Office-zoekfunctie weer uitgevallen – Lookout en Xobni alternatief

Het gebeurde voor het eerst in 2004: Microsoft kocht de toenmalige zoekmachine Lookout op voor de e-mailclient Outlook en stopte de verdere ontwikkeling en distributie van de software. Precies tien jaar later, in 2014, gebeurt …

Office-zoekfunctie weer uitgevallen – Lookout en Xobni alternatief

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Office-zoekfunctie weer uitgevallen – Lookout en Xobni alternatief

Het gebeurde voor het eerst in 2004: Microsoft kocht de toenmalige zoekmachine Lookout op voor de e-mailclient Outlook en stopte de verdere ontwikkeling en distributie van de software. Precies tien jaar later, in 2014, gebeurt een soortgelijk verhaal: ook de zoek- en adresboekconvergentiedienst Xobni, een jaar geleden opgekocht door internetgigant Yahoo, wordt van de markt gehaald en stilgelegd. Maar er is een oplossing. Lookout en Xobni doorzochten e-mails, bestanden en bureaubladgegevens binnen Outlook en maakten zo het dagelijks werk van sommige mensen een stuk eenvoudiger als hun e-mail inbox vol zat. Maar zoals tien jaar geleden het geval was voor Lookout, is er nu een alternatief voor Xobni: Lookeen – e-mail en desktop zoektechnologie uit Duitsland.

Details

Lookeen werkt als shareware met alle huidige Outlook-versies en ook op Windows 8, 7, Vista en XP. Net als de zoekmachines van toen doorzoekt Lookeen de lokale inbox en bijlagen, bestanden op de desktop, afspraken, notities en taken en bedrijfsbreed alle Exchange server gegevens, publieke mappen en netwerkbestanden. Met Lookeen kunnen indexbronnen onderling worden gedeeld – d.w.z. een persoonlijke zoekindex kan door een collega in zijn Lookeen worden geïntegreerd. Het Xobni-alternatief indexeert alle gegevens in real time en vindt ze razendsnel. Lookeen werkt ook in zogenaamde VDI’s, dus in virtuele desktopomgevingen. Waar Windows desktop en Outlook search falen in VDI’s, levert Lookeen alle zoekresultaten in recordtijd omdat het compatibel is met Citrix, Terminal Server, HyperV en VMware.

lookeen_ueberblick_s1_DE
Lookeen Interface

Een ander belangrijk onderwerp is de beveiliging die Lookeen zijn klanten biedt in vergelijking met Xobni: Alle geïndexeerde gegevens worden niet geladen of naar servers van de fabrikant gestuurd. De gegevensopslag vindt binnen het bedrijf plaats.

25.000 bedrijven in meer dan 100 landen maken al gebruik van Lookeen. Voor grotere bedrijven biedt de fabrikant Axonic GmbH uit Karlsruhe een servervariant voor Windows Server 2008 en 2012.

Meer informatie en een downloadmogelijkheid vindt u op www.lookeen.de of direct via WinTotal in het downloadgedeelte.

Gerelateerde berichten