Windows 8.2 en de terugkeer van het menu Start?

De opvolger van Windows 8.1, momenteel nog codenaam Threshold, moet in 2015 verschijnen. Volgens verschillende bronnen zou de opvolger van Windows voor het eerst kunnen verschijnen in meerdere varianten voor verschillende platforms en besturingsconcepten – …

Windows 8.2 en de terugkeer van het menu Start?

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Nieuws
  4. »
  5. Windows 8.2 en de terugkeer van het menu Start?

De opvolger van Windows 8.1, momenteel nog codenaam Threshold, moet in 2015 verschijnen. Volgens verschillende bronnen zou de opvolger van Windows voor het eerst kunnen verschijnen in meerdere varianten voor verschillende platforms en besturingsconcepten – waarvan één zich zal richten op het oude bureaublad en het Startmenu.

Dit zijn nog steeds geruchten en speculaties over Microsofts plannen voor de volgende grote release. Deskundigen zijn het er echter over eens dat Microsoft worstelt met de kritiek op het nieuwe besturingsconcept, zelfs nadat die door Windows 8.1 onschadelijk is gemaakt. Zonder direct af te zien van het nieuwe besturingsconcept, dat uitstekend werkt op mobiele platforms, zouden er in de toekomst drie verschillende varianten (SKU – Stock-keeping Units) van Windows kunnen komen, die geoptimaliseerd zijn voor de verschillende toepassingsgebieden op mobiele platforms of de klassieke personal computer en dus ook verschillende besturingsconcepten bieden.

Paul Thurrott van WinSupersite beweert bijvoorbeeld te hebben vernomen dat Metro-apps in de komende Windows ook in vensters op de desktop zullen draaien en dat ook het menu Start als optie zal worden geherintroduceerd. Mary Jo Foley van ZDNet heeft soortgelijke geruchten in een blogpost gepubliceerd.

We zijn benieuwd wat Microsoft uiteindelijk beslist. Feit is in ieder geval dat Windows 8 op de desktop tot nu toe vooral zakelijke klanten niet heeft kunnen overtuigen. Beeldbron: Microsoft

Gerelateerde berichten