Een online winkel opzetten: 5 manieren om je eigen producten te verkopen

E-commerce is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Met een paar klikken kunt u goederen uit de meest uiteenlopende productgroepen bij u thuis bestellen. Dus waarom niet uw eigen producten verkopen op …

Een online winkel opzetten: 5 manieren om je eigen producten te verkopen

online shop einrichten
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Artikel
 4. »
 5. Internet
 6. »
 7. Een online winkel opzetten: 5 manieren om je eigen producten te verkopen

E-commerce is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Met een paar klikken kunt u goederen uit de meest uiteenlopende productgroepen bij u thuis bestellen. Dus waarom niet uw eigen producten verkopen op het internet? U kunt gebruikte of zelf geproduceerde goederen met weinig moeite in geld omzetten. Wij laten u zien welke hulpmiddelen u ter beschikking staan en hoe eenvoudig het is om uw eigen webwinkel op te zetten.

Wat maakt de online detailhandel zo populair?

Vergeleken met de stationaire handel biedt e-commerce een bijzondere flexibiliteit op het gebied van openingstijden, betalings- en verzendmogelijkheden en maakt het mogelijk om zelfs voor nicheproducten een breed publiek aan te spreken.

Waar kunt u uw eigen producten online verkopen?

Veel voorkomende platforms waar u gemakkelijk uw eigen producten kunt verkopen zijn Amazon, eBay, Alibaba of Etsy. In sommige gevallen wordt hier een vergoeding gevraagd bij het noteren of verkopen.

Hoe maak je je eigen online winkel?

Beginners kunnen websitebouwpakketten met ontwerpsjablonen gebruiken om hun eigen online winkel op te zetten. Gevorderden gebruiken gangbare CMS’en zoals WordPress.

1. met e- en re-commerce kunt u gemakkelijk uw eigen producten omzetten in geld

Re-Commerce

Re-commerce, een combinatie van “e-commerce” en “re”, is de verdere of herhaalde handel in gebruikte goederen op het internet.

De voordelen van onlinehandel ten opzichte van de detailhandel wegen zwaarder dan de nadelen: het is mogelijk de klok rond en vanaf elke plaats met internettoegang te winkelen, er is gewoonlijk een breed scala aan betalings- en verzendingsmogelijkheden beschikbaar en klanten kunnen producten transparant en snel vergelijken alvorens een aankoopbeslissing te nemen.

In 2020 genereerden de 13 grootste internethandelsplatforms ongeveer 2,4 biljoen euro. Alleen al in Duitsland was dat ongeveer 73 miljard euro, wat overeenkomt met een stijging van ongeveer 23% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het online postorderbedrijf Amazon domineert duidelijk en is goed voor meer dan 35% van alle Duitse onlinehandel met een omzet van ongeveer 27 miljard euro. Op de website kunnen niet alleen nieuwe goederen worden verkocht, maar ook gebruikte of handgemaakte artikelen.

2. 4 populaire manieren om producten online te verkopen

online shop einrichten ueber amazon
Commerciële handelaren kunnen Amazon FBA, Fulfillment by Amazon, gebruiken om de verzending van goederen uit te besteden.

Het aantal handelsplatforms waarop eigen of gebruikte producten verkocht kunnen worden is groot. Daarom geven we je hieronder een overzicht van vier populaire portalen waarop je tegen een kleine vergoeding of gratis je webwinkel kunt opzetten.

2.1 Amazon

Het populaire platform gebruiken als digitale marktplaats voor uw producten is een gemakkelijke manier om artikelen online te verkopen met of zonder handel. Zonder handel zijn de kosten €0,99 per verkocht product. Wilt u uw goederen commercieel verkopen, dan betaalt u maandelijkse kosten van €39.

Tip: Het is mogelijk om je basisaccount tegen extra kosten te upgraden, zodat je goederen worden overgedragen aan Amazon en het bedrijf de opslag, verzending en retouren voor je regelt.

2.2. eBay

ebay website durch lupe
In de loop der jaren is het Amerikaanse bedrijf eBay geëvolueerd van een C2C- naar een B2C-platform.

eBay of eBay Classifieds staat ook bekend als een van de eerste plaatsen waar je terecht kunt als je gebruikte of eigen producten wilt verkopen.

Voor particuliere verkoop is het plaatsen van maximaal 320 aanbiedingen gratis, daarboven wordt een vergoeding van 0,50 € per object in rekening gebracht. Voor commerciële handelaren wordt per verkoop een commissie in rekening gebracht, die een percentage is van het totale bedrag van de transactie plus € 0,35.

2.3 Alibaba en AliExpress

Alibaba is een B2B-platform dat zowel haptische als digitale producten verkoopt voor groothandels of andere bedrijven. AliExpress is een onderdeel van Alibaba, maar een B2C-platform dat goederen rechtstreeks aan de eindconsument verkoopt.

Opmerking: Beide platforms zijn het onderwerp van controversiële discussies op het internet met betrekking tot ervaringen van kopers en worden soms als dubieus omschreven, omdat het grote aantal producten ook vervalsingen van merkartikelen en artikelen van inferieure kwaliteit omvat.

Als je er producten wilt verkopen, kun je je gratis registreren op de website en je webwinkel opzetten. Bij verkoop via AliExpress worden commissies van 5 tot 8 % in rekening gebracht op de transacties. Als commerciële verkoper op het Alibaba platform met meer dan 50 producten heb je een premium account nodig, dat 699 of 2999 USD per jaar kost, afhankelijk van het type account.

2.4 Etsy

gebrauchte kleidung wird fuer den online-verkauf vorbereitet
Zowel vintage als zelfontworpen kleding kan worden verkocht op etsy.

Etsy is een creatieve digitale marktplaats die handgemaakte producten en kunstenaarsbenodigdheden aanbiedt.

Als je zelfgemaakte artikelen hebt die je wilt verkopen, kun je ze voor een kleine listing fee van 0,18 € via de website verkopen. Verder zijn hier transactie- en betalingsverwerkingskosten en eventuele advertentiekosten verschuldigd zodra een product is verkocht.

3. maak uw eigen website met webwinkel

Als alternatief is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf een website te bouwen waar je je webwinkel kunt inrichten zoals jij dat wilt en daar zowel producten als diensten kunt verkopen. Hiervoor kunt u gebruik maken van verschillende aanbieders van website bouwpakketten, die het opzetten van e-commerce veel gemakkelijker maken, bijvoorbeeld met design templates. Wij laten u kennismaken met drie van dit soort populaire aanbieders:

Aanbieder Diensten en voordelen
Jimdo
 • Vooral geschikt voor beginners
 • Kosten ca. 15 tot 39 € per maand (afhankelijk van tarief)
 • Snel en eenvoudig aan te maken
 • Hosting, domein en e-mailadres zijn inbegrepen
 • Geen verkoopkosten
Wix
 • Complete oplossing van hosting tot het maken van een website
 • Kosten ca. 17 tot 35 € per maand (afhankelijk van tarief)
 • Uitgebreid aanbod van apps en plugins
 • Geschikt voor kleine bedrijven en doe-het-zelvers
 • Geen verkoopkosten
Strato
 • Aanpasbare templates
 • Kosten ca. 19 tot 35 € per maand (afhankelijk van tarief)
 • Ook geschikt voor onervaren handelaren
 • Mogelijkheid tot facturatie via winkelsysteem

U vindt op het net nog veel meer aanbieders van websitebouwpakketten, waarmee u ook zonder uitgebreide voorkennis snel en eenvoudig uw webwinkel kunt opzetten. Maar het modulaire systeem heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen: Zo zijn de opties met betrekking tot betaalmethoden beperkt en zijn zeer specifieke aanpassingen in het ontwerp vaak niet mogelijk binnen de templates. Dus als u zich niet wilt laten tegenhouden door dergelijke omstandigheden, kunt u beter kiezen voor content management systemen als WordPress of Drupal.

Opmerking: Voor eenvoudige projecten en beginners zijn deze systemen vaak te complex, daarom is een CMS beter geschikt voor gevorderden en ervaren handelaren.

Gerelateerde berichten