Windows Hotfix Downloader – Het Monster Hulpmiddel

De gratis “Windows Hotfix Downloader” van Alphawaves, kortweg WHD genoemd, downloadt en installeert Windows updates, Office updates, service packs, feature packs in verschillende talen en bitversies afzonderlijk of als geheel pakket. Het hoogtepunt: de updates …

Windows Hotfix Downloader – Het Monster Hulpmiddel

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Windows
  6. »
  7. Windows Hotfix Downloader – Het Monster Hulpmiddel

De gratis “Windows Hotfix Downloader” van Alphawaves, kortweg WHD genoemd, downloadt en installeert Windows updates, Office updates, service packs, feature packs in verschillende talen en bitversies afzonderlijk of als geheel pakket. Het hoogtepunt: de updates kunnen ook worden geïntegreerd in een image – of drivers, serienummers, certificaten, enz. Daarnaast kunt u ook Windows Media Center van Windows 8.x Pro toevoegen en het .NET Framework 3.5 activeren. U kunt een Office DVD maken met Service Pack en Office updates in Multilingual. Verder kan het programma opstartbare ISO-images en USB-sticks maken. Maar de tool kan nog veel meer.

De functies van de tool zijn een uitstekende aanvulling op wat we hebben gepresenteerd in het artikel“De onvoorstelbare mogelijkheden van install.wim – Deel 2“. De naam is enigszins misleidend, want de tool downloadt niet alleen Windows hotfixes, maar heeft speciale functies aan boord zoals ESD decrypter, all-in-one tool, splitsingstool, driver backup enz. Niet alleen gebruikers die vaak meerdere pc’s updaten en bandbreedte willen besparen moeten hier een kijkje wagen. (Status juli 2014 WHD versie 8.1.2.0)

1. vereisten

De WHD tool, die niet eens geïnstalleerd hoeft te worden, bevat al de deployment tools Dism en Oscdimg. De commandoregeltools zijn onderdelen van de “Windows Assessment and Deployment Kit” (ADK) of de “Windows Automated Installation Kit” (WAIK). Oscdimg is een CD/DVD-tool en creëert *.ISO(s). Dism is een hulpprogramma voor image-onderhoud.

Voor Windows 7 moet alleen het .NET Framework 4 worden geïnstalleerd en u moet beheerdersrechten hebben.

1.2 Voorbereidingen

U kunt de WHD tool downloaden uit ons software archief. Pak het archief uit in een nieuw aangemaakte map genaamd“WHD” en open het bestand WindowsHotfixDownloader.exe met een rechtsklik als administrator. Er verschijnt eerst een onopvallend venster. Maak eerst (zoals in bovengenoemd artikel) een werkmap aan op d:. Klik in het WHD venster op het kleine map symbool naast“Path” en selecteer het pad d:work. U kunt ook elk ander pad selecteren.

Erster Start – Ordnerauswahl
Eerste start – map selectie
Pfad geändert
Pad gewijzigd

Klik nu op het tandwielsymbool“Instellingen” (naast het mapsymbool). Onder het tabblad“Windows” (naast “Office”) moet in de tweede regel onder“Dism Pathdism.exe worden ingevuld. Aangezien wij de kit al op het systeem hadden geïnstalleerd, kan het pad voor u anders zijn.

Settings – Windows
Instellingen – Windows

1.3 Instellingen onder Windows

De antiviruscontrole – indien geactiveerd – scant alles wat u downloadt met uw virusscanner.

Check for newer Update lijsten – indien geactiveerd – controleert altijd op nieuwe updates.

Voorkomen dat Windows in slaapstand gaat – indien geactiveerd – voorkomt slaapstand.

Proces Prioriteit – Proces prioriteiten voor WHD – Selectie: Normaal, Idle, Below Normal, Above Normal, High en Real Time.

Limit Updates Installer – Maximum limiet (75) van update installers.

Aan de rechterkant kunt u een proxy instellen.

We laten de standaardinstellingen staan.

1.4 Instellingen onder Office

Settings Office
Instellingen Office

MS Office 2010 en 2013, zowel 32- als 64-bit, worden ondersteund.

Onder:

Office EXE’s verwijderen na extractie – indien geactiveerd – worden alle Office EXE-bestanden verwijderd na extractie.

MSP’s uitpakken uit downloads van Office-updates – indien geactiveerd – de downloads van Office-updates worden uitgepakt in MSP’s.

Filter Office-updates / SP(s) (taal ) – indien ingeschakeld – u kunt filters instellen voor Office-updates en SP’s taalbestanden.

We laten de standaardinstellingen staan.

2. Windows- en Office-updates downloaden

Klik op de groene pijl (Terug) om naar het updatevenster te gaan (zie vorige afbeelding). Onder de knop “Kleurrijke map” kunt u specifiek uw downloadpakketten selecteren voor Windows 7 (32-/64-bit), Windows 8.1 (32-/64-bit), Office 2010 (32-/64-bit) en Office 2013 (32-/64-bit). Zelfs als u voor een Windows 8.1-pc zit, zou u bijvoorbeeld “Windows 7” kunnen selecteren, dit geldt ook voor Office, dat u misschien niet eens bezit. Het item“Alle lijsten downloaden” toont de selectielijst als voorbeeld onder het tabblad“Lijsten bijwerken” – u kunt deze opslaan in XML-formaat.

Update Lists Auswahl
Update Lijsten selectie

Onder het tabblad“Update Lists” zie je weer een overzicht van de selectielijst als voorbeeld met de extensie wh – voor Windows Hotfix. Klik op het groene vergrootglas symbool naast de blauwe “Pijl verversen” knop, de“Update Lists Viewer” wordt geopend. Met“Opslaan” kunt u opslaan in XML-formaat.

Update Lists Viewer
Update Lists Viewer

U kunt de vermeldingen dan weer verwijderen met een rechtsklik wanneer u de vermelding uitklapt (rode markering). WHD heeft de “Update Lists” nodig als je een pakket downloadt.

08.WHD
Pakketviewer verwijderen

Selecteer nu een item uit de keuzelijst via de knop “Kleurrijke map” en klik nog steeds op de blauwe knop “Pijltje verversen” zodat de lijst ververst wordt. In het tabblad“Downloader” ziet u vervolgens de selectielijst verdeeld in hoofdcategorieën – Security Updates, Service Packs, Important Updates, Cumulative Updates, Optional Updates, Recommended Updates, Hotfixes, General Updates, Additional Updates enz.

Vorschau auf die Updates
Preview van de updates

Als u bijvoorbeeld het item “Extra Updates” uitvouwt (of “Alles uitvouwen” voor alle vermeldingen), ziet u 6 updates met details zoals KB-nummer, type, grootte, releasedatum, categorie, KB-artikel en architectuur (x86, x64). Als u een update-item selecteert (aanklikt), kunt u onder“Search Supersed” kijken of deze update is vervangen door een andere update of de Microsoft-website oproepen onder“KBArticle“. Als u dit update-item activeert (aanvinkt) en op“Download” klikt, wordt deze update gedownload en opgeslagen in de submap van de map werk gesorteerd.“Alles selecteren” activeert alle vermeldingen. U kunt de voorbeeldlijst vervolgens verwijderen met“Wissen” zodra u uw updates hebt geselecteerd en gedownload.

De WHD-tool heeft ook een zoekfunctie voor updates.

Nach Update suchen
Zoeken naar update

2.1 Windows en Office updates installeren

Als je de gedownloade updates wilt installeren, ga dan naar“Windows” (naast “Instellingen”) voor Windows updates met behulp van het tandwielsymbool, anders ga je naar“Office” voor Office updates.

Updates installieren
Updates installeren

Onder“Windows” staat naast de knop“Installeren” ook“Ondersteunt LDR-modus“.

Dit betekent: ondersteunt “Limited Distribution Release” (LDR).

LDR verwijst naar hotfixes die specifieke problemen elimineren en niet worden gecontroleerd op problemen met andere updates. Een hotfix moet normaal gesproken worden aangevraagd bij Microsoft support en wordt niet aangeboden via Windows Update. WHD biedt echter wel hotfixes aan. Voorbeeld: Hotfix aanvraag.

Klik op de grote knop“Installeren“, dan op“Updates selecteren” en zoek het MSU-bestand dat u wilt installeren in de gesorteerde submap van de map werk.

Als u niet het hele pakket (MSU) maar de CAB-bestanden wilt installeren, kunt u de MSU-bestanden uitpakken (zie punt 6“MSU naar CAB“).

Select Updates
Selecteer Updates

In het venster moet je de update selecteren en op“Installeren” klikken.

Windows-Updates installieren
Windows Updates installeren

De Windows update wordt geïnstalleerd voor uw systeem. Wil je meerdere updates installeren, verzamel dan eerst alle updates (MSU of CAB) in het voorbeeldvenster voordat je op “Installeren” klikt, zo kan het in één keer.

WHD herkent of een update al geïnstalleerd is in het systeem en geeft een melding. Het is dus niet mogelijk om een update twee keer te installeren.

Update Check
Update Check

Onder“Office” is het proces hetzelfde.

Hier kunt u ook het servicepack voor uw Office-versie downloaden en installeren.

Als u niet het hele Office-update-pakket (EXE) maar de CAB-bestanden wilt installeren, kunt u de EXE-bestanden uitpakken (zie punt 6“EXE naar MSP“). Dit geldt ook voor het pakket taalbestanden (EXE) – zie punt 6“EXE naar CAB“.

Office-Update installieren
Office update installeren

3. de integratie van Office-updates en service pack voor Office

Gebruik het tandwielpictogram om naar het tabblad “Office” te gaan (naast “Extra”).

Office Service Pack Auswahl
Office Service Pack selectie

Hier kunt u SP2 (afzonderlijk als 32- en 64-bit) voor MS Office 2010 of SP1 (afzonderlijk als 32- en 64-bit) voor MS Office 2013 downloaden. Eerst wordt er weer een preview getoond.

U kunt de talen gemakkelijk herkennen onder “Taal” rechtsboven. Vervolgens activeert u de talen die u wilt downloaden. Deze downloads belanden gesorteerd als EXE-bestanden in een submap van de werkmap.

Service Pack Multilingual downloaden
Download Service Pack Multilingual

Als u nog Office-updates wilt toevoegen, klikt u op het groene pijlsymbool zodat het tandwielsymbool weer zichtbaar wordt. Klik op de knop “Kleurrijke map” en selecteer uw Office-versie.

Office-Updates Auswahl
Office-updates selecteren

Er verschijnt eerst een voorbeeldlijst. Selecteer onder Security Updates, Hotfixes etc. de update die u wilt downloaden. Het item dat u activeert en vervolgens downloadt, belandt opnieuw afzonderlijk in een submap van de werkmap – eenmaal als geheel pakket (EXE) en eenmaal in een andere map, in verschillende talen uitgepakt in MSP-formaat. Als u een update-item selecteert (aanklikt), kunt u onder“Search Supersed” kijken of deze update is vervangen door een andere update of de Microsoft-website oproepen onder“KBArticle“. Klik op“Wissen” om het voorbeeldvenster te wissen.

Als de update al in het servicepack is opgenomen, verschijnt er een bericht.

Het SP2 voor Office 2010 bevat alle updates tot mei 2013 en de cumulatieve updates tot april 2013.

SP1 voor Office 2013 bevat alle updates tot januari 2014 en de cumulatieve updates tot december 2013.

Office-Update Multilingual downloaden
Office Update Multilingual download

3.1 Office Install DVD omzetten naar ISO

Klik op het tandwielpictogram en vervolgens op“Extra“. Hier vindt u links de knop“Office ISO“. U maakt een ISO-bestand door uw Office DVD in het CD/DVD-ROM-station te plaatsen en op de knop“Office ISO” te klikken. Selecteer de hoofdmap van de Office DVD (voorbeeld – “G:Office15” voor Office 2013) en maak na de query van de opslagmap een nieuwe map aan in het venster – voorbeeld: D:Office2013-ISO. Selecteer vervolgens de nieuw aangemaakte map met de knop“Selecteer map“. WHD slaat vervolgens de bestanden daarin op.

Na enkele minuten staat er een Office2013.iso in de map D:Office2013-ISO.

Office-ISO-Button
Office-ISO knop
Erstellt Office-2013-ISO in: D:Office2013-ISO
Office-2013-ISO aangemaakt in: D:Office2013-ISO
Komplett
Complete

3.2 Office Service Pack en updates integreren in de ISO

De volgende stap is het uitpakken van de Office2013.iso in een map, zodat de updates en het servicepack in de map kunnen worden geïntegreerd.

Ga nu naar het tabblad“Office” (naast “Extra”) en klik rechts op“Integreren“.

Office Integrate
Tabblad Office – knop Integreren

Klik in het volgende venster op“Select installation folder / ISO image“.

Select installation folder / ISO image
Selecteer installatiemap / ISO-image

Bevestig de prompt“Do you want to select an ISO image?” en selecteer met“Open” de zojuist gemaakte Office2013.iso, die zich in de map D:Office2013-ISO bevindt.

Office.iso auswählen
Selecteer Office.iso

Vervolgens wordt u gevraagd naar een opslagmap om de Office2013.iso in uit te pakken. Maak in het venster een nieuwe map aan op d: met de naam“Office-Integrate” en selecteer vervolgens de nieuw aangemaakte map met de knop“Map selecteren“.

26.WHD
Selecteer map

Daarna wordt een submap“ISO” van WHD aangemaakt en worden de bestanden daarin uitgepakt.

Office-ISO-Datei wird im Ordner ISO von Office-Integrate entpackt
Office ISO-bestand wordt uitgepakt in de ISO-map van Office-Integrate

Klik nu op“Select Updates” en selecteer bijvoorbeeld het servicepack dat in de submap van de map “werk” staat. U kunt het volledige servicepack (EXE) selecteren of de uitgepakte MSP’s in verschillende talen, die zich in verdere submappen bevinden.

Select Updates
Selecteer Updates
SP komplett ausgewählt
SP volledig geselecteerd
SP nach Sprachen wählen - MSPs
Selecteer SP per taal – MSP’s

Klik op de vermelding zodat deze in de regel “Bestandsnaam” staat en klik vervolgens op“Openen“. Vink in het WHD-venster de vermelding aan en klik vervolgens op“Integreren“. Wanneer u wordt gevraagd of er een bijgewerkte Office ISO-map moet worden gemaakt wanneer deze integratie is voltooid, antwoord dan eerst “Nee” als u nog Office-updates wilt toevoegen.

Klik opnieuw op“Updates selecteren” en schakel over naar de submappen. Ook hier is het proces hetzelfde als voor het servicepakket. U kunt het hele pakket of de uitgepakte bestanden (Taal) integreren. Zodra u klaar bent met de selectie en integratie, kunt u het herhaalde verzoek bevestigen om een bijgewerkte Office ISO-map te maken wanneer deze integratie is voltooid, deze keer.

Build Office ISO
Build Office ISO

Selecteer de submap“ISO” van de map“Office-Integrate“. De map bevat de uitgepakte Office DVD, het Service Pack en diverse Office updates. Nu moet opnieuw een ISO-bestand worden gemaakt.

3.3 Office terug converteren naar ISO installeren

Klik opnieuw op het tandwielsymbool en vervolgens op“Extra”. Klik weer op de knop“Office ISO” en selecteer met“Map selecteren” de submap“ISO” van de map“Office-Integrate“. Bij de vraag naar de nieuwe naam selecteert u bijvoorbeeld“Office2013NEW“.

Ordner auswählen
Selecteer map

Na“Opslaan” wordt een Office2013NEW.iso aangemaakt in de map“Office2013-ISO“, waar de Office2013.iso zich al bevindt.

Neue Office.iso speichern
Nieuwe Office.iso opslaan
Neue ISO mit SP und Updates wird erstellt
Nieuwe ISO met SP en updates wordt aangemaakt
ISO erfolgreich erstellt
ISO succesvol aangemaakt

Je kunt aan de GB grootte zien dat de nieuwe ISO de updates en het servicepack bevat. Je kunt de “oude” ISO (Office2013.iso) verwijderen en de nieuwe ISO (Office2013NEW.iso) branden.

Alte und neue Office-ISO-Datei
Oud en nieuw Office ISO bestand

4. het tabblad “Windows

Klik op het tandwielpictogram en vervolgens op het tabblad“Windows” (naast “Instellingen”).

Settings – Windows
Het tabblad Windows

Hier heb je ook de mogelijkheid om geïnstalleerde updates op je systeem te verwijderen via de knop“Pakketten“.

“Opschonen” is een opruimfunctie om updates te verwijderen die inmiddels zijn vervangen.

Met“LangPacks” (lp-de_.exe, de-de_.exe, deu_.cab, lp_.cab) kunt u Taalpakketten downloaden voor Vista, Windows 7, Windows 8.0 en Windows 8.1.

Met de knop“Windows 7 ISO’s” kunt u Windows 7 met SP1 als ISO-bestand van “DigitalRiver” downloaden. Edities zoals Home Premium, Professional of Ultimate worden hier aangeboden in verschillende talen en in 32- of 64-bit versies. Dit is ideaal als u uw Windows 7 DVD kwijt bent terwijl er nog een geldige sleutel beschikbaar is.

Dit is ook beschikbaar voor Vista en Microsoft Office.

Tip: Windows Vista of Windows 7 DVD kwijt?

Tip: Microsoft Office 2007, 2010 of 2013 DVD kwijt?

(DigitalRiver of HeiDoc.net zijn officiële distributiepartners van Microsoft)

De knop“Offline” biedt eerdere Windows-updates die eigenlijk allemaal al op uw systeem zijn geïnstalleerd. De offline updates zijn handig voor bijvoorbeeld afbeeldingen die nog geen Windows updates hebben ontvangen, of voor een nieuwe Windows installatie.

De knop“Online” vraagt de nieuwste Windows-updates op.

Interessant is de knop“Integreren“. Deze integreert updates, taalpakketten, stuurprogramma’s, enz. in een image.

4.1 Voorbereidingen voor de integratie

Onder het tabblad“Windows” en de knop“Integreren” zijn er opties voor het integreren van taalpakketten, updates, stuurprogramma’s, productsleutels, certificaten, Win-aanmeldschermen, Win-achtergrondafbeeldingen, themapakketten en nog veel meer.

De integratie moet apart van Windows 7 en Windows 8.x gebeuren. U kunt meerdere edities van een besturingssysteem activeren in de WHD als u de licenties heeft, maar u moet de besturingssystemen NIET “mixen”. We hebben de ervaring dat WHD dingen door elkaar haalt en in de verkeerde image integreert als er een andere image (Win7, Win8.x) wordt toegevoegd. Kies eerst een besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows 7, en voer de integratie uit. Kies dan het volgende besturingssysteem en herhaal het proces.

4.2 ISO uitpakken

Button Integrate
Integratieknop

Eerst moet de image worden uitgepakt zodat de updates, taalpakketten, enz. kunnen worden geïntegreerd.

Klik op de knop“Integreren” en ga vervolgens naar“Installatiemap / ISO-image selecteren“.

Select installation folder / ISO image
Select installation folder / ISO image

Wilt u een ISO-image selecteren?

DVD/ISO Select
DVD/ISO Select

Klik op“Ja“, selecteer het Windows 7 of Windows 8.x ISO-bestand dat de install.wim bevat en klik vervolgens op“Openen“. Plaats uw Windows 8.x ISO vooraf in de map “werk”. Als u Windows 7 hebt gedownload via DigitalRiver, komt er automatisch een submap“Windows 7 SP1 ISO’s” in de “werk”-map terecht.

ISO auswählen
Selecteer ISO

U wordt dan gevraagd om een map waarin u het ISO-bestand wilt uitpakken. Je maakt best een map aan met de naam“Win8Integrate” voor Windows 8.x of“Win7Integrate” voor Windows 7 rechts in het venster en klikt dan op“Selecteer map“. WHD maakt dan een submap“ISO” aan en pakt het ISO-bestand daarin uit.

Extrahiert Windows 8.x.iso in D:workWin8IntegrateISO
Extract Windows 8.x.iso to D:workWin8IntegrateISO
Ordner ISO im Unterordner Win8Integrate
ISO map in de Win8Integrate submap

Klik nu weer op de knop“Integrate” onder“Windows” en op“Select installation folder / ISO image“. Op de vraag of u een ISO-image wilt selecteren, antwoordt u ontkennend.

4.3 De vermeldingen voor de integratie toevoegen

Möchten Sie ein ISO-Image wählen? – Nein
Wilt u een ISO-image selecteren? – Nee

Na de prompt selecteert u bijvoorbeeld de submap“ISO” van de map“Win8Integrate” en voegt u de items toe onder de respectievelijke tabbladen. Zodra u alle tabbladen hebt doorlopen, start u de integratie zoals beschreven in punt 4.4. Selecteer dan pas de volgende submap“ISO” van de map“Win7Integrate” en herhaal het proces. De volgorde van de ISO-mappen maakt niet uit.

Unterordner ISO auswählen
ISO map in de Win8Integrate submap – Selecteer map

In het volgende venster wordt de afbeelding weergegeven met de edities en de indexnummers.

Onder Windows 8.x, voor

“Windows 8.x Professional” index 1 en voor de Core-versie

“Windows 8.x” index 2

wordt weergegeven.

Onder Windows 7, voor

“Windows 7 Starter” Index 1

“Windows 7 Home Basic” Index 2

“Windows 7 Home Premium” Index 3

“Windows 7 Professional” index 4 en

“Windows 7 Ultimate” Index 5

weergegeven.

(Mogelijk ontbreekt “Starter”, dan heeft “Home Basic” index 1, “Home Premium” index 2 enz.)

Activeer uw editie(s) waarvan u de licentie(s) heeft en klik op“Start” om met de invoer te beginnen.

Windows-7-Images
Windows 7 afbeeldingen

Er wordt een nieuw venster geopend met verschillende tabbladen. Doorloop eerst alle tabbladen en voeg uw gegevens toe. Klik pas aan het eind op het kleine blauwe vinkje“Integreren” in de onderste regel, zodat de vermeldingen worden geïntegreerd.

Register Language Packs
Register Language Packs

Onder het tabblad“Language Packs” kun je met“Add” de Language Packs (lp.cab) toevoegen die je later wilt integreren. Met“Verwijderen” kunt u de gemarkeerde vermelding weer verwijderen als het de verkeerde vermelding was. Als u de Taalpakketten al hebt gedownload, zou u ze moeten vinden in de submappen van de map “werk”.

Ga naar het volgende tabblad“Updates“. Hier kunt u uw updates (*.msu, *.cab) toevoegen via “Add”. U zou alles in de submappen moeten vinden, anders downloadt u de updates.

Ga dan naar het volgende tabblad“Drivers“. Hier kunt u via “Toevoegen” bijvoorbeeld uw drivermap (C:drivers) toevoegen. De parameter“Force Unsigned” moet worden geactiveerd. Deze wordt gebruikt om de eis dat niet-ondertekende drivers een digitale handtekening moeten hebben op x64-gebaseerde pc’s op te heffen. Stuurprogrammapakketten (EXE) kunnen niet worden toegevoegd.

Register Drivers
Stuurprogramma’s registreren

Onder het tabblad“Key/Cert” kunt u via“Add Serial” uw productsleutel voor de getoonde editie (met koppeltekens) toevoegen. Via“Add Certificate” kunt u Microsoft beveiligingscertificaten (*.xrm-ms) van het systeem invoegen. U vindt de certificaten in de directory “C:\Windows\system32”.

Register Key/Cert
Registreer Sleutel/Cert

Onder het tabblad“Setup Image” kunt u uw Windows 7 inlogscherm of het Windows 8.x vergrendelscherm wijzigen en later integreren in de afbeelding. De interface is gebaseerd op het Duits (1031). Afbeeldingen in de formaten jpg, png, bmp en gif worden ondersteund.

Dit betekent dat u onder Windows 7 niet meer in het register hoeft te rommelen, zoals beschreven in de WinTotal tip “Windows 7 aanmeldingsachtergrond wijzigen”.

Opmerking: U kunt de schermen voor het Windows 8.x vergrendelingsscherm vinden onder “C:\WindowsWebScreen”, het standaard Windows 7 inlogscherm is het afbeeldingsbestand background.bmp, dat zich bevindt onder “C:\WindowsWebSystem32oobe”.

Register Setup Image
Register Setup Image

Onder het tabblad“Tweaks” kun je *.reg bestanden toevoegen. Of je hebt al een map aangemaakt met verschillende *.reg bestanden die je kunt selecteren, of je selecteert gewoon een map waar *.reg bestanden staan – alleen de *reg bestanden worden toegevoegd, NIET de map zelf. WHD vraagt echter om een map, individuele *.reg bestanden kunnen niet worden toegevoegd. U kunt zoeken naar andere mappen waar zich mogelijk nog *.reg bestanden bevinden.

Onder de tab“Wallpapers” kunt u bureaubladachtergronden toevoegen. Afbeeldingen in de formaten jpg, png, bmp, gif en jpe worden ondersteund.

Opmerking: U kunt ook bureaubladachtergronden vinden in de map “C:\WindowsWebWallpaper”.

Register Wallpapers
Wallpapers tab

Onder het tabblad“ThemePacks” kunt u uw verzameling Windows-thema’s (*.themepacks) toevoegen.

De extra functie Enable NetFX3 is speciaal voor Windows 8.x en activeert het .NET Framework 3.5 voor uw Windows 8.x editie. De onderste balk is zichtbaar in elk tabblad, ook in Windows 7, maar daar is hij inactief.

Enable NetFX3
NetFX3 inschakelen

Klik op de actieve knop en selecteer de map“WinSxS” onder “C:\Windows”, dan is de knop inactief – er gebeurt verder niets. Het wordt doorgegeven aan de Windows 8.x-afbeelding tijdens de integratie.

WinSxS auswählen
Selecteer WinSxS

4.4 Invoer integreren

Zodra u alle tabbladen hebt doorlopen en uw items hebt toegevoegd, klikt u op het kleine blauwe vinkje“Integreren” in de onderste balk. Uw items worden geïntegreerd en overgebracht naar de afbeelding.

15% Mounting
15% Montage
Integrating
Integreren
Komplett
Compleet

De eerste afbeelding is nu compleet. Klik nu weer op de knop“Integreren” onder“Windows” en op“Installatiemap / ISO-image selecteren“. Bevestig de vraag of u een ISO-image wilt selecteren en selecteer de volgende ISO-submap, bijvoorbeeld de map“Win7Integrate“. Voeg vervolgens de gegevens toe onder de respectievelijke tabbladen. De procedure wordt beschreven onder punt 4.3.

5. Windows Media Center maken van de Win8.x Pro versie

Onder het tabblad“Extra“, helemaal onderaan onder “Extra”, is er een knop genaamd“PRO naar WMC“.

PRO to WMC
PRO naar WMC

Als je de “Media Center” editie hebt, kun je met elke PRO versie van Windows 8.x de WMC editie maken en desgewenst op een DVD branden.

Windows 8.1 Pro mit Media Center
Windows 8.1 Pro met Media Center

Klik op“PRO naar WMC” en vervolgens op“Bron selecteren“. Wanneer u wordt gevraagd of u een ISO-image wilt selecteren, bevestigt u met “Ja”.

Select Source
Select Source

Selecteer een ISO-bestand van een Windows 8.x Professional en klik op“Openen“. Het maakt niet uit of het Media Centre op deze Win8.x Pro versie staat. Er wordt dan gevraagd om een map waar het ISO-bestand uitgepakt moet worden. Maak in het venster een map aan, bijvoorbeeld WMC in de map“werk“, markeer de nieuw aangemaakte map en klik op“Map selecteren“.

Neuer Ordner WMC
Nieuwe map WMC

Vervolgens maakt WHD een submap ISO van de map WMC en pakt het ISO-bestand daarin uit.

ISO-Datei wird im Verzeichnis D:workWMCISO entpackt
ISO-bestand wordt uitgepakt in de map D:workWMCISO

Klik op“Data.dat toevoegen” en selecteer het verborgen bestand data.dat.

U vindt dit verborgen bestand onder

Windows 8.0 Pro onder“C:\Windowssystem32” en onder

Windows 8.1 Pro onder“C:\Windowssystem32\sppstore2.0“.

Als je de PRO-versie van Windows 8.0 met WHD hebt toegevoegd, moet het bestand data.dat ook afkomstig zijn van een “Windows 8.0 Media Center Edition”. Als je echter de PRO-versie van Windows 8.1 hebt genomen, moet het data.dat-bestand ook afkomstig zijn van een “Windows 8.1 Media Center Edition”. Het mengen van Windows 8.0 en 8.1 is niet mogelijk.

U kunt nog steeds een bestand ei.cfg aanmaken en dit vervolgens toevoegen via“Ei.cfg bestand toevoegen“. Zie voor meer informatie het artikel“De onvoorstelbare mogelijkheden van install.wim – Deel 2” onder punt 6.0“ei.cfg bestand aanpassen“. Als u de “Media Centre” editie later alleen op een DVD wilt branden, heeft u het ei.cfg bestand niet nodig.

Klik dan op“Beeld converteren“. Weiger het verzoek om de productsleutel.

Convert Image
Convert Image

Let in het artikel“De onvoorstelbare mogelijkheden van install.wim – Deel 2” op punt 4.2“Media Center installeren en activeren“.

Na het succesbericht worden de bestanden in de ISO-map onder “d:workWMC” herzien.

Erfolgreich
Succesvol

5.1 Windows Media Center ISO maken

Je kunt je Media Center editie meteen als ISO bestand aanmaken en vervolgens branden. Klik op“Tools” dan op“Windows ISO(s)” en selecteer de submap“ISO” van de map“WMC“. Als bestandsnaam kun je“ProfessionalWMC” kiezen. De naam is vrij te kiezen, zorg er alleen voor dat er geen spaties in de naam staan.

Windows ISO(s)
Windows ISO(s)

Wacht tot oscdimg tool 100% bereikt.

oscdimg
oscdimg

Daarna is je ProfessionalWMC.iso te vinden in het pad “d\:workWMC\ISO” en kun je het branden.

ISO erstellt
ISO aangemaakt

6. de “Tools” tab

Dit tabblad bevat andere interessante hulpmiddelen.

Ze zijn verdeeld in 2 categorieën, “Windows Installatie” en “Extra”.

Register Tools
Register Tools

Met“USB Tool” kunt u een opstartbare USB-stick maken voor Windows 7 en Windows 8.x die ook UEFI-compatibel is. U kunt een ISO-bestand selecteren of een map, dus een uitgepakte ISO-map. De stick wordt automatisch geformatteerd. U kunt echter zelf nog kiezen tussen NTFS, FAT32 of UEFI.

Met“Windows ISO(s)” kunt u Windows ISO-bestanden maken zoals beschreven onder punt 5.1 met de “Media Centre” editie.

Met“Office ISO” kunt u een Office ISO maken zoals beschreven onder punt 3.3.

Met“MSU to CAB” kunt u het Windows Updates pakket (MSU), dat meerdere *.cab bestanden bevat, uitpakken.

Met“EXE to MSP” kunt u het Office Updates-pakket (EXE) en het Service Pack-pakket (EXE), dat meerdere *.msp-bestanden bevat, uitpakken.

Met“EXE to CAB” kunt u het Windows Update Language Files pakket (EXE) uitpakken dat verschillende *.cab bestanden bevat.

“Drivers Backup” zoekt en maakt een back-up van alle drivers. U kunt kiezen uit 2 filterfuncties: ofwel zoeken in het register en Microsoft drivers overslaan, ofwel zoeken op de harde schijf (met Microsoft drivers).

Drivers Backup über die Registry ohne Microsoft-Treiber
Drivers Backup via het register zonder Microsoft drivers
Drivers Backup über Dism mit Microsoft-Treiber
Drivers back-up via Dism met Microsoft driver

“ESD Decrypter

Met deze tool kunt u

– ESD decoderen

– ESD toevoegen aan install.wim

– ESD toevoegen aan install.esd

– WIM toevoegen aan install.esd

– maak een installatie DVD met install.wim

– maak een installatie DVD met install.esd

ESD Decrypter
ESD Decrypter

Kies eerst een algemene locatie via“Save to Location“. Selecteer de map“werk” gelegen op d: als deze leeg is. WHD maakt dan een submap genaamd “TOOLS_WHD”.

Selecteer vervolgens onder“Opties” wat je wilt doen, er moet dan een vinkje voor de optie verschijnen. Als je bijvoorbeeld“WIM naar install.esd” hebt geselecteerd, kun je een nieuwe install.esd kopiëren van meerdere install.wim bestanden.

Dit heeft als voordeel dat je van een uitgebreide install.wim (bijv. 8 GB) een zeer compacte install.esd (bijv. 3,5 GB) kunt maken, die dan op een DVD past (ca. 4,7 GB). Voor een installatie DVD maakt het niet uit of er een install.wim of install.esd in de DVD map “sources” staat. Het is ook bekend dat een schone installatie gerealiseerd kan worden met de install.esd. Hoe je dat doet met het Dism commando kun je lezen in het artikel“De onvoorstelbare mogelijkheden van install.wim – Deel 2” onder“Voor- en nadelen van install.esd” (helemaal aan het begin).

Met“Split an ISO” kun je ISO(s) splitsen. Hiervoor moet de grootte worden ingesteld onder“swm size“.

De“AIO Tool” is een alles-in-één tool voor Windows 7, Windows 8.0 en Windows 8.1 en ondersteunt de x64 herstelmodus.

Met“ISO to AIO” kunt u 2 install.wim, één van 32-bit en één van 64-bit, van één besturingssysteem samenvoegen. Bij aankoop krijg je meestal twee schijven, één voor 32-bit en één voor 64-bit systemen. Als je bijv. Windows 8.1 x86 en Windows 8.1 x64 samen op één DVD wilt hebben, kopieer je beide DVD’s eerst elk in een aparte map (voorbeeld: x86 en x64) en maak je voor elk een ISO-bestand aan met de knop“Windows ISO(s)” – maar je behoudt wel de mappen (x86 en x64). WHD maakt van 2 install.wim (x86 en x64) één install.wim (x86/x64). Het mengen van verschillende besturingssystemen is niet mogelijk.

Eerst is er een beetje cosmetica. Klik op“Add WIMs: Browse” en selecteer de install.wim van de x86 map, dan van de x64 map. De edities worden weergegeven in de lijst. Hier kun je met de“Image Editor” de beschrijving en de naam naar wens aanpassen.

Name und Beschreibung editiert
Naam en beschrijving bewerkt

Ook al is er geen bewaarknop, de wijzigingen worden opgeslagen en blijven bewaard, bijvoorbeeld als je WHD afsluit.

Klik nu op“ISO naar AIO” – een klein venster wordt geopend.

In het eerste veld voegt u het x86 ISO-bestand toe, bijv. Windows8.1×86.iso, in de tweede regel Windows 8.1×64.iso. Het groene plusteken is verantwoordelijk voor het opgeven van de map waarin beide install.wim worden samengevoegd, bijvoorbeeld “werk”. U kunt de ei.cfg nog steeds invoegen of verwijderen. Activeer desgewenst“Build ISO“, dan wordt direct een ISO aangemaakt. Klik dan op“Build AIO“.

ISO to AIO
ISO naar AIO
Komplett
Complete

In de map AIO van de map“werk” zijn beide install.wim samengevoegd. U kunt dan een ISO-bestand maken met de knop“Windows ISO(s)” (selecteer map AIO) en deze vervolgens branden. Als u de optie“ISO bouwen” hebt geactiveerd, wordt automatisch een WinAIO.iso aangemaakt in de “werk”-map.

WinAIO.iso
WinAIO.iso

Nieuwe versie uitgebracht

Inmiddels is een nieuwe versie 1.1.8.5 uitgebracht, waarin de twee categorieën “Windows Installatie” en “Extra” als extra tabbladen onder“Extra” zijn gescheiden.

Neue Version
Nieuwe versie 1.1.8.5

Intro grafiek: Alphawaves

Gerelateerde berichten