Welke voordelen biedt banksoftware ten opzichte van traditioneel online bankieren?

Steeds meer klanten in Duitsland maken gebruik van internetbankieren. Meer dan 50% van alle rekeninghouders in Duitsland gebruikt internetbankieren om transacties op hun rekening te bekijken en overboekingen te doen. Vaak wordt het klassieke online …

Welke voordelen biedt banksoftware ten opzichte van traditioneel online bankieren?

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Software
  6. »
  7. Welke voordelen biedt banksoftware ten opzichte van traditioneel online bankieren?

Steeds meer klanten in Duitsland maken gebruik van internetbankieren. Meer dan 50% van alle rekeninghouders in Duitsland gebruikt internetbankieren om transacties op hun rekening te bekijken en overboekingen te doen. Vaak wordt het klassieke online bankieren via het invoermasker in de browser gebruikt. Blijkbaar maken zeer weinig gebruikers zich zorgen over de veiligheid. In de praktijk is echter gebleken dat banksoftware duidelijke voordelen kan hebben ten opzichte van het eenvoudige inloggen via de browser.

Wat zijn de kosten van banksoftware?

Afhankelijk van welke banksoftware wordt gebruikt, kan men rekenen op kosten tussen 20 en 140 euro.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een goede banksoftware?

Naast de eenvoudige instelling van de software zijn het vooral de gebruiksvriendelijkheid, de veiligheid en het aantal functies die gebruikers als belangrijk omschrijven.

Wat zijn de voordelen van banksoftware?

Met behulp van een banksoftware is het mogelijk om rekeningen van verschillende banken in één tool af te dekken en te bedienen. Maar zo’n programma kan nog meer…

Vergelijking banksoftware versus inloggen via browser

Met behulp van banksoftware is het mogelijk om rekeningen van verschillende banken af te dekken en te bedienen in één tool. Dit betekent dat iemand die rekeningen heeft bij verschillende banken, deze parallel kan bedienen via één enkele software. Hierdoor is het volledig overbodig om via de browser bij de afzonderlijke banken in te loggen. Tegelijkertijd biedt banksoftware vaak een multi-user systeem.

De veiligheid van banksoftware is vaak veel hoger dan die van het klassieke inloggen via de browser. Dit komt bijvoorbeeld doordat er geen gegevens in een cloud worden opgeslagen. Ook wordt er niet ingelogd in een invoermasker, dat door phishing-fraudeurs wordt gebruikt voor misleiding.

Bovendien is de reikwijdte van de functies aanzienlijk groter. Dit betekent dat verkopen over een periode van meerdere jaren kunnen worden opgeslagen en dat talrijke functies kunnen worden gebruikt voor evaluatie. Prognoses kunnen met krachtige banksoftware ook beter worden gerealiseerd dan met klassiek online bankieren.

  • Meerdere rekeningen bij verschillende banken kunnen met één tool worden afgedekt.
  • De beveiliging is aanzienlijk hoger dan bij een browser-login
  • Analyse- en prognosefuncties zijn beschikbaar

Met behulp van de software voor online bankieren kunnen ook verschillende TAN-procedures worden beheerd en gebruikt. Dit betekent dat transacties en overschrijvingen gemakkelijk en snel via de software kunnen worden gerealiseerd.

Phishing-fraudeurs maken vaak gebruik van valse inlogpagina’s.

Wat zijn de kosten van banksoftware?

Afhankelijk van welke banksoftware wordt gebruikt, zijn kosten van ongeveer 20 tot 140 euro te verwachten. Dit hangt er bijvoorbeeld vanaf of de software voor privégebruik of voor zakelijk gebruik wordt aangeschaft. Sommige aanbieders, zoals Alf Banco Profi, bieden zelfs een demoversie aan die uitgeprobeerd kan worden. De volledige versie kan worden aangeschaft voor een prijs vanaf ongeveer 35,90 euro.

De software WISO mein Geld Professional is erg populair bij particuliere en zakelijke gebruikers. Het kost 49,99 euro (zakelijke versie) en omvat alle essentiële functies van een banksoftware. Tegelijkertijd scoort het zeer goed in de banksoftwaretest van Konto.org in de zakelijke versie met 77,5 van de 100 punten. De versie voor particulieren kost 54,90 euro en scoort 76 van de 100 punten.

TIP: Wie thuisbankieren goedkoper of gratis wil, kan werken met de Hibiscus-software (hier gratis te downloaden), die gratis beschikbaar is voor particulieren. Met 62,5 van de 100 punten behaalt de software geen toptestresultaten, zoals bij andere oplossingen het geval is, maar het kan volledig gratis privé worden gebruikt. Vooral particulieren maken graag gebruik van de Hibiscus Banking Software om de online bankdiensten van hun bank comfortabel te gebruiken.

De door Konto.org onderzochte software oplossingen voor online bankieren zijn allemaal compatibel voor gebruikers die met Windows werken. Wie met een Mac wil internetbankieren zal merken dat er beduidend minder softwareoplossingen beschikbaar zijn. Dat komt ook doordat meer dan 70% van alle computers in Duitsland is uitgerust met Windows als besturingssysteem, wat aantrekkelijker is voor softwarefabrikanten.

Welke criteria spelen een rol bij het testen van software?

Testrapporten en beoordelingen spelen een belangrijke rol bij het zoeken naar geschikte software voor internetbankieren. Een programma moet op verschillende criteria worden gecontroleerd. Naast de opzet van de software zijn het vooral de gebruiksvriendelijkheid en het functieaanbod die gebruikers als belangrijk omschrijven. Verder zijn er veel gebruikers die ook letten op de kosten van de software. Veel aandacht gaat uit naar de vraag of dit eenmalige kosten zijn of terugkerende kosten. Prijzen voor een abonnement of updates worden door de meeste gebruikers kritisch bekeken. Velen hechten eraan een eenmalig bedrag te betalen en op lange termijn profijt te hebben van de software.

De meeste gebruikers willen dat de software gemakkelijk en vooral intuïtief te gebruiken is. Tegelijkertijd moet de software veel functies bevatten die gemakkelijk te gebruiken zijn. Wie vragen heeft over de afzonderlijke functies van een software kan meestal gebruik maken van de ondersteuning van de fabrikant. Vaak is er ook de mogelijkheid dat op forums hulp wordt geboden.

Gerelateerde berichten