Online marketing gids: De weg naar het klantenhart eenvoudig uitgelegd voor beginners

Of het nu gaat om starters of oude rotten – ondernemers willen succes voor hun eigen webwinkel, social media account of zakelijke website. De tijd dat posters, tv-reclame of radioreclame de belangrijkste methoden waren om …

Online marketing gids: De weg naar het klantenhart eenvoudig uitgelegd voor beginners

marketing
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Internet
 6. »
 7. Online marketing gids: De weg naar het klantenhart eenvoudig uitgelegd voor beginners

Of het nu gaat om starters of oude rotten – ondernemers willen succes voor hun eigen webwinkel, social media account of zakelijke website.

De tijd dat posters, tv-reclame of radioreclame de belangrijkste methoden waren om klanten te inspireren, ligt ver achter ons. Vandaag de dag adverteer je in de virtuele wereld. Je hebt een breed scala aan methoden tot je beschikking om de betreffende doelgroep te animeren.

 • Waar moet u op letten als u nog geen ervaring heeft met online marketing?
 • Hoe gaat u aan de slag voor meer bereik, zichtbaarheid en succes?

Hieronder leggen we de basis van zoekmachineoptimalisatie uit om uw succes te vergroten.

1. wat is online marketing en wat zijn de doelen ervan?

marketing online werbung
Marketing omvat veel meer dan adverteren. Op het web gaat het er in de eerste plaats om naam te maken door herkenning.

Voordat je aan de slag kunt met online marketing rijst de vraag wat het eigenlijk is. De meeste mensen associëren de term marketing met reclame. Hoewel reclame een onderdeel is van marketing, maakt het het nog niet compleet. Marketing omvat alle maatregelen om uw aanwezigheid, uw producten of diensten onder de aandacht te brengen. Als dit online gebeurt, wordt het online marketing of “internetmarketing” genoemd.

Om marketing zinvol in te zetten, moet u zich eerst bewust worden waartoe het dient. Marketing, met name online marketing, kan tal van taken en functies vervullen. De focus ligt meestal op het vergroten van zowel product- als merkbekendheid. Veel klanten beslissen immers voor of tegen u op basis van uw bekendheid. Bovendien wordt marketing niet alleen gebruikt omnieuwe producten of aanbiedingen te promoten. U wilt ook nieuwe klanten winnen.

Daarom is het zinvol om een doelgroepanalyse uit te voeren. Zo weet u in een vroeg stadium welke groep mensen geïnteresseerd is in uw diensten of producten. Hoe nauwkeuriger deze analyse is, hoe beter uw marketing gecoördineerd zal zijn. Dit resulteert in een betere klantenbinding.

Wat is SEO?

[caption id="attachment_739667" align="alignright" width="300"]seo Zoekmachine optimalisatie is een overvloed aan strategieën om de prestaties van de eigen website te verhogen.

De methoden van online marketing zijn talrijk en gevarieerd en moeten niet worden overhaast. Je moet eerder klein beginnen om een hoog bereik te bereiken. Het belangrijkste hierbij is het ontwerpen van een eigen website. Zodra dit is bereikt, is de volgende stap SEO. Zoekmachineoptimalisatie beschrijft het optimaliseren van teksten, afbeeldingen of video’s voor zoekalgoritmen. Deze worden door zoekmachines zoals Google gebruikt om snel het hele internet af te zoeken op een trefwoord of zoekopdracht.

Zoekmachinemarketing bestaat echter niet alleen uit zoekmachineoptimalisatie, maar ook uit SEA. SEA beschrijft zoekmachine adverteren. Hierbij plaats jeadvertenties in zoekmachine rankings om sneller de aandacht te trekken.

Zoekmachineoptimalisatie moet echter op de voorgrond staan. Want met een uitgebreide optimalisatie kunt u gemakkelijk uw ranking in zoekmachines verhogen.

Welke soorten SEO zijn er?

meeting seo agentur backlinks
Ontvang deskundig advies en ondersteuning om uw merk op het web op te bouwen.

In principe kan zoekmachineoptimalisatie worden onderverdeeld in twee gebieden. OnPage en Offpage SEO zijn benaderingen die altijd samenmoetenworden beschouwd.Als u online meer succes wilt boeken, moet u beide aspecten in overweging nemen.

3.1 OffPage SEO

OffPage SEO moet tegelijkertijd met of na OnPage optimalisatie plaatsvinden. De offpage experts van PerformanceLiebe implementeren voor u de belangrijkste stijlmiddelen van zoekmachine optimalisatie. Dit omvat voornamelijk backlinking. Backlinks zijn verwijzingen van een ander domein naar uw domein. Ze zijn vergelijkbaar met een aanbeveling, in die zin dat naar uw website wordt verwezen om het onderwerp van een onderwerp te verdiepen. Backlinks van hoge kwaliteit worden gekenmerkt door verschillende factoren:

 1. Ze moeten harmonieus geïntegreerd zijn in de doorlopende tekst.
 2. De betekenis en de leesbaarheid van de tekst mogen niet worden onderbroken.
 3. De backlinks moeten veeleer opgaan in de tekst en verdere details onthullen.

Online marketingbureaus zoals PerformanceLiebe kunnen u ook helpen om de bronnen voor de backlinks breed te verspreiden. Want u moet niet alleen op andere domeinen te vinden zijn. Ook berichten in sociale media of in bedrijvengidsen zijn perfecte plekken voor een backlink.

3.2 OnPage SEO

frau fotografiert mit einer digitalkamera
Verbeter je content proactief met unieke content, maar ook met zelf geschoten afbeeldingen
.

Zoals de naam al zegt, vindt OnPage zoekmachineoptimalisatie plaats op uw website of online shop. Jouw taak, of die van het online marketing bureau, is het genereren van unieke teksten. Unieke content onderscheidt u van uw concurrenten.

Relevante teksten, die passende content bieden voor uw doelgroep, zorgen steeds weer voor nieuwe geïnteresseerden. Zo vergroot u niet alleen uw bezoekersstroom naar de website, maar ook uw zichtbaarheid op het web. Zorg ervoor dat alle teksten goed leesbaar zijn:

 • Enerzijds moeten ze voldoende trefwoorden bevatten om gevonden te worden in zoekmachines.
 • Toch schrijft u teksten voor menselijke lezers. Daarom is het belangrijk om duidelijke secties te maken en koppen en subkoppen te integreren ter oriëntatie.

Naast de tekst bieden afbeeldingen u de perfecte gelegenheid om het oog en de aandacht van websitebezoekers te trekken. Met afbeeldingen slaagt u erin het onderwerp te introduceren of af te sluiten. Bovendien vertegenwoordigt de afbeelding het onderwerp van de tekst, waardoor bezoekers gemakkelijker kunnen beslissen of ze de tekst al dan niet zullen lezen. Afbeeldingen moeten worden aangepast volgens de regels van zoekmachineoptimalisatie:

 1. Elke afbeelding moet goed passen bij het onderwerp waarover op de subpagina wordt geschreven.
 2. Bovendien moeten de bestandsnaam en de beschrijving van de afbeelding een van de belangrijkste trefwoorden bevatten. Zo wordt u sneller gevonden in zoekmachines.

Naast teksten, afbeeldingen en videomateriaal zijn ook links erg belangrijk. Voor een goede OnPage zoekmachineoptimalisatie moet u proberen een thematische brug te slaan naar oude artikelen – zo is er altijd de mogelijkheid om oude artikelen opnieuw te linken. De zoekmachines herkennen deze links en classificeren ze als een kwaliteitssymbool. Daarnaast is het belangrijk om naar buiten toe te linken en betekenisvolle URL’s te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijk om inhoud te vinden in zoekmachines.

Gerelateerde berichten