Spelsites op het internet: Gratis browsergames voor kinderen en volwassenen

Spelsites op het internet zijn erg populair omdat ze een onderhoudende mogelijkheid bieden om af en toe te gamen zonder dat daarvoor een extra installatie nodig is. De portalen bieden tal van hoogwaardige spellen (met …

Spelsites op het internet: Gratis browsergames voor kinderen en volwassenen

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Internet
 6. »
 7. Spelsites op het internet: Gratis browsergames voor kinderen en volwassenen

Spelsites op het internet zijn erg populair omdat ze een onderhoudende mogelijkheid bieden om af en toe te gamen zonder dat daarvoor een extra installatie nodig is. De portalen bieden tal van hoogwaardige spellen (met en zonder Adobe Flash Player) in de meest uiteenlopende categorieën. Sommige aanbieders bieden zelfs echte geldprijzen en aantrekkelijke bonussen, terwijl andere zich uitsluitend richten op inhoud en leeftijdsgebonden spellen voor kinderen. In dit artikel hebben we de populairste spelsites voor kinderen en volwassenen voor je verzameld.

Vereist het gebruik van de spelsites een registratie?

De meeste van de hier gepresenteerde spelsites vereisen een gratis registratie om het aanbod ten volle te kunnen benutten. Sommige portalen bieden ook betaalde VIP-lidmaatschappen aan, waarmee je kunt profiteren van verschillende privileges (bijvoorbeeld hogere rangen of gratis wedstrijden).

Kan ik de spelletjes van de spelsites op internet downloaden?

Sommige spelsites (bijv. Spielmit.com) bieden ook de mogelijkheid om afzonderlijke spellen te downloaden en direct op het betreffende eindapparaat (bijv. de PC) op te slaan. Dit komt niet alleen de prestaties ten goede, maar bespaart ook veel datavolume bij smartphones en dergelijke.

Zijn er speciale spelsites voor kinderen?

Er zijn verschillende spelsites voor kinderen die uitsluitend gespecialiseerd zijn in leeftijdsgebonden spelletjes en inhoud. Daartoe behoort bijvoorbeeld de site Spielaffe.de, die wij u verderop in dit artikel in detail zullen voorstellen.

1. de populairste sites voor online spelletjes in één oogopslag

1.1 Poki.de

Met meer dan 30 miljoen gebruikers wereldwijd is Poki een van de toonaangevende spelplatforms en biedt duizenden gratis spelletjes in de meest uiteenlopende categorieën. Naast actiespellen waarbij je moet rennen, vliegen, schieten of springen , vind je er ook oorlogsspellen of simulaties waarbij je bijvoorbeeld buschauffeur of treinconducteur wordt. Aan de andere kant zullen degenen die vroeger graag gamen op Nintendo blij zijn Mario, Luigi & Co. terug te zien. Poki biedt spelontwikkelaars ook de mogelijkheid om hun spellen op het platform te publiceren en geld te verdienen met behulp van online reclame.

Goed om te weten: Poki is gevestigd in Amsterdam, Nederland, waar een team van 30 medewerkers aan het spellenplatform werkt.

Je kunt het gewenste spel vinden via het zoeken op trefwoorden of door door de categorieën te klikken. Daarnaast biedt het platform nog meer spelsuggesties en gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van favoriete spellen. Je kunt alleen of samen met vrienden spelen. Poki ondersteunt mobiele en desktopspellen, die allemaal gratis en zonder registratie kunnen worden gespeeld.

1.2 Spielaffe.de

Spielaffe.de is een onlinespellenplatform dat vooral op kinderen is gericht. Het aanbod is meer dan uitgebreid: in totaal zijn er via het portaal meer dan 3.000 flash-based browsergames toegankelijk – met een gemiddelde toename van 100 games per maand. De spellen zijn ingedeeld volgens de nieuwste spellen, de topspellen, actie, sport, behendigheid, puzzels en hersenspellen. Daaronder staan de geslachts- en leeftijdsspecifieke subcategorieën.

Screenshot der Spielaffe.de-Website
De categorie-indeling bij Spielaffe.de is weliswaar wat clichématig, maar bespaart je uiteindelijk een weg door een lijst die zo lang is als een paardenkont. Als je een specifiek spel zoekt, gebruik dan het geïntegreerde zoekveld.

Zo bevat de categorie “Spelletjes voor meisjes” ongeveer 1300 spelletjes met alles wat jonge dames kan interesseren. Het gaat bijvoorbeeld om spelletjes zoals modellenfeest of kapselplezier of spelletjes met als thema prinsessen of paarden. De categorie “Jongensspellen” biedt daarentegen vooral actie en sport (bijvoorbeeld Bomberman, Moorhuhn-voetbal of Heroes). Toegegeven, de indeling is enigszins clichématig, maar het bespaart u uiteindelijk de moeite om een lijst zo lang als een boek door te nemen. Als u een specifiek spel zoekt, gebruik dan het geïntegreerde zoekveld.

Alle inhoud op Spielaffe.de is gratis. De spellen worden gespeeld voor zogenaamd “apengeld”, dat alleen als geregistreerd lid en door het spelen op het platform verdiend kan worden. Een ruil voor “echt” geld is niet mogelijk. De app voor iOS en Android maakt na installatie op een smartphone of tablet een link naar de website van Spielaffe . Als alternatief kun je hem ook gewoon handmatig via de browser oproepen.

1.3 GameDuell

Bij GameDuell kun je populaire spellen zoals Solitaire, Doppelkopf, Rummy, Moorhuhn, Mahjong of Skat spelen tegen echte tegenstanders en met inzet van echt geld. Er zijn in totaal 70 verschillende spellen in 7 talen, die zijn onderverdeeld in de categorieën kaart- en bordspellen, actiespellen en hersenspellen. Daarnaast zijn er ook een aantal mini- en browserspellen te spelen.

In een directe competitie strijden maximaal vier spelers om de hoogste score. Of je echt geld of speelgeld gebruikt is aan jou. De makers van GameDuell beloven een veiligere spelervaring, waarbij profielbescherming een topprioriteit is. De betaling gebeurt via SSL-codering, zodat je gegevens beschermd zijn tegen toegang door vreemden.

Registratie bij GameDuell is gratis. Voor je eerste spel ontvang je een bonus van 10 euro, die direct op je account wordt bijgeschreven. Het unieke vaardigheidsniveausysteem van GameDuell garandeert bovendien dat de wedstrijden altijd eerlijk verlopen. Naast geld kun je ook regelmatig aantrekkelijke non-cash prijzen winnen. Naast de webbrowserversies is GameDuell ook beschikbaar als app voor iOS en Android. Als alternatief kun je de dienst ook via Facebook gebruiken.

Goed om te weten: Via de GameDuell-community kun je in contact komen met andere gamers en je favoriete tegenstanders of vrienden uitdagen voor spannende wedstrijden.

1.4. playwith.com

Het aanbod van Spielmit.com is al enige tijd op de markt en, zoals de naam al doet vermoeden, kun je ook hier online deelnemen aan verschillende spellen. De lay-out van de site is relatief eenvoudig: De spellen worden geselecteerd via de categorieknoppen (bijvoorbeeld puzzel, bordspellen, arcade of multiplayer). Na het aanklikken van het betreffende spel verschijnt een korte beschrijving. Je kunt dan direct beginnen met spelen door op de groene “Speel” knop te klikken. Sommige spellen kunnen ook worden gedownload.

Screenshot von Spielmit.de
U kunt de fiches die u bij Spielmit.de speelt inwisselen voor loten. Hiermee maak je elke donderdag kans op 100 euro
.

Inschrijven bij Spielmit.de is gratis. Het spel wordt gespeeld voor tokens, een soort fiches die je kunt inwisselen voor loten. Daarmee doe je elke donderdag mee aan een loterij, waarbij je 1 x 100 euro en 5 x 20 euro kunt winnen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om één keer per dag 5 krasloten te krassen, waarmee u fiches of 10 euro kunt winnen. Daarnaast organiseert het portaal regelmatig (tegen betaling) toernooien, waarbij u bonussen en fiches kunt winnen.

Goed om te weten: Met een VIP-lidmaatschap voor 8 euro per maand neem je niet alleen gratis deel aan toernooien, maar profiteer je ook van tal van andere voordelen. Deze omvatten bijvoorbeeld een grotere vriendenlijst, toegang tot de fotogalerijen en een hogere rang.

2. meer spelsites voor kinderen en volwassenen

 • Gameforge.com: Online spelsite voor rollenspelers en strategen. De spellen kunnen direct in de browser gespeeld of gedownload worden.
 • Kostenlosspielen.net: Gratis flash-, browser- en downloadspellen in alle variaties en genres.
 • ProSiebenGames.de: Uitgebreid online spelletjesportaal met talrijke genres en populaire klassiekers (waaronder bijvoorbeeld Candy Bubble of Moorhuhn). Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het op te nemen tegen beroemdheden.
 • PlayIt-Online: Kleurrijke verzameling van diverse online spellen in de categorieën avontuur, jump ‘n’ run, actie, hersenspellen en sport. Je vindt er ook klassiekers als Super Mario of Sonic.
 • Spielzwerg.de: Flash-spelsite met gratis spelletjes voor kinderen tot zeven jaar.
 • Kongregate.com: Grote Duitstalige spellensite met enkele duizenden spellen en dagelijks meer dan 60.000 spelers.

Gerelateerde berichten