Bedrijfssoftware – Op welke gebieden kan software u helpen uw eigen bedrijf te beginnen

Iedereen die een bedrijf opzet om zelfstandig ondernemer te worden, staat voor veel uitdagingen. Naast het personeelsbeheer voor de eerste werknemers moet ook aan marketing en loonadministratie worden gedaan. Dit vormt voor veel oprichters een …

Bedrijfssoftware – Op welke gebieden kan software u helpen uw eigen bedrijf te beginnen

Software für den Betrieb finden
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Bedrijfssoftware – Op welke gebieden kan software u helpen uw eigen bedrijf te beginnen

Iedereen die een bedrijf opzet om zelfstandig ondernemer te worden, staat voor veel uitdagingen. Naast het personeelsbeheer voor de eerste werknemers moet ook aan marketing en loonadministratie worden gedaan. Dit vormt voor veel oprichters een grote uitdaging. In dit artikel laten we u kennismaken met manieren waarop software op verschillende gebieden uw start als zelfstandige kan vergemakkelijken.

Welke software heb je eigenlijk nodig als kleine onderneming?

Zodra je werknemers hebt, is het aan te raden software te gebruiken voor salaris- en personeelsbeheer.

Wanneer heb je een CRM-programma nodig?

Een CRM-programma is interessant voor groeiende bedrijven met een groeiend klantenbestand. Vooral bij e-commerce speelt CRM een grote rol.

Waarop moet worden gelet bij het kiezen van software?

Welke software u ook kiest, zorg er altijd voor dat deze afkomstig is van een gerenommeerde leverancier, vooral als u met gevoelige gegevens werkt.

1. opstellen van een loonlijst voor de werknemers

In Duitsland is elke werkgever verplicht een loonlijst voor de werknemers op te stellen. Wie echter net een start-up heeft opgericht en zijn eerste werknemers in dienst neemt, is meestal nog niet zo thuis in de loonadministratie. Daarom kunnen er, vooral in jonge bedrijven, steeds weer onjuiste gegevens op de loonstrook verschijnen. Die hebben niet alleen negatieve gevolgen voor u, maar ook voor uw werknemers. Velen zoeken daarom ondersteuning van een belastingadviseur om het salarissysteem te begrijpen en fouten te voorkomen.

1.1 Loonhulp van een belastingadviseur

BuchhaltungEen belastingadviseur werkt meestal met hoogwaardige software die ervoor zorgt dat er geen informatie wordt vergeten. Door jarenlange ervaring kan een belastingadviseur u echter ook individuele tips geven om een foutloze loonstrook voor u te creëren.

Daarnaast kan uw belastingadviseur u ook bijstaan bij andere zaken zoals belastingaangiften, afschrijvingen en dergelijke. Zeker als u meer dan alleen de salarisadministratie door een belastingadviseur laat doen, kan dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Zeker voor startende oprichters kan het daarom zinvol zijn om de loonadministratie zelf af te handelen om kosten te besparen.

1.2 Professionele salarisadministratie met een salarisadministratieprogramma

Salarisprogramma’s of diensten voor ondernemers kunnen handig zijn om de salarisadministratie foutloos te verzorgen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Met of zonder clouddienst hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Zorg er wel voor dat u software koopt van een professioneel en gerenommeerd bedrijf. Hoe verleidelijk freeware-programma’s op dit gebied ook zijn, ze zijn vaak verouderd en worden niet vaak genoeg bijgewerkt.

En last but not least: u werkt met gevoelige gegevens en moet die alleen toevertrouwen aan leveranciers met een goede reputatie. Professionele software voor loonadministratie wordt bijvoorbeeld aangeboden door eurodata.de. Wij hebbenhier nog meer oplossingen voor de interne loonadministratie voor u samengesteld .

2 CRM-software om de klantrelatie te optimaliseren

Kundenbeziehungen werden mit CRM Systemen gesteuertMet een groeiend klantenbestand wordt relatiebeheer (CRM) steeds belangrijker voor ondernemers.

CRM-software maakt het mogelijk de onderneming volledig op de klant te richten en onder meer een klantenbestand op te bouwen en gedragspatronen van klanten vast te leggen. Dit is vooral belangrijk bij e-commerce, bijvoorbeeld om marketingmaatregelen te bepalen. Maar ook afspraken, notities of telefoongesprekken kunnen met behulp van CRM-software worden vastgelegd en georganiseerd.

2.1 Webgebaseerde CRM-systemen voor kleine bedrijven

Aangezien een CRM-systeem vaak wordt gebruikt voor het beheer van marketingmaatregelen zoals e-mailmarketing, zijn webgebaseerde CRM-systemen bijzonder geschikt voor bedrijven. Webgebaseerde CRM-systemen hebben het voordeel dat ze vaak met andere programma’s kunnen worden gecombineerd. Sommige aanbieders bieden bijvoorbeeld add-ons voor de Google Suite, maar ook voor sociale mediakanalen zoals Facebook of Twitter. Bovendien is het CRM overal toegankelijk en niet locatieafhankelijk. Sommige CRM-systemen bieden zelfs een eigen app aan, zodat het CRM ook op mobiele apparaten toegankelijk is.

Salesforce is de marktleider onder de CRM-systemen, maar ook Zoho CRM en Batchbook zijn geschikt voor kleinere bedrijven en bieden een breed scala aan functies. Bovendien bieden de meeste aanbieders een flexibel betaalmodel, zodat kleine bedrijven niet meteen het volledige scala aan functies hoeven aan te schaffen, maar gebruik kunnen maken van een instapversie. Zo kunnen vooral jonge bedrijven kosten besparen op het CRM-systeem.

3. personeelsbeheer met behulp van software

Als de vraag naar personeel toeneemt, moet u nadenken over een software voor personeelsbeheer. Daarmee kunt u uw werknemers en loonbetalingen bijhouden en vakantie- en ziektedagen beheren. Veel programma’s hebben interfaces met software voor loonadministratie en vergemakkelijken zo de integratie van loonadministratie in personeelsadministratie. Daarnaast kunt u ook de sollicitatieprocedure voor nieuw personeel afhandelen via personeelsbeheersoftware.

Ook hier zijn webgebaseerde softwareoplossingen bijzonder geschikt, zoals Personio of kiwiHR. Aangezien u ook hier te maken heeft met gevoelige gegevens, moet u er bij de keuze van de software op letten dat deze afkomstig is van een gerenommeerd bedrijf.

Bedenk vooraf welke functies u echt nodig hebt. Zelfs bij software voor personeelsbeheer kan een instapversie met minder functies in het begin voor kleine bedrijven de moeite waard zijn, die u opwaardeert naarmate uw personeelsbehoeften groeien.

Gerelateerde berichten