Installeer Easy Anti-Cheat: Hoe bescherm je jezelf tegen valsspelers in Fortnite

Iedereen die bekend is met de gaming scene heeft zeker gehoord van anti-cheat tools van game fabrikanten. Fortnite en sommige andere multiplayer games vereisen zelfs dat de Easy Anti-Cheat tool wordt geïnstalleerd om het spel …

Installeer Easy Anti-Cheat: Hoe bescherm je jezelf tegen valsspelers in Fortnite

easy anti cheat installieren
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Gaming
 6. »
 7. Installeer Easy Anti-Cheat: Hoe bescherm je jezelf tegen valsspelers in Fortnite

Iedereen die bekend is met de gaming scene heeft zeker gehoord van anti-cheat tools van game fabrikanten. Fortnite en sommige andere multiplayer games vereisen zelfs dat de Easy Anti-Cheat tool wordt geïnstalleerd om het spel te starten. Wij geven je informatie over EAC en andere dergelijke tools en leggen stap voor stap uit hoe je Easy Anti-Cheat installeert en wat je moet doen als je foutmeldingen krijgt.

Waarvoor dient Easy Anti-Cheat?

EAC is een tool die voorkomt dat deelnemers vals spelen of het spel hacken tijdens het spelen van multiplayer games.

Hoe wordt Easy Anti-Cheat geïnstalleerd?

Normaal gesproken wordt de tool samen met het spel zelf geïnstalleerd. Anders kun je Easy Anti-Cheat handmatig installeren in de map van het spel.

Wat veroorzaakt foutmeldingen met EAC?

Problemen zijn vaak het gevolg van een onstabiele verbinding of een ander programma waardoor EAC niet goed werkt.

1. hoe werkt de Easy Anti-Cheat Service?

Easy Anti-Cheat is een tool van Epic Games die dient ter verdediging tegen hackers en valsspelers. Het controleert de informatie die wordt uitgewisseld tussen server en client, analyseert opvallend spelersgedrag en beschermt tegen wijzigingen in de bestanden van het betreffende spel. De precieze werking blijft echter onder de pet – de ontwikkelaars willen immers niet dat cheaters weten wat ze kunnen verwachten en zo de anti-cheat tool eventueel kunnen omzeilen.

mann beim gaming am pc
EAC voorkomt onder meer valsspelen tijdens het gamen met de Cheat Engine tool.

De anti-cheatsoftware wordt niet alleen gebruikt in Fortnite: ook het spelen van Far Cry 5, Dragon Ball Fighter Z of Total War Arena en vele andere games vereist dat Easy Anti-Cheat wordt geïnstalleerd. In de gaminggemeenschap wordt het beschouwd als een betrouwbare software die problemen met klassieke cheats voorkomt en tegelijkertijd hulpmiddelen biedt voor het beheer.

Dus als je Fortnite speelt op je gaming PC of andere online multiplayer games, draait de anti-cheat tool op de achtergrond. Meestal wordt de service direct geïnstalleerd bij het spel dat Easy Anti-Cheat gebruikt.

Ook andere videogamebedrijven gebruiken dergelijke tools om hackers en valsspelers van hun spellen weg te houden en valsspelen te voorkomen. Ubisoft, Valve (Steam) en andere bekende bedrijven in de game-industrie gebruiken bijvoorbeeld hun eigen anti-cheat software, die we hieronder voor u op een rijtje hebben gezet:

Anti-cheat software Details
Ricochet
 • Speciaal hulpmiddel van Activision voor de spellen Call of Duty Warzone en Call of Duty Vanguard
BattlEye
 • Anti-cheat tool van BattlEye Innovations, die bij veel PC spellen wordt geïnstalleerd.
Valve Anti-Cheat
 • Anti-cheatsoftware van het gamebedrijf Valve, een dochteronderneming van het distributieplatform Steam.
Denuvo Anti-Cheat
 • Tool van Denuvo Software Solutions en op zijn beurt onderdeel van Steam

2. installeer Easy Anti-Cheat voor Fortnite in 4 stappen

Hoewel de software eigenlijk automatisch zou moeten worden geïnstalleerd op de computer met Fortnite, krijgen sommige gamers af en toe foutmeldingen die aangeven dat Easy Anti-Cheat niet is geïnstalleerd of een corrupte versie van de tool.

controller vor fernseher bei fortnite spiel
EAC biedt een bepaald niveau van beveiliging tegen hackers en valsspelers tijdens het gamen.

Als bijvoorbeeld de openbare testserver van het spel wordt gedeïnstalleerd, kan de tool die absoluut noodzakelijk is voor het spel ook zijn gedeïnstalleerd. We leggen uit hoe je in zo’n geval EAC installeert of hoe je mogelijk defecte versies repareert.

Allereerst moet je Fortnite opnieuw opstarten en wachten of er een EAC-installatieverzoek verschijnt. Is dit het geval, klik dan op “Ja” om de installatie te starten. Als het venster niet verschijnt, moet de installatie handmatig gebeuren. Ga als volgt te werk om Easy Anti-Cheat te installeren:

 1. In de map van de Fortnite installatiemap vind je de map “Easy AntiCheat”.
 2. Zoek naar “EasyAntiCheat_Setup.exe.” en open deze door te dubbelklikken.
 3. Klik nu op “Easy Anti-Cheat installeren”. Mogelijk moet je ingelogd zijn met de administrator account.
 4. Na de installatie zou je de Epic Games Launcher en Fortnite gewoon moeten kunnen openen.

Om defecte versies te repareren, volg je dezelfde stappen en klik je vervolgens op “Repair”.

Veel voorkomende foutmeldingen en problemen

Als de stappen zijn gevolgd en u nog steeds foutmeldingen of problemen ondervindt tijdens het gamen, kunnen de volgende voorgestelde oplossingen nuttig zijn.

3.1 Eenvoudige Anti-Cheat Tool verbindingsproblemen

Content Delivery Network

Het Content Distribution Network, ook bekend als Content Delivery Network, is een aan het internet gekoppelde server die het mogelijk maakt inhoud en bijzonder grote mediagegevens af te leveren zonder dat het netwerk overbelast raakt.

EAC moet toegang hebben tot het zogenaamde Content Distribution Network om te kunnen functioneren. Epic Games geeft de volgende links om de verbinding te controleren:

 • https://download.eac-cdn.com/
 • https://download-alt.easyanticheat.net/

Als de verbinding stabiel is, zou u het bericht “Ok: Verbinding geslaagd” moeten zien. Als dit niet het geval is, kan het nuttig zijn uw firewall te controleren. Indien nodig moet u EAC en de Fortnite-gamemap toevoegen aan de uitzonderingenlijst van uw firewall of de firewall zelf uitschakelen voor gametijd.

3.2 Spel gestart in Windows Veilige Modus

Als de veilige modus is geactiveerd in het Windows besturingssysteem, kan de geïnstalleerde Easy Anti-Cheat Tool niet goed werken. Voor een goede werking moet je de standaard Windows modus gebruiken.

3.3 Besturingssysteem moet worden bijgewerkt

Als je versie van Windows niet up-to-date is, mis je mogelijk systeembestanden die nodig zijn voor EAC en voor het spelen van Fortnite. Controleer dus of de laatste Windows-updates zijn geïnstalleerd.

Opmerking: Een oudere versie van het spel zelf kan ook tot foutmeldingen leiden, daarom moet je er ook voor zorgen dat de laatste updates van de Easy Anti-Cheat Tool of Fortnite zijn geïnstalleerd.

3.4 Fouten in verband met je anti-virussoftware

fehlermeldung auf laptop bildschirm
Er kunnen vele redenen zijn voor foutmeldingen – maar vaak verhinderen andere lopende programma’s dat de EAC-tool werkt.

Aan de ene kant kunnen virussen zelf natuurlijk een reden zijn voor problemen bij het gamen en draaien van de EAC-tool. Daarom moet u uw systeem regelmatig en volledig scannen om eventuele malware te vinden en uw antivirussoftware bijwerken.

Anderzijds is het mogelijk dat je antivirusprogramma of een advertentieblokker de anti-cheat tool ten onrechte blokkeert. Test eerst of het deactiveren van de programma’s helpt om het probleem op te lossen. Als dit het geval is, kun je de installatiemap van het spel toevoegen aan de uitzonderingenlijst van het antivirusprogramma om een soepele spelervaring te garanderen.

Gerelateerde berichten