Online geld verdienen: Veilig, snel en serieus – kan dat?

Vooral in tijden van Corona voelen steeds meer mensen de wens om thuis geld te verdienen en snel hun banksaldo te verbeteren. Op internet zijn er talloze aanbiedingen voor online banen die even divers zijn …

Online geld verdienen: Veilig, snel en serieus – kan dat?

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Artikel
  4. »
  5. Internet
  6. »
  7. Online geld verdienen: Veilig, snel en serieus – kan dat?

Vooral in tijden van Corona voelen steeds meer mensen de wens om thuis geld te verdienen en snel hun banksaldo te verbeteren. Op internet zijn er talloze aanbiedingen voor online banen die even divers zijn als de traditionele arbeidswereld zelf. Maar ze leveren niet allemaal wat ze beloven. In dit artikel laten we je kennis maken met 7 mogelijkheden waarmee je serieus en snel online geld kunt verdienen.

Welke soorten online inkomen zijn er?

In principe wordt er een onderscheid gemaakt tussen actief en passief inkomen als het gaat om online verdienen. Terwijl het eerste altijd gekoppeld is aan een directe tijdswaarde (bijv. 50 euro voor een uur werk), wordt passief inkomen onafhankelijk van tijd gegenereerd.

Hoeveel geld kun je verdienen met online enquêtes?

Bij betaalde enquêtes ligt het gemiddelde inkomen per aanbieder en per maand rond de 25 euro – mits u regelmatig deelneemt.

Moet ik belasting betalen over mijn parttime online verdiensten?

Als u in uw hoofdberoep werkzaam bent, mag u als freelancer of ondernemer tot 410 euro per jaar verdienen zonder belasting te betalen (§ 46 lid 2 nr. 1 EStG). Als scholier onder de 18 jaar vallen zowel je zakgeld als de bijverdiensten onder de vrijstellingsgrens en hoeven ze niet te worden belast – zolang de belastinggrens van 450 euro per maand niet is bereikt.

7 serieuze en legale manieren om online geld te verdienen

1. beantwoord betaalde enquêtes

Online Geld verdienen: Mann beantwortet bezahlte Umfragen
Tot 300 euro aan bijverdiensten per maand zijn mogelijk met betaalde enquêtes op internet.

Een absolute klassieker onder de online verdienmogelijkheden is het beantwoorden van betaalde enquêtes op internet. Hiervoor registreert u zich op verschillende portalen op het web en geeft u uw mening over producten of de interesses van bepaalde doelgroepen. In ruil daarvoor ontvangt u geld, tegoedbonnen of beloningen. In de regel krijgt u enquêtes toegewezen die overeenkomen met uw registratiegegevens. Hoe uitgebreider de enquête, hoe hoger de beloning. Als u regelmatig aan enquêtes deelneemt, kunt u tot 300 euro per maand verdienen. Dat is behoorlijk veel, als je bedenkt dat je praktisch altijd en overal (bijv. via de app) enquêtes kunt beantwoorden.

Goed om te weten: Veel aanbieders wijzen slechts een beperkt aantal enquêtes per maand toe (bijv. 10). Daarom moet je je bij zoveel mogelijk aanbieders aanmelden om je extra verdiensten te vergroten.

2. online geld verdienen: Schrijf een blog

Ben je gepassioneerd door een bepaald onderwerp en heb je een beetje talent voor talen? Ga dan aan de slag. Begin een blog, schrijf interessante artikelen en bouw een zo groot mogelijk bereik op. Bloggen is allang uitgegroeid tot een serieus businessmodel en er zijn heel wat professionele bloggers die er zelfs van kunnen leven.

Een blog kan op vele manieren te gelde worden gemaakt (bv. online marketing, affiliate programma’s, betaalde berichten of reclame) en zonder voorafgaande kosten. Houd er echter rekening mee dat een succesvolle blog ook veel werk inhoudt en dat representatieve inkomsten meestal pas na een bepaalde tijd worden geboekt. Als u echter volhoudt, kan een blog een lucratieve manier zijn om online geld te verdienen.

3 EBooks publiceren en verkopen

Als auteur heb je niet meer per se een uitgever nodig om een boek uit te geven. Er zijn nu talloze platforms op internet waar je je werk tegen een commissie (maar zonder investering) kunt verspreiden of verkopen. De omvang van je boek doet er niet toe. Deel bijvoorbeeld je kennis of geef nuttige tips op een specifiek gebied. Voor Duitse winkels en gedrukte uitgaven heb je een ISBN nodig, dat je gratis kunt aanvragen bij bijvoorbeeld Tolino Media.

Tip: Een bijzonder populair platform voor ebook-auteurs is Amazon’s KDP (Kindle Direct Publishing).

Online geld verdienen: Schrijf of corrigeer teksten voor anderen

Als je van schrijven houdt en een zekere vaardigheid hebt in het formuleren, kun je ook online geld verdienen als tekstschrijver voor anderen. Relevante portalen bieden overeenkomstige jobs aan. Afhankelijk van het soort onderwerp kan een zekere mate van onderzoek vereist zijn. De betaling is per woord of een vast bedrag voor de hele tekst. Hetzelfde geldt als u teksten voor anderen proefleest.

5. websites en computerspelletjes testen

Bedrijven geven vaak verschrikkelijk veel geld uit aan het maken en opzetten van een website. Die moet er echter niet alleen goed uitzien, maar ook zo gemakkelijk en intuïtief mogelijk te gebruiken zijn. Het succes van een homepage staat en valt immers met de gebruiksvriendelijkheid, de zogenaamde “usability”. Maar zelfs als de ontwikkelaars en grafische ontwerpers er veel uren in hebben gestoken, zien ze vaak kleine maar belangrijke details over het hoofd die een grote impact kunnen hebben op de gebruiker of klant.

Spiele-Testerin am PC
Computerspellen moeten ook grondig worden getest op bugs voordat ze aan de gebruiker ter beschikking kunnen worden gesteld.

Daarom wordt een website uitgebreid getest voordat hij online gaat. Hier komen de website testers om de hoek kijken, die normale gebruikers zonder relevante voorkennis moeten voorstellen. Hun taak bestaat erin de gebruikerservaring en de functies van de website te testen en er feedback over te geven. De betaling hangt af van het aantal website tests dat u uitvoert en hoe gedetailleerd ze zijn.

De situatie is vergelijkbaar met computerspellen. Want ook die moeten grondig worden getest op fouten (“bugs”) voordat ze voor de gebruiker toegankelijk kunnen worden gemaakt. Wat klinkt als plezier en een ontspannen werksfeer is een serieuze baan, want van dergelijke evaluaties hangt veel af voor de fabrikanten.

6. online geld verdienen met sociale media

Influencerin bei der Arbeit
Steeds meer jongeren dromen ervan om het te maken als influencer op social media.

Steeds meer jongeren koesteren de wens om influencer te worden en online fatsoenlijk geld te verdienen met het plaatsen van foto’s en video’s. Professionele YouTubers of Instagrammers bereiken inmiddels een miljoenenpubliek. Je kunt echter ook succesvol zijn met minder kijkers of volgers, als het onderwerp maar klopt en een geschikte doelgroep heeft. Plaats advertenties of ga samenwerkingsverbanden aan met bedrijven uit een gerelateerd vakgebied (bijvoorbeeld computers, beautyproducten of kleding). Zorg ervoor dat je regelmatig interessante inhoud plaatst. Alleen zo vergroot je je bereik en elke klik levert je geld op.

Goed om te weten: Houd er rekening mee dat je reclame in je video’s en postings altijd expliciet als zodanig moet markeren.

7. deelnemen aan eSports-toernooien

eSports zijn allang geëvolueerd van een nichesport tot een professionele competitie met prijzengeld in de miljoenen. Maar ook bij kleinere toernooien zijn aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Om als professionele gamer online geld te verdienen, moet je echter aan bepaalde vaardigheden en eisen voldoen.

Vooral voor individuele games zijn kwaliteiten als reactiesnelheid en coördinatie nodig, en je hebt ook een breed begrip nodig van het spel waarin je meedoet. En net als bij alle andere sporten kun je niet om dagelijkse training heen als je succesvol wilt zijn in eSports.

Goed om te weten: In eSports doet men het vaakst mee aan first-person shooters, real-time strategy games en sportsimulaties. De populairste games op dit moment zijn Dota 2, Counter Strike en League of Legends.

Gerelateerde berichten