerking …

Hoe een app belastingadvies nog eenvoudiger en moderner maakt

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Hoe een app belastingadvies nog eenvoudiger en moderner maakt

Ondernemers en particulieren die een belastingadviseur de opdracht geven hun belastingaangifte te behandelen, kennen de klassieke procedure: Er wordt een afspraak gemaakt met de belastingadviseur op kantoor, waar alle details met betrekking tot de samenwerking worden besproken, documenten worden overhandigd, fiscale kwesties worden verduidelijkt en formaliteiten worden afgehandeld. Dit kost tijd die niet beschikbaar is voor andere taken. De oplossing: belastingaangifte via app!

Klassiek via papier of software

Voor veel burgers is de belastingaangifte een vervelend maar noodzakelijk kwaad. In tegenstelling tot bedrijven, die hun belastingaangifte uit handen geven aan een belastingadviseur vanwege de complexe eisen en vele fiscale valkuilen, gebruiken particulieren vaak de kennis van vrienden en kennissen om de belastingformulieren in te vullen, zijn ze lid van een fiscale hulpvereniging en krijgen ze daar hulp, of vullen ze de aangifte zelf in met fiscale software op hun pc.

Effectieve en individuele interactie tussen online en offline belastingadvies

Er is ook een andere manier, want modern belastingadvies is een combinatie van online en offline belastingadvies. Online belastingadvies vindt plaats op verschillende niveaus. Innovatieve toepassingen, zoals bij het platform felix1.de met een speciaal portaal en een mobiele app, vereenvoudigen de communicatie en de veilige uitwisseling van gegevens tussen belastingadviseur en klant. Met de app, en dat is het bijzondere aan online belastingadvies, worden bonnen veilig en versleuteld aan de persoonlijke adviseur doorgegeven. Dit betekent een einde aan papierwerk in te grote schoenendozen. Bonnetje na bonnetje kan direct met de smartphone worden gefotografeerd en direct via de app worden verstuurd.

Felix über Tablet oder Smartphone
Felix via tablet of smartphone

Wie vragen heeft, kan die stellen via de chat, waardoor snel een antwoord wordt gegeven, terwijl de boekhouding in de cloud gebeurt. Ondanks de nieuwste technologie hebben ondernemers en particulieren een persoonlijke belastingadviseur aan hun zijde als aanspreekpunt. Dus wie de voorkeur geeft aan een persoonlijk gesprek kan de belastingadviseur ook op zijn kantoor bezoeken of gewoon bellen. Maar wie eenmaal kennismaakt met online belastingadvies wil dat niet meer missen, want het bespaart tijd en vereenvoudigt de procedures. Het is ook mogelijk om via Skype met de belastingadviseur te praten. Ook dit maakt deel uit van een effectieve combinatie van online en offline advies. Iedere klant – particulier of ondernemer – kan het proces van belastingadvies aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren en niet andersom!

Vereenvoudigde boekhouding voor verschillende rechtsvormen

Even variabel is de afhandeling van de boekhouding, waarvan de omvang afhangt van de rechtsvorm van een onderneming. Terwijl sommigen een balans moeten opstellen, volstaat voor andere ondernemingsvormen een winst- en verliesrekening, en is voor bepaalde ondernemingen een financiële boekhouding wettelijk verplicht.

Büro, Taschenrechner, Zahlen, Finanzen, pfpgroup @ fotolia.com
pfpgroup @ fotolia.com

Dankzij online belastingadvies is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende aanbiedingen. Iedereen bepaalt zelf of hij delen van de boekhouding zelf wil doen en kosten wil besparen of dat hij de afhandeling van de complete financiële administratie wil overdragen aan de belastingadviseur. Deze differentiaties zijn mogelijk omdat ook freelancers en ondernemers op basis van hun rechtsvorm de dienst kunnen boeken die zij daadwerkelijk nodig hebben en wensen. De aangeboden diensten in verschillende pakketten laten ook bij belastingadvies ruimte voor individuele wensen en eisen.

Variabele en transparante prijsstelling

De prijsstelling is net zo variabel als de keuze van de diensten. Klik voor klik worden de diensten geboekt op het betreffende online belastingportaal. De prijs staat al voor de boeking vast. Dit betekent dat de diensten voor de verschillende belastingaangiften niet in rekening worden gebracht op basis van de tijd en moeite die ermee gemoeid zijn. In plaats daarvan wordt de prijs voor de gewenste dienst vooraf weergegeven, zodat de kosten voor de belastingadviseur geen verrassingspakket meer zijn, maar transparant en berekenbaar.

Deze financiële planningszekerheid is vooral belangrijk voor oprichters, die vanwege de transparante en selecteerbare kosten meteen vanaf het begin een belastingadviseur aan boord kunnen halen. Dit geldt ook voor startersadvies, dat afhankelijk van de aanbieder ook in de vorm van een pakket kan worden geboekt. Dit versterkt niet alleen de rug door de rechtszekerheid met betrekking tot belastingen, maar schept ook ruimte en tijd voor andere taken die niet alleen bij de oprichting van een bedrijf prioriteit hebben.

De combinatie van offline en online belastingadvies zorgt voor een andere aanpak van de belastingaangifte. Het is niet langer een last, omdat het kan worden gedelegeerd aan professionals, namelijk een persoonlijk belastingadviseur, tegen transparante en voorspelbare kosten. Communicatie tussen belastingadviseur en klant via traditionele en digitale kanalen vereenvoudigt werkprocessen en maakt ze efficiënter. Ineens is belastingaangifte echt leuk!

Gerelateerde berichten