KODI nu ook als Windows app

Het populaire mediacentrum KODI is nu ook gratis beschikbaar als Windows-app en schittert – ondanks zijn bètastatus – nu al met een aanzienlijk aantal functies. Windows 10 is een echte stap terug op het gebied …

KODI nu ook als Windows app

KODI
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. KODI nu ook als Windows app

Het populaire mediacentrum KODI is nu ook gratis beschikbaar als Windows-app en schittert – ondanks zijn bètastatus – nu al met een aanzienlijk aantal functies.

Windows 10 is een echte stap terug op het gebied van multimedia, want het systeem mist een mediacentrum en kan geen dvd’s afspelen zonder hulp van buitenaf. Des te verheugender is het dat het gratis en al jaren zeer populaire KODI nu ook als Windows-app is geïmplementeerd. In vergelijking met andere releases van bekende namen in de Windows Store is het deze keer geen schijnvertoning. KODI als app is zeer uitgebreid en functioneel.

KODI
KODI als app

De app kan in volledig scherm of windowed mode draaien en biedt een schat aan instellingen en opties.

Settings Kodi
instellingen

De kerntaak is nog steeds het indexeren van foto’s, films en muziek, die zich lokaal of op netwerkshares kunnen bevinden. KODI indexeert deze inhoud, zoekt naar covers en beschrijvingen bij bijvoorbeeld IMBD en presenteert alles netjes en overzichtelijk.

Serien mit Kodi
Serie met Kodi

Voor films zijn er zelfs de acteurs met foto’s, link naar de trailer en nog veel meer. In de instellingen kan ook de Duitse IMDB of andere diensten worden geraadpleegd voor de metagegevens.

Filminfos
Filminfo

KODI is momenteel ook de beste keuze als app voor muziek- en fotocollecties.

Musik

De app heeft nog de BETA-status, maar draait nu al uitstekend. Het is echter nog niet gelukt om dvd’s af te spelen.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met Kodi in de comments.

Naar de vermelding in de Windows Store “

Gerelateerde berichten